Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разход на нашите автомобили
CrazyElement написа:Напълно вярно си показва борда, калибриран е спрямо чип тунинга. А и не мисля ,че трябва да ми даде повече 6.4 с 120 си е напълно в нормите, 7.6 с 130 и настъпвания е пак в нормата. Миналия ден Хасково-Любимец новата магистрала отиване и връщане, с каране 180+ постоянно настъпване на правите до 240+ , ми даде 10.5 и то това след по - бавното каране преди града имам 10 км извънградско бавно каране реално е било около 11.5 сигурно , което мисля , пак че си е в нормите.
аве то че е реален е реален, ама нали преди разправяше че не си го засичал пълно пълно, а си го смяташ по някакви формули
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- adovet
- старши ентусиаст
-
Alexius написа:И всичките ни са под 200 хил. км.
аааа не моята е на 380к

- adovet
- старши ентусиаст
-
Alexius написа:Въртян и е километража, явно. Няма как да е на толкова много км.
Точно на толкова с подробна история
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()

Между другото е точно така, мой приятел с Е 60 530 д, живее в Германия и разликата му когато е тук и зарежда с БГ нафта и когато си е в Германия е повече от литър надолу на 100 км в полза на немския дизел.
П. С. Живее в Кьолн и според него вечер имало доста голям трафик и въпреки това колата дава икономия в сравнение с нашенската нафта.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()
Ами 5.8 с 120 темпомат с Швейцарска нафта, това е разхода по-борда не ми се инвестира да пълня до горе нафта имам и други разходи освен да си засичам колата

- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()
Ами 5.8 с 120 темпомат с Швейцарска нафта, това е разхода по-борда не ми се инвестира да пълня до горе нафта имам и други разходи освен да си засичам колата, просто пиша , по точно показвам какво дава борд компютъра. Според мапера ми борда компа ми е калибриран спрямо чипа , сега естествено ще кажете , че го е манупилирал за да се радвам на нисък разход
. Макар че аз не виждам нищо толкова извънземно в разхода ми ... градско ми дава 15/100 ... което си е предполагам добре за кола 350+ коня , извънградско си пада разхода като се кара по-бавно. разликата между 120 и 130 на темпомат ми е 0.7 , което не мисля , че има нещо разбито във формулата. Сложих 30 литра грубо сметната изгори точно половината ако не броя задръствания в София където карах сигурно 1 час и половина градско. Смисъл не споря , че гори точно толкова вероятно може и да е малко повече. Другия месец така или иначе въртя много с колата ще я фулирам и ще отида да покарам 30 км извънградско на 120 темпомат и ще се върна да фулирам пак да видим колко ще даде
.
Така не се засича разход, не знам вече за кой път ти го казваме. Пълниш до горе и караш до като светне резервата и тогава пак пълниш до горе и така няколко пъти за да видиш точно какво е отклонението на борда за да го калибрираш точно
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:CrazyElement написа:Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()
Ами 5.8 с 120 темпомат с Швейцарска нафта, това е разхода по-борда не ми се инвестира да пълня до горе нафта имам и други разходи освен да си засичам колата, просто пиша , по точно показвам какво дава борд компютъра. Според мапера ми борда компа ми е калибриран спрямо чипа , сега естествено ще кажете , че го е манупилирал за да се радвам на нисък разход
. Макар че аз не виждам нищо толкова извънземно в разхода ми ... градско ми дава 15/100 ... което си е предполагам добре за кола 350+ коня , извънградско си пада разхода като се кара по-бавно. разликата между 120 и 130 на темпомат ми е 0.7 , което не мисля , че има нещо разбито във формулата. Сложих 30 литра грубо сметната изгори точно половината ако не броя задръствания в София където карах сигурно 1 час и половина градско. Смисъл не споря , че гори точно толкова вероятно може и да е малко повече. Другия месец така или иначе въртя много с колата ще я фулирам и ще отида да покарам 30 км извънградско на 120 темпомат и ще се върна да фулирам пак да видим колко ще даде
.
Така не се засича разход, не знам вече за кой път ти го казваме. Пълниш до горе и караш до като светне резервата и тогава пак пълниш до горе и така няколко пъти за да видиш точно какво е отклонението на борда за да го калибрираш точно
Ами добре какъв е проблема да заредя до горе , да зануля разхода от бензиностанцията да отида да покарам 30тина км извънградско да се върна и да фулирам пак на същата бензиностанция какъв ще е проблема? Приятел това както ти го казваш е много трудно за изпълнение ... защото искам да е на една и съща колонка а аз много знам кога ще светне резервата + това ще имам и много градско така и нищо няма да мога да хвана ... идеята ми е фулирам тръгвам от бензиностанцията имам 1 км до извънграда карам 30 км и се пребирам фулирам пак...
- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()
.
Ами добре какъв е проблема да заредя до горе , да зануля разхода от бензиностанцията да отида да покарам 30тина км извънградско да се върна и да фулирам пак на същата бензиностанция какъв ще е проблема? Приятел това както ти го казваш е много трудно за изпълнение ... защото искам да е на една и съща колонка а аз много знам кога ще светне резервата + това ще имам и много градско така и нищо няма да мога да хвана ... идеята ми е фулирам тръгвам от бензиностанцията имам 1 км до извънграда карам 30 км и се пребирам фулирам пак...
Нали се сещаш че за 30км. Може и да изхарчиш и 1,5литра и ако допълниш два литра ще се получи доста фрапираща разлика за 30км. (нафтата се пени доста и винаги може да има отклонения от това кога ще изключи пистолета). Та ако допълниш половин литър на фона на 800км. Разликата няма да е толкова съществена. За това ти казвам как се мери най точно. Идеята е като си калибрираш веднъж борда после може да зареждаш и за 10лв. той ще си показва вярно. Аз винаги зареждам до горе и съм го калибрирал абсолютно точно. Винаги ми показва най много с 0,1 плюс минус разлика, но в повечето случаи е абсолютно точно
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:Giorceto написа:Само да кажа, че с тая нафт в БГ, и тоя разход... ако излезнете в Европа, ще почнат по 3-4 да харчат. Радвам се, че в БГ са се събрали едни от най-здравите и запазени коли![]()
![]()
.
Нали се сещаш че за 30км. Може и да изхарчиш и 1,5литра и ако допълниш два литра ще се получи доста фрапираща разлика за 30км. (нафтата се пени доста и винаги може да има отклонения от това кога ще изключи пистолета). Та ако допълниш половин литър на фона на 800км. Разликата няма да е толкова съществена. За това ти казвам как се мери най точно. Идеята е като си калибрираш веднъж борда после може да зареждаш и за 10лв. той ще си показва вярно. Аз винаги зареждам до горе и съм го калибрирал абсолютно точно. Винаги ми показва най много с 0,1 плюс минус разлика, но в повечето случаи е абсолютно точно
Прав си , но за да мина повече кмтри .... трябва да заредя на друга бензиностанция , други колонки, там може да има друго отклонение. Карам 100 км и наливам на същата това е компромисният вариант знам , че не е супер точно ама какво да направя ...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
На връщане обаче разхода е стабилно по-нисък. София-Хасково. Компютъра го занулих на ОМВ на околовръстното това след бул.България, цялото околовръстно с 88 темпомат , като на лошия участък с 60, после цялата магистралата до Хасково на 120 темпомат , 3-4 пъти настъпах за секунди до 160-200. 10 км от магистралата до Хасково 88 темпомат. Това е разхода по-компа не претендирам , че е толкова но като цяло и не ми пука кой ми вярва, е сигурно не е 5.7 ама не е и повече от 6 и малко. Заредих 30 лева нафта на 1.80 или 16.66 литра стрелката беше точно на първото деление и се мръдна точно до средата, на снимката се вижда как видимо има още нафта докато стигне до първата стрелка. Както и да го смятам съм изгорил по - малко от 16.6 литра, което реално за 235 км , се пада 7.0/100 да ама не е защото видимо имам повече нафта. 5,8(защото се въртеше между тези 2те) се пада точно 13.6 литра за 235 км , които съм минал и реално стрелката си ги и показва тези +- 3-4 литра... Имаше доста силен вятър между другото в моята посока, предполагам и от там малко + имам , като цяло досега толкова нисък разход не съм постигал предишния рекорд беше 6.3 пак в същата посока.
П.П. Avodet не те карам да ми вярваш, защото знам , че пак ще обясняваш един час... аз си слагам нафтата и знам много добре колко ми гори колата и съм доволен
.

П.П. Avodet не те карам да ми вярваш, защото знам , че пак ще обясняваш един час... аз си слагам нафтата и знам много добре колко ми гори колата и съм доволен

Блажени са вярващите. 535 с чип, зимата 5.7л/100, с 4 стигания до 200км/ч.......... това и да го видя няма да го повярвам... Като цяло тук май не се дават реални разходи, а разходи от типа 'вижте до колко може да ми падне разхода'. Извинявайте, но на този мотор по книжка му дават 6.3л/100 в супер идеалните условия, в които е правен теста, най-вероятно с 80км/ч, на шеста скорост, по лек наклон. Тук всичките ги сваляте под книжка. Отдавна съм казал, че трябва половината форум да бъде нает за тест пилоти в BMW
Чисти факири