Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
И колко е скъпо горивото в БГ на фона на останалата Европа?
Ето ви снимка от Нова година точно,който е недоскиф дизела е 1,447 евро а 95 е 1,62,бензин с добавка е 1,64.Бензиностанцията е Тотал.Да не говоря че точно от биодизела пък на тексако съм източил цял резервоар и никой не ме обезщети.Стига оплаквания:

Ето ви снимка от Нова година точно,който е недоскиф дизела е 1,447 евро а 95 е 1,62,бензин с добавка е 1,64.Бензиностанцията е Тотал.Да не говоря че точно от биодизела пък на тексако съм източил цял резервоар и никой не ме обезщети.Стига оплаквания:

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Повече никога няма да си взема дизелова кола.
Та ако ще не Био компоненти да сложат а само Био да го направят.
Едно време когато дизеловите коли бяха 10-15% от всички ЛЕКИ МПС-та колко беше дизела...и сега колко е?
Метана колко беше когато имаше 100 таксита само с метанови уредби... и сега колко е?
Ще си взема бензинов мотор с турбо, 535и и ме боли фара колко е нафтата и колко харчел бензиновия мотор..
За да си взема еквивалента на 535иGT с дизелов мотор а именно 535дGT с покупката наливам 5 евра горница, с 10-20 к годишен пробег колко ще ги избивам...
Само да махна тоя Крузер... ма никой не му се дават кеш , само ялови бартери..
Та ако ще не Био компоненти да сложат а само Био да го направят.
Едно време когато дизеловите коли бяха 10-15% от всички ЛЕКИ МПС-та колко беше дизела...и сега колко е?
Метана колко беше когато имаше 100 таксита само с метанови уредби... и сега колко е?
Ще си взема бензинов мотор с турбо, 535и и ме боли фара колко е нафтата и колко харчел бензиновия мотор..
За да си взема еквивалента на 535иGT с дизелов мотор а именно 535дGT с покупката наливам 5 евра горница, с 10-20 к годишен пробег колко ще ги избивам...
Само да махна тоя Крузер... ма никой не му се дават кеш , само ялови бартери..
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
rosendaal написа:И колко е скъпо горивото в БГ на фона на останалата Европа?

Ето за този 'тип' хора обяснявам колеги!
rosendaal, Горивото в България е скъпо на фона на заплатите в България! Do you make my self clear

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Забелязваш ли обаче,че дизела е по евтин от бензина.При нас е обратното.
А тези горива които си снимал като качество нямат общо с тези тука.На младини си налях бензин източен от ударено БМВ от Германия.Разликата беше доста голяма.
А тези горива които си снимал като качество нямат общо с тези тука.На младини си налях бензин източен от ударено БМВ от Германия.Разликата беше доста голяма.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
timur_lenk написа:Забелязваш ли обаче,че дизела е по евтин от бензина.При нас е обратното.
Тъкмо и аз това щях да попитам колегата, да обясни защо дизела там е по евтин от бензина а тук е обратното.........
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
netmurder написа:timur_lenk написа:Забелязваш ли обаче,че дизела е по евтин от бензина.При нас е обратното.
Тъкмо и аз това щях да попитам колегата, да обясни защо дизела там е по евтин от бензина а тук е обратното.........
защото,дизеловите коли станаха повече-затова!!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
bobi_81xx написа:netmurder написа:timur_lenk написа:Забелязваш ли обаче,че дизела е по евтин от бензина.При нас е обратното.
защото,дизеловите коли станаха повече-затова!!!
Колега това го знам, но това може да бъде основателна причина само в нашата мила родина!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
petar_majarov написа:rosendaal написа:И колко е скъпо горивото в БГ на фона на останалата Европа?
rosendaal, Горивото в България е скъпо на фона на заплатите в България! Do you make my self clear
Човече, ако имаше поне малко представа от икономика, щеше да знаеш че логиката ти няма нищо общо с реалността.
България е отворена пазарна икономика, а горивата са вносна суровина, и това изключва големи отклонения в цената. Да, може да се намали акциза в известна степен, доколкото позволява европейското законодателство, и да се свали дизела примерно на 2.30 или 2.10. Но и това също няма да има никаква връзка със заплатите и доходите.
Ако искаш да има евтино гориво, трябва да се вземат бюджетни пари или от образование, или от здравеопазване, или от пенсии, и да се дадат за горива, което е безумно, или пък да се вземат от МВР или от субсидиите на партиите, което бих подкрепил с двете ръце, но си е чиста утопия.
В Европа няма държава с трайно по-ниски цени на горивата. Изключваме Андора, където не се начислява ДДС, и разни там безмитни зони. Цените оттук до Австрия са сравними с нашите. Оттам нататък е доста по-скъпо. Дори в Турция горивата са доста по-скъпи отколкото при нас. Няма такава държава в Европа където някой да е напасвал цените на горивата спрямо заплатите.
