Стойности на дюзи при 60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Стойности на дюзи при 60
Аз имам приятел, който от година-две се занимава с това. Натрупа опит, накупи доста техника и му имам доверие.
Ако ще ги правя, ще е при него. Тук единствено ми се струва нещо със стенда да не е наред - калибриран или знам ли и аз.
От друга страна си мисля, че щом мотора работи нормално, харчи нормално, не пуши и няма странни шумове,
компютъра успява да нанесе корекциите.
Цените са под 300лв за дюза с една година гаранция, като се сменям всичко на дюзата - разпръсквач, всякакви
шайби, гайки, тръбичката за обратна нафта - всичко. По известните дизел центрове искат над 400 на дюза
за тази операция и не знам до колко може да си сигурен какво точно са сменили и как са настроели дюзата.
Ако ще ги правя, ще е при него. Тук единствено ми се струва нещо със стенда да не е наред - калибриран или знам ли и аз.
От друга страна си мисля, че щом мотора работи нормално, харчи нормално, не пуши и няма странни шумове,
Цените са под 300лв за дюза с една година гаранция, като се сменям всичко на дюзата - разпръсквач, всякакви
шайби, гайки, тръбичката за обратна нафта - всичко. По известните дизел центрове искат над 400 на дюза
за тази операция и не знам до колко може да си сигурен какво точно са сменили и как са настроели дюзата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
nikolae написа:Аз имам приятел, който от година-две се занимава с това. Натрупа опит, накупи доста техника и му имам доверие.
В Bosh цената е максимум 200лв.за дюза, а и на други места знам че е между 150 и 200лв.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
200 лв. но без дългата медна тръбичка, която е 80-120лв.
Това оскъпява нещата. Иначе той само разпръсквача май е около 70-80 лв.
Отделно другите "дреболии" и труда.
Това оскъпява нещата. Иначе той само разпръсквача май е около 70-80 лв.
Отделно другите "дреболии" и труда.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Колеги има ли само почистване на дюзите с ултразвук, без рециклиране и колко струва четох че около 200-300 за вс дюзи. Майстора ми каза да сипя добавка bardahl и да покарам и пак да я види. Да спомена че дюзите са гледани само на диагностика
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ronian написа:Колеги има ли само почистване на дюзите с ултразвук, без рециклиране и колко струва четох че около 200-300 за вс дюзи. Майстора ми каза да сипя добавка bardahl и да покарам и пак да я види. Да спомена че дюзите са гледани само на диагностика
1во бих пробвал не с бардал ами с про-тек или гат, по-изпитани са. Да чистят се само с ултразвук и цената е такава с настройките.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:Ronian написа:Колеги има ли само почистване на дюзите с ултразвук, без рециклиране и колко струва четох че около 200-300 за вс дюзи. Майстора ми каза да сипя добавка bardahl и да покарам и пак да я види. Да спомена че дюзите са гледани само на диагностика
1во бих пробвал не с бардал ами с про-тек или гат, по-изпитани са. Да чистят се само с ултразвук и цената е такава с настройките.
Мерси вече я изсипах след нея ще сложа протек и ако не се оправи ще ги закарам да ги почистят.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да попитам как точно се казва добавката на протек
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Някой да предложи сервиз в пловдив или софия където чистят дюзи с ултразвук и на каква цена горе долу
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Atsalov но дали чисти дюзи незнам.Но ако се обърнеш към него предполагам ще ти помогне,много е свестен 

Аз няколко пъти чувам мнението да се рециклират напълно. Това с ултразвука, пиленето, калибрирането май не е дълготрайно.
За двама доволни да разбера от калибриране и аз ще го направя :-)
За двама доволни да разбера от калибриране и аз ще го направя :-)
Здравейте, гледам, че коментирате дюзи. Може ли да изкажете мнение относно стойности от тест ? Прилагам снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колега аз се пробвах два пъти да ти разчета стойностите, но е по-различно от стендовете, които съм гледал.
Повечето стендове май с четири теста, като последния е най-важен и най-показателен доколкото съм разбрал (пилот му казват).
А и малко не ми става ясно, коя дюза на кой лист е.
Искам друго да попитам. ВИН:b155183
кои номера дюзи стават за този мотор m57d30
Аз стигнах до този номер:13537789661
Търсейки из нета попаднах на това. Струва ми се добра цена ако наистина е нова БОШ дюза.
Замислям се дали да си правя шестте мои дюзи или да търся други направени из нета.
Примерно тези или тази.
Така ще имам (надявам се) шест "нови" готови дюзи. Старите може би ще продам. Гледам, че ги продават здраво независимо колко са здрави.
Вие как мислите, какъв съвет бихте дали ?
Повечето стендове май с четири теста, като последния е най-важен и най-показателен доколкото съм разбрал (пилот му казват).
А и малко не ми става ясно, коя дюза на кой лист е.
Искам друго да попитам. ВИН:b155183
кои номера дюзи стават за този мотор m57d30
Аз стигнах до този номер:13537789661
Търсейки из нета попаднах на това. Струва ми се добра цена ако наистина е нова БОШ дюза.
Замислям се дали да си правя шестте мои дюзи или да търся други направени из нета.
Примерно тези или тази.
Така ще имам (надявам се) шест "нови" готови дюзи. Старите може би ще продам. Гледам, че ги продават здраво независимо колко са здрави.
Вие как мислите, какъв съвет бихте дали ?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Старите няма да можеш да запазиш, защото например тези в ебей, които си постнал искат старите в замяна, иначе цената ти е плюс 30 паунда.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И аз скоро си смених на Х-са дюзите с нови Бош. И въпреки ,че са си при мен в магазина - за да тече гаранцията се пуска старата и тогава отбиват от цената 100-тина лв.
Отделно на това една от дюзите не ми е приеха...
Но разликата с тукашното рециклиране е доста голяма
Отделно на това една от дюзите не ми е приеха...
Но разликата с тукашното рециклиране е доста голяма

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа