DPF

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Re: DPF

Мнение от SDLS » 07 Окт 2014, 20:53

Защо трябва да караш на дълги разстояния след като ти е премахнат? Премахваш го и отиваш да го премахнат и софтуерно. И да влезе в някакъв режим за 10км няма да е фатално :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Окт 2014, 22:24

SDLS написа:Защо трябва да караш на дълги разстояния след като ти е премахнат? Премахваш го и отиваш да го премахнат и софтуерно. И да влезе в някакъв режим за 10км няма да е фатално :yes:

И повече от 10 км да кара нищо му няма, няма да и стане нищо на колата и отиваш да ти го оправят пробвано е.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 07 Окт 2014, 23:08

Няма проблем да се кара до мястото където ще го махат,при мен са идвали коли от другия край на БГ,тоест минали са по 500км докато дойдат да ги оправя софтуерно...а дали трябва първо компа или първо механично за мен лично няма никво значение...но давам един + за това първо да се маха механично понеже се случва при механичното премахване да строшат някои датчик които след това го елиминирам софтуерно и реално се спестяват пари така :) но естествено това не е възможно при всеки защото повечето незнаят как да ти изключат датчик и се налага да си го купувате..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 08 Окт 2014, 8:18

Колега VRPerformance,
В този ред на мисли за датчици - каква е ролята на сензора за температура на изгорелите газове? Има ли влияние върху горивната карта или информацията от него се ползва само за започване на регенерация. Моят единия е здал багажа и си мисля, че колата продължава да си регенерира ( през диагностиката стойността му е константно 5000градуса), но ми е интересно има ли влияние тази температура върху горивната карта съответно разход и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Окт 2014, 9:24

Колата НЕ регенерира при пробле в сензора, казвам го от личен опит след като карах две седмици със скапан такъв и като видях данните на ДПФа направо ми се плачеше, сега след като го смених всичко е като ново. При мен се оказа, че буксата се е скъсала, тъй че сега имам ееин резервен датчик за продан ако ти трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 08 Окт 2014, 12:56

трябва да се заиграя да видя показанията на налягането. Можеби има значение кой е развален - преди или след катализатора.
Но така или иначе има някакъв проблем - изразен в разхода, и ми е интересно има ли игра в горивните карти с този сензор. Понеже при Ауди при мотора 1.8Т играел доста голяма роля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Окт 2014, 13:55

При мен наМ47 разхода се качи с около литър като го оправих на секундата почна регенрация о разхода се нормализира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 08 Окт 2014, 14:00

Тук http://www.fae.es/files/product/pdf/catalogo-gas-escape-parte-ilustrada-43.pdf има доста добро обяснение за това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 23 Окт 2014, 0:13

Колеги да споделим какво слагате като махнете дпф катализатор права тръба или нещо друго и какви са ви наблюденията във шума отзад ?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 23 Окт 2014, 0:31

Става "идеално" дзвънтящ като Онда. По-добре кажи ти какво си направил,или каква идея ти дадоха в ауто1.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Окт 2014, 6:05

На мойта забравих да сложа каквото и да е и от началото малко ме дразнеше, но сега може би и свикнах та даже почва да ми харесва

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d E61

Мнение от bogev » 04 Ное 2014, 17:10

Здравейте, днес премахнах DPF филтъра, бях го чистил преди 5000 км. но само градско каране по задръстванията и реших да го махна. Като цяло след като подкарах колата не усетих абсолютно никаква разлика нито във вървенето, нито е станала по щумна все едно нищо не е правено, а очаквах да има голяма разлика поне от коментарите който прочетох тук. Искам да попитам колегите който са с премахнати филтри дали им се вивда в менюто на i-drive защото на мен ми показва че го има и ми казаха че са го премахнали софтуерно но датчиците за температура и за налягане са ги оставили да си работят, незнам някой да каже така ли трябва да бъде.Благодаря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Ное 2014, 18:47

bogev написа:Здравейте, днес премахнах DPF филтъра, бях го чистил преди 5000 км. но само градско каране по задръстванията и реших да го махна. Като цяло след като подкарах колата не усетих абсолютно никаква разлика нито във вървенето, нито е станала по щумна все едно нищо не е правено, а очаквах да има голяма разлика поне от коментарите който прочетох тук. Искам да попитам колегите който са с премахнати филтри дали им се вивда в менюто на i-drive защото на мен ми показва че го има и ми казаха че са го премахнали софтуерно но датчиците за температура и за налягане са ги оставили да си работят, незнам някой да каже така ли трябва да бъде.Благодаря.

Така е не се притеснявай

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d E61

Мнение от bogev » 04 Ное 2014, 21:54

Добре мерси колега.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 05 Ное 2014, 1:07

bogev написа:Здравейте, днес премахнах DPF филтъра, бях го чистил преди 5000 км. но само градско каране по задръстванията и реших да го махна. Като цяло след като подкарах колата не усетих абсолютно никаква разлика нито във вървенето, нито е станала по щумна все едно нищо не е правено, а очаквах да има голяма разлика поне от коментарите който прочетох тук. Искам да попитам колегите който са с премахнати филтри дали им се вивда в менюто на i-drive защото на мен ми показва че го има и ми казаха че са го премахнали софтуерно но датчиците за температура и за налягане са ги оставили да си работят, незнам някой да каже така ли трябва да бъде.Благодаря.

Колега на теб са ти премахнали само дпф няма да има разлика запушения катализатор си стои дефакто нищо за да тръгне по леко и за да е по шумна (което е минус ) трябва да няма и катализатор
На моята лично не и харесвам само звука иначе стана самолет никакви проблеми и 2 литра в градско надолу

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61