Сещам се за две места с по-евтино гориво - Венецуела (повярвай, не би искал да живееш там), или САЩ, където е ОК

За качеството няма да говоря, защото нямам факти, както и няма и никой тук. Германия е една от най-строго контролираните държави, така че като говорим за Европа нека не се сравняваме точно с нея. Въпреки това биодизела, както и новият био-бензин Е10 причиняват доста проблеми на шофьорите, каквито ние нямаме. Откъде знаем дали нямат проблеми с горивото в Италия, Испания, или провинциална Англия?
Бих искал да видя истински професионален тест на горивата в България - ама къде е?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не можеш, ще се потули веднага, говорим за колосални пари и силни хора, които потушават всякаква истина веднага. Чешката потребителска асоциация като направи тест на праховете за пране, големите рекламодатели веднага "наредиха" на телевизиите из Източна Европа (БТВ в България) да спретнат "контра-тест", според който качеството няма разлика с това в Европа. От контролния орган услужливо ще звъннат предната вечер на обектите, където ще ходи телевизията и всичко ще е ОК. Тази битка в България е изгубена, ще чакаме да намалят безобразията по естествен път. Както с всичко останало.
Never mistake motion for action...
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
da6ip написа:petar_majarov написа:rosendaal написа:И колко е скъпо горивото в БГ на фона на останалата Европа?
Човече, ако имаше поне малко представа от икономика, щеше да знаеш че логиката ти няма нищо общо с реалността.
България е отворена пазарна икономика, а горивата са вносна суровина, и това изключва големи отклонения в цената. Да, може да се намали акциза в известна степен, доколкото позволява европейското законодателство, и да се свали дизела примерно на 2.30 или 2.10. Но и това също няма да има никаква връзка със заплатите и доходите.
Ако искаш да има евтино гориво, трябва да се вземат бюджетни пари или от образование, или от здравеопазване, или от пенсии, и да се дадат за горива, което е безумно, или пък да се вземат от МВР или от субсидиите на партиите, което бих подкрепил с двете ръце, но си е чиста утопия.
В Европа няма държава с трайно по-ниски цени на горивата. Изключваме Андора, където не се начислява ДДС, и разни там безмитни зони. Цените оттук до Австрия са сравними с нашите. Оттам нататък е доста по-скъпо. Дори в Турция горивата са доста по-скъпи отколкото при нас. Няма такава държава в Европа където някой да е напасвал цените на горивата спрямо заплатите.
Сещам се за две места с по-евтино гориво - Венецуела (повярвай, не би искал да живееш там), или САЩ, където е ОК, но и двете места си имат собствени залежи, а второто си има и цял Близък Изток, откъдето си кара петрол с танкери.
За качеството няма да говоря, защото нямам факти, както и няма и никой тук. Германия е една от най-строго контролираните държави, така че като говорим за Европа нека не се сравняваме точно с нея. Въпреки това биодизела, както и новият био-бензин Е10 причиняват доста проблеми на шофьорите, каквито ние нямаме. Откъде знаем дали нямат проблеми с горивото в Италия, Испания, или провинциална Англия?
Бих искал да видя истински професионален тест на горивата в България - ама къде е?
Демагогии на мен не ми минават! Ти и другият ти 'колега' се опитвате да убедите целия форум, че е неграмотен и няма представа от икономика и пазарна икономика. Пазарната икономика е толко ясно провалена за всеки буден човек, колкото и мултикултурализма. Между другото двете неща са тясно свързани. За европейските дирктиви и законодателства, изглежда не бях ясен - но само за теб и подобни! - някой питал ли е народа дали иска да е в европейския съюз!? Или в НАТО!? От такива деструктивни организации България беше доунищожена, и това е безспорен факт. За какви залежи на петрол ми говориш г-н демагог!? България има залежи на злато, както и редица природни богатства, дадени или на концесия или на произвола на съдбата! Всичко е до държавна политика както казах! Петрола в Нигерия, 10-тата страна по световни залежи, е в ръцете на международните компании. В съответните чичковци.
Петрола на Либия се добиваше само и единствено от либийската държава и затова трябваше да ходи НАТО да 'умиротвори' !
Богатата на петрол Нигерия и бедният на петрол Дубай !
Сравнение с картинки :
http://filipspagnoli.files.wordpress.co ... _quito.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-Ds52BIapWUE/U ... ury-14.jpg
Ако златото на България не беше на концесия, и тук НАТО щеше да ни 'освободи' !
Надявам се по-скоро всеки да си получи заслуженото, много мразя лъжци и манопулатори, които ми изкривяват думите...
