Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
Re: Разход на нашите автомобили
eko2282 написа:Здравейте колеги,
Както обикновено ми вдига разхода нагоре на минусови температури. Преди месец нулирах борд компютъра. Всеки ден карам късо растояние два пъти по 5 километър. Сега ми показва разхода е 18 на 100 ? . Четох много и ми е ясно че трябва да обръщам внимание към термостатите. Само при мен ли е така разхода или нормално да бъде така ? 530д 218 коня
Taruno написа:eko2282 написа:Здравейте колеги,
Както обикновено ми вдига разхода нагоре на минусови температури. Преди месец нулирах борд компютъра. Всеки ден карам късо растояние два пъти по 5 километър. Сега ми показва разхода е 18 на 100 ? . Четох много и ми е ясно че трябва да обръщам внимание към термостатите. Само при мен ли е така разхода или нормално да бъде така ? 530д 218 коня
Колега или колата ти е МНОГО ама много счупена или си си пуснал да гледаш не l/100, а километра към литърако съм прав това е към 5.8/100
на мен ми беше 26.2, последните 10 дни само градско с яко боксуване и изключено DTC, без да гася колата, като съм имал престои по 10-20-30 минути по 1-2-3 пъти дневно, това е след занулен среден разход. След ходене до Нови Искър по околовръстното ми падна на 19.2 ама не мисля, че ми е счупена колата

- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
eko2282 написа:Taruno написа:eko2282 написа:Здравейте колеги,
Колега или колата ти е МНОГО ама много счупена или си си пуснал да гледаш не l/100, а километра към литърако съм прав това е към 5.8/100
ЗдрастиЩе го видя до вечерa може дa си прав. Но градски условия не ми се вярва пак 5.8/100
Сега се сещам средната скорост ми показваше 19,8 km/hr в компютъра когато е вече 18л/100..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега температура двигател, дебитомер и други показатели, като например скапан торк конвертор
Нищо ви няма на колите. За 5 км градско едва ли може да загрее до оптимална температура в тия студове, а студени си лапат много сериозно тия коли. Според мен предвид метеорологичните условия от последните дни, при каране два пъти на ден по 5 км трудно може да падне под 15/100 разхода. Тя колата реално през цялото време си е почти студена, няма как да гори 7/100. 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
dimodi написа:Нищо ви няма на колите. За 5 км градско едва ли може да загрее до оптимална температура в тия студове, а студени си лапат много сериозно тия коли. Според мен предвид метеорологичните условия от последните дни, при каране два пъти на ден по 5 км трудно може да падне под 15/100 разхода. Тя колата реално през цялото време си е почти студена, няма как да гори 7/100.

и в зависимост от трафик и светофари разхода може да скочи още...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Това лято пътувах до Бургас от София. Разхода ми беше 6,2/100. Оттогава не съм карал извънградско. Скоро като нулирах борд компютъра и само градско каране по 5 км почна да ми увеличава чак до 18/100. Aко беше 13-14 ми е го приемам но като не пада под 16л/100 бих искал да попитам дали е нормално..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
dimodi написа:Нищо ви няма на колите. За 5 км градско едва ли може да загрее до оптимална температура в тия студове, а студени си лапат много сериозно тия коли. Според мен предвид метеорологичните условия от последните дни, при каране два пъти на ден по 5 км трудно може да падне под 15/100 разхода. Тя колата реално през цялото време си е почти студена, няма как да гори 7/100.
А бе хора тук все едно падаме от небето - имахме ДВЕ Е60тки в семейството и двете са карани и в София и в Пловдив и на студено и на топло, то Х3ката не харчи 15-18 на 100 градско, 5 км НЕ Е КЪС маршрут особено градско, за 5 км колата трябва да е минимум на 75-80 градуса вече, или ги карате на прекъсвачи от светофар до светофар или просто нещо не е наред.
Пример за три дни каране сега зимата в София със Х3ката с рестартиран разходомер разхода беше 13.5, въртяно от цариградско - кулата - банишира - център. все дневни маршрути.
Нещо не осъзнавате ли, че не е нормално 3ка дизел да ви харчи точно колкото 3ка бензин ?!?!?! всичко над 14 не е нормално освен ако не се състезавате по светофарите (говорим за 3.0 дизел, не за 535) и не карате по 2 км в посока само в задръствания.
Според прочетеното в тази тема в София дори лятото на колегите колите им горят 10-11, че и 12, а какво остава сега в тоя мраз. Палиш сутринта на -5 в най-добрия случай, тръгваш, влачиш се 5 км из трафика, колата е стигнала 70-75 градуса, дори и 80 да са, тъкмо разходът почва да се нормализира, ти вече си стигнал на работа, гасиш и я оставяш пак цял ден на студа. И вечерта всичко се повтаря отначало. Е, няма как да ти гори 10-11 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
и това, което казваш качва разхода 5-6 ЛИТРА ????!!?!?!?!
По тая логика Х3ката, която обикновено харчи 11.5-12.5 (в момента 13-14) трябваше да харчи 18-20 и да я запаля ......................
На колгета дето му харчи 18 на 100 градско да кааже температурата качва ли я, гумите в стойности ли са му, дебитомера гледан ли е.
Наистина колеги освен ако не ги палите тия коли от вас за 500 метра до работа и после 500 метра наобратно, то 18 не е нормален разход и недейте да заблуждавате другите, че е
По тая логика Х3ката, която обикновено харчи 11.5-12.5 (в момента 13-14) трябваше да харчи 18-20 и да я запаля ......................
На колгета дето му харчи 18 на 100 градско да кааже температурата качва ли я, гумите в стойности ли са му, дебитомера гледан ли е.
Наистина колеги освен ако не ги палите тия коли от вас за 500 метра до работа и после 500 метра наобратно, то 18 не е нормален разход и недейте да заблуждавате другите, че е
Нямам особени лични наблюдения в подобни условия честно казано. Моята хич не ми гори в момента, защото пред гаража има една педя лед и ме мързи да го разбивам. Ще чакам да се разтопи, а през това време търкалям служебната 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
djerityyy написа:Koлеги аз не мога да и хвана спатиите на тази кола...снощи Сливен-летище София-Сливен на темпомат основно,без никакъв трафик(може би тва е причината) с един пътник и един куфар в багажника,е аз такава цифра на борда не съм виждал никога,,,130 темпомат ми даде 6,7 на отиване и вече сам на връщане 6,4![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кво и стана не знам,по принцип сам,празен,пълен всякакъв под 7.5-8,5 не ми е давало на 130 к/ч.Останах приятно изненадан ,вероятно всичко зависи от трафика,товара и насрещния вятър до някаква степен.Но аз 6.4 при идеални условия и с 90 км/ч не съм достигал...Дано все така да я караме за напред
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имайки предвид , че си и с развален термостат

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
на мен по борд в момента ми го дава среден 11-12, като всеки ден минавам средно 40 км до офиса и обратно, 70% от които околовръстното. колата работи поне 15 минути на място преди да тръгна, и забелязах че точно тогава качва разхода на борда. сметнах го и на колонка, идва около 10 средния разход, за последните 1300 км. а тези 12 по борд явно идват от работата на място
Иначе преди седмица, до банско и обратно ми даде среден разход 8,8.

Иначе преди седмица, до банско и обратно ми даде среден разход 8,8.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Работата на място мн обърква борда и при мен се получава разлика сега зимата и то в маоя полза 

- VALENTIN NENKOV
- Потребител
-
И при мен разхода е 15-16л във Варна. Чудя се дали не е от евтината нафта, преди зараждах от скъпата на ОМВ.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
CrazyElement написа:djerityyy написа:Koлеги аз не мога да и хвана спатиите на тази кола...снощи Сливен-летище София-Сливен на темпомат основно,без никакъв трафик(може би тва е причината) с един пътник и един куфар в багажника,е аз такава цифра на борда не съм виждал никога,,,130 темпомат ми даде 6,7 на отиване и вече сам на връщане 6,4![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кво и стана не знам,по принцип сам,празен,пълен всякакъв под 7.5-8,5 не ми е давало на 130 к/ч.Останах приятно изненадан ,вероятно всичко зависи от трафика,товара и насрещния вятър до някаква степен.Но аз 6.4 при идеални условия и с 90 км/ч не съм достигал...Дано все така да я караме за напред
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имайки предвид , че си и с развален термостат, наистина не знам как си го постигнал този разход
ама може твоята кола да гори по-малко като е студена кой да знай
![]()
Ти па от къде разбра какъв термостат имам ? Сигурно ти си ми сменял термостатите знам ли