Автоматик - N при спускане
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: Автоматик - N при спускане
Карам автоматици от поне 5-6 години и никога не местя д-н-д паля включвам на д и потеглям и проблеми с кутии не съм имал. Мой приятел постоянно изключваше от скорост на сфетофарите и счупи кутията за няма и година тя за това е автоматична задане се ръчка.
Това е моето лично мнение.
Това е моето лично мнение.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
iceblast написа:Когато е на N маслото в кутията не се охлажда добре и това може да доведе до проблеми. Аз лично никога не изключвам.
Колега @Turano, ти нали беше изпратил твоя торк да го оправят? Какво стана, някакви отзиви?
Пратих го в четвъртък ще е при мен след две седмици и ще пиша

Стискам палци всичко да мине гладко и да се похвалиш. Предлагам, ако не те мързи, да опишеш всичко стъпка по стъпка (+контакти към ЗФ) в една тема, която колегите модератори, да я закачат. Предполагам, че след като проправиш пътечка, може да се говори дори за групова поръчка и т.н.
iceblast написа:Когато е на N маслото в кутията не се охлажда добре и това може да доведе до проблеми. Аз лично никога не изключвам.
На място е все тая, маслената помпа на автоматика се върти с оборотите на вала.

by ''kompleksa''
аз също на кръстовища под 1 мин. държа на спирачка, ако са над 1 мин. давам на N !!!
PHD написа:аз също на кръстовища под 1 мин. държа на спирачка, ако са над 1 мин. давам на N !!!
Незнам как превключвате толкова често, мене ме е шубе

Темата е стара, но да не пускам нова ще питам тук. Значи от отговорите разбирам, че на светофар е по-добре да се държи на D и на спирачка, отколкото да се ръчка D/N.. Но като стои на спирачка, не се ли получава нещо като при ръчните скорости все едно да я държа на съединител? Извинявам се, но ми е първи автоматик и не са ми ясни някой неща все още! 

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Simeon24 написа:Темата е стара, но да не пускам нова ще питам тук. Значи от отговорите разбирам, че на светофар е по-добре да се държи на D и на спирачка, отколкото да се ръчка D/N.. Но като стои на спирачка, не се ли получава нещо като при ръчните скорости все едно да я държа на съединител? Извинявам се, но ми е първи автоматик и не са ми ясни някой неща все още!
Тук няма съединител, колега, няма и твърда връзка между двигателя и АСК, едно масло се върти и т.н., така че не можеш да правиш такива паралели.
Имах предвид, дали не натоварва скоростната кутия когато се държи на спирачка и D. Но явно така е по-добре отколкото да се ръчка на всеки светофар, поне с такова впечетление останах от коментарите.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Пичове, в книжката на автомобила, който я има си пише какво правим с автоматика. Та общата идея е - НЕ СЕ РЪЧКА! 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SDLS написа:На светофар не слагате ли на P
Зависи колега колко трябва да се чака..., ако е повече от минута, аз тогава е слагам на П
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На D на място харчи с около половин литър от горе
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Аз когато чакам повече от 15 секунди на светофар, я слагам на N.
Когато стоя на място и съм на D, имам едно леко мъркане , също и когато я включа на D и не и подавам газ, а тя си върви сама, тръгва плавно, без ритане или тракане, но има лек шум, това нормално ли е ?
Първи автоматик ми е и още и се уча
Когато стоя на място и съм на D, имам едно леко мъркане , също и когато я включа на D и не и подавам газ, а тя си върви сама, тръгва плавно, без ритане или тракане, но има лек шум, това нормално ли е ?
Първи автоматик ми е и още и се уча

Въпросът е дали е полезно да се мести на P, защото на мен ми е по-удобно на P, отколкото да държа спирачката. Ако ще и 15 секунди да трябва да стоя на място