пазарна икономика, на баба ти хвърчилото!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Aко можеш да направиш от България нещо подобно на Дубай, стискам ти палци
А ако имаш шанс да влезеш в парламента, сигурно и бих гласувал за теб (поради липса на алтернативи, не за друго). Но за съжаление това ще си остане един сън.
За залежите на петрол и други суровини си прав, но за съжаление в такъв свят живеем, и пак повтарям че в Европа никой не е направил нищо по-различно от това което е в България.
Kазваш че проблемът бил в даването на петролни залежи на чужди компании? Не знам дали си наясно, но Норвегия добива 60% от петрола в своите залежи сама, чрез държавната фирма Statoil. Колко мислиш е цената на дизела в тази държава?
Виж тук: http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=6
Между другото, в интерес на истината според тази таблица в няколко държави в Европа в момента дизелът е по-евтин от България, след последното предколедно покачване на 2.66 лв. при нас. Преди това месеци наред седеше на 2.52-56, която цена е с няколко места по-надолу в класацията.

За залежите на петрол и други суровини си прав, но за съжаление в такъв свят живеем, и пак повтарям че в Европа никой не е направил нищо по-различно от това което е в България.
Kазваш че проблемът бил в даването на петролни залежи на чужди компании? Не знам дали си наясно, но Норвегия добива 60% от петрола в своите залежи сама, чрез държавната фирма Statoil. Колко мислиш е цената на дизела в тази държава?
Виж тук: http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=6
Между другото, в интерес на истината според тази таблица в няколко държави в Европа в момента дизелът е по-евтин от България, след последното предколедно покачване на 2.66 лв. при нас. Преди това месеци наред седеше на 2.52-56, която цена е с няколко места по-надолу в класацията.
- rosendaal
-
-
Уоу,уоу,уоууууу.Полека.
Сега ще ви кажа нещо,което повечето няма да разберете,но всъщност тук цените на горивата са много високи.И въобще никой не го интересува съотношение със заплатите-това не е проблем нито на държавата нито на горивопреработвателите.Бизнеса си има облекчения за различните горива,ползва и субсидии/както е и в България/,за обикновения човек колата не е в потребителската кошница първа необходимост-да се оправя.
България има ли залежи от петрол?А?Какво,че не чувам?А май всичко ни е внос.
А знаете ли колко милиона тона прави Дъч Петрол на година????Знаете ли че в Северно Море има огромни залежи и от газ,а нефта там е един от малкото който не принадлежи на ОПЕК????И в същото време дет се вика от задния двор си го копат а цените по колконките са доооооста високи-ама тук бих ги разбрал ако ревнат за цените.
Но не бихте разбрали неща,които са на 2300 км.
На който му е скъпо,да намери начин да си вдигне доходите.Това е форум Е60,не голф 2.
И в тази тема шепа хорица успяват да прокрадват политически нотки,на принципа гузен негонен бяга.
Стига негативизъм и умишлено насаждано черногледство.
Аз дори съм изненадан и се радвам че цените на горивата в БГ се държат на такива нива при все че нямаме от къде на наша територия да си ги добиваме.
И за последно изречение искам да попитам-има ли някой в целия БМВ форум който доказано за целия период на съществуване на форума да е осъдил верига бензиностанции че именно тяхно гориво е било пагубно за двигателя му?искам линк към темата или новината.
Ако не-то тогава ниското качество в БГ е мит.По-високия разход на автомобилите в БГ може да са резултат на лъжене в показанията на колонките,но чак толкова да е ниско качеството-едва ли.
Сега ще ви кажа нещо,което повечето няма да разберете,но всъщност тук цените на горивата са много високи.И въобще никой не го интересува съотношение със заплатите-това не е проблем нито на държавата нито на горивопреработвателите.Бизнеса си има облекчения за различните горива,ползва и субсидии/както е и в България/,за обикновения човек колата не е в потребителската кошница първа необходимост-да се оправя.
България има ли залежи от петрол?А?Какво,че не чувам?А май всичко ни е внос.
А знаете ли колко милиона тона прави Дъч Петрол на година????Знаете ли че в Северно Море има огромни залежи и от газ,а нефта там е един от малкото който не принадлежи на ОПЕК????И в същото време дет се вика от задния двор си го копат а цените по колконките са доооооста високи-ама тук бих ги разбрал ако ревнат за цените.
Но не бихте разбрали неща,които са на 2300 км.
На който му е скъпо,да намери начин да си вдигне доходите.Това е форум Е60,не голф 2.
И в тази тема шепа хорица успяват да прокрадват политически нотки,на принципа гузен негонен бяга.
Стига негативизъм и умишлено насаждано черногледство.
Аз дори съм изненадан и се радвам че цените на горивата в БГ се държат на такива нива при все че нямаме от къде на наша територия да си ги добиваме.
