Как да ускоря от 0-100 максимално бързо с автоматик?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Re: Как да ускоря от 0-100 максимално бързо с автоматик?

Мнение от Ivel » 26 Ное 2012, 12:19

Имай предвид ,че тези данни ги дават обикновенно при строго определени условия ,с точен размер гуми и предполагам кола ,базова от към екстри . