Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Re: Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
В това видео, човека добавя $6FL, което съм направил и аз. Явно нещо друго трябва да добавя/махна от FA, но кое?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Коя версия на ISTA-D ползваш? Ако е 3.54.xx в conf-а има активирана и програмираща логика, която по ордер и година на производство си "нарежда" сама модулите такива каквито би трябвало да бъдат, а не какви са всъщност, т.е. до някъде заимства от ISTA-P.
Всъщност какво ти пука какво се сърди диагностиката, щом всичко си е ОК?
Всъщност какво ти пука какво се сърди диагностиката, щом всичко си е ОК?
Only dead fish follow the stream...
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
Просто исках да го разкарам, но си прав - сигурно по ВИН взима заводските екстри и си ги проверява след това. Версията иначе ми е ISTA+, трябва да видя коя точно като номер.
Имам едно друго питане - онзи ден си играх в NCSExpert, промених Nettodat файла на LMA модула, като конкретно исках да си настроя при леко натискане на лостчето за мигач, да има четири, вместо три броя сигнализации. Всичко направих както трябва, записах го след това през NCSExpert. Пак е само 3 пъти. Единственото, което се сещам, че мога да опитам в допълнение, е да прекодирам LMA и CAPPL модулите с празен .MAN файл. Впрочем CAPPL може би няма да е необходим. Дали ще стане...
Имам едно друго питане - онзи ден си играх в NCSExpert, промених Nettodat файла на LMA модула, като конкретно исках да си настроя при леко натискане на лостчето за мигач, да има четири, вместо три броя сигнализации. Всичко направих както трябва, записах го след това през NCSExpert. Пак е само 3 пъти. Единственото, което се сещам, че мога да опитам в допълнение, е да прекодирам LMA и CAPPL модулите с празен .MAN файл. Впрочем CAPPL може би няма да е необходим. Дали ще стане...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
themoldestone написа:Просто исках да го разкарам, но си прав - сигурно по ВИН взима заводските екстри и си ги проверява след това. Версията иначе ми е ISTA+, трябва да видя коя точно като номер.
Не е нужда да пипаш дата, има си функция, която го прави това. Може да се избере между 1,3,5 премигвания. Сега ако държиш да са точно 4-ри е друг въпрос.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Вчера си поиграх доста с LMA модула, тъй като самите габарити и стопове светят слабичко и исках да ги засиля. Много трудно се ориентирам коя светлина, как е описана в Dummy-то. Има ли някаква схема с наименованията на всяка крушка във фаровете и в стоповете (например кое е OUTER TAIL, PARK LIGHTS и т.н.)?
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:themoldestone написа:Просто исках да го разкарам, но си прав - сигурно по ВИН взима заводските екстри и си ги проверява след това. Версията иначе ми е ISTA+, трябва да видя коя точно като номер.
Не е нужда да пипаш дата, има си функция, която го прави това. Може да се избере между 1,3,5 премигвания. Сега ако държиш да са точно 4-ри е друг въпрос.
При мен имаше функции само за 1 и за 3...
Да попитам това ли е начина и за промяна интервала за смяна на масло?
Module = LCM
NCS Expert: encoding of the file FSW_PSW.MAN
KM_SERVICE_INTERVALL
KM_SERVICE_INTERVALL
30.000_km
30.000_km
Module = LCM
NCS Expert: encoding of the file FSW_PSW.MAN
KM_SERVICE_INTERVALL
KM_SERVICE_INTERVALL
30.000_km
30.000_km
Няма ли кой да сподели как се прави това което питам в предния пост? Писах и на лични и то на колега, който на 100% може и знае но отговор не получавам.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Колега, ако никой не отговаря е възможно и никой да няма тази информация. Повечето колеги са услужливи и отговарят до ден-два.
Едва ли. Имаше тема където колеги пишат че техните интервали са променени. Ако не те, поне направилите го да споделят. Все пак във форума има няколко гурута на кодирането а и не само.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Малко
ама все пак да се изкажа. Че с това темпо пак адреналина ще надвие и ще има още една заключена тема.
За отговарянето - Бяха доста празнични дни, по мои наблюдения тези дни активността в нашия подфорум е доста намаляла
Така че ... търпение му е майката. Тъкмо приключи и събора, предполагам има и заети покрай него. Самият аз след толкова почивни дни имам ужасно много неща на главата в офиса, че и след като си тръгна, но имам "дупки" в които следя форума.
Не защитавам, нападам или подкрепям никого
ама реално и никой никому не е длъжен. Макар, че ... доста услужливи колеги има в подфорума като цяло за което, да си е качествен ОФФ, благодаря отново на всички
ПО темата - сигурен съм, че в най-скоро някой то колегите ще ти отговори
Лично аз не разбирам от програмиране (практически) затова освен да ти препоръчам някой сервиз в който знам, че могат - с друго не мога да асистирам. Но разбирам, че искаш сам да го направиш, което е чудесно - и аз обичам сам, ако мога.
На пръв поглед попаднах на подобни теми в чуждите форуми, не съм ги прочел подробно, та сори, ако не помагат.
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=764082
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... e-interval
Трябва и мен, че съм любопитен, ако някой има нерви и време да ме въведете в основите на кодирането някой ден

За отговарянето - Бяха доста празнични дни, по мои наблюдения тези дни активността в нашия подфорум е доста намаляла

Не защитавам, нападам или подкрепям никого

ПО темата - сигурен съм, че в най-скоро някой то колегите ще ти отговори

На пръв поглед попаднах на подобни теми в чуждите форуми, не съм ги прочел подробно, та сори, ако не помагат.
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=764082
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... e-interval

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Колеги, какво означават тези грешки в шибедаха? Пробвах да го кодирам да се затваря от копчето за по малко от 7 секунди, нестана. След което исках да го върна както преди, но ми дава грешка. В ista грешката не се изтрива. Сега шибедаха въобще не мърда на никъде, пробвах с инсталирането ( задържане на копчето ) и пак нестана...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Опитай да кодираш модула с празен файл FSW_PSW.MAN файл. Така ще върнеш всички настройки по default. Пробвай през CAS, а ако не стане - през LMA.