И за последно изречение искам да попитам-има ли някой в целия БМВ форум който доказано за целия период на съществуване на форума да е осъдил верига бензиностанции че именно тяхно гориво е било пагубно за двигателя му?искам линк към темата или новината.
Ако не-то тогава ниското качество в БГ е мит.По-високия разход на автомобилите в БГ може да са резултат на лъжене в показанията на колонките,но чак толкова да е ниско качеството-едва ли.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
T.e. и в Холандия е същата ситуация като в Норвегия.
Можеш да разкажеш малко и за "luxury tax" за автомобилите в Холандия, и да споделиш колко струва 530д там и какви годишни разходи носи със себе си,
Можем и да отворим и някой сайт за автомобили в Норвегия, да видим там колко струва едно 530д, и годишно какви данъци и застраховки се плащат.
Може да проверим и защо в Турция почти няма БМВ-та и Мерцедеси по пътищата. Също така, Турция днес отново е решила да покачи данъка върху мобилните телефони. Ние имаме ли данък върху мобилните телефони?
Но сме свикнали да гледаме само лошото и да надаваме вой до небето.
Между другото в България дизела след рязкото покачване 2009-2011 и протестите (евала на тези хора тогава) спря да расте. Със сигурност е имало и уговорка за покачване на цените между основните вериги и Лукойл, която явно е прекратена след политическия натиск тогава. В този смисъл смятам че такива протести въобще не са безплодни.
ПС. Смятам че частично причината за по-високия разход е лошата пътна мрежа - дупки, неравности (т.е. съпротивление), изпреварвания, резки спирания зад някой с 40 км/ч - тези неща ги няма в такава форма в Европа.
Можеш да разкажеш малко и за "luxury tax" за автомобилите в Холандия, и да споделиш колко струва 530д там и какви годишни разходи носи със себе си,
Можем и да отворим и някой сайт за автомобили в Норвегия, да видим там колко струва едно 530д, и годишно какви данъци и застраховки се плащат.
Може да проверим и защо в Турция почти няма БМВ-та и Мерцедеси по пътищата. Също така, Турция днес отново е решила да покачи данъка върху мобилните телефони. Ние имаме ли данък върху мобилните телефони?
Но сме свикнали да гледаме само лошото и да надаваме вой до небето.
Между другото в България дизела след рязкото покачване 2009-2011 и протестите (евала на тези хора тогава) спря да расте. Със сигурност е имало и уговорка за покачване на цените между основните вериги и Лукойл, която явно е прекратена след политическия натиск тогава. В този смисъл смятам че такива протести въобще не са безплодни.
ПС. Смятам че частично причината за по-високия разход е лошата пътна мрежа - дупки, неравности (т.е. съпротивление), изпреварвания, резки спирания зад някой с 40 км/ч - тези неща ги няма в такава форма в Европа.
- rosendaal
-
-
По един от последните въпроси мога да кажа следното-след третия месец си длъжен да регистрираш автомобила с местни номера.
Аз изкарах една година ''по български'' тертип.
Първоначалната регистрация точно на 9 годишно 530д е 1480 евро с всичко.Хубавото е че като подадеш молба ти разсрочват тази сума в идната година.
Чисто ново 520д 2013г. е адски скъпо дори за семейство млади лекари тук.Каското е 2500 на година-ако искаш,ама трябва.
Коли с двигатели над 2500 куб.см. са да се хванеш за главата такси и данъци.....Ако искаш.
И никой тук не го е срам да кара нова дачия,киа,пежо,ситроен или форд.Единия ми комшия е в Ай-Ти-нещо-си там сферата и си кара Дъстер нищо че взима 46 000 годишно,ваучери за храна и за гориво.Ако искаш пак..........
Темата е дълга.
Първоначалната регистрация точно на 9 годишно 530д е 1480 евро с всичко.Хубавото е че като подадеш молба ти разсрочват тази сума в идната година.
Чисто ново 520д 2013г. е адски скъпо дори за семейство млади лекари тук.Каското е 2500 на година-ако искаш,ама трябва.
Коли с двигатели над 2500 куб.см. са да се хванеш за главата такси и данъци.....Ако искаш.
И никой тук не го е срам да кара нова дачия,киа,пежо,ситроен или форд.Единия ми комшия е в Ай-Ти-нещо-си там сферата и си кара Дъстер нищо че взима 46 000 годишно,ваучери за храна и за гориво.Ако искаш пак..........
Темата е дълга.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
rosendaal написа:По един от последните въпроси мога да кажа следното-след третия месец си длъжен да регистрираш автомобила с местни номера.
Темата е дълга.
Какъв е проблемът с 2500 за застрховка при заплата 46 000????
Тук застраховката не е много по-малко а заплатата знаеш колко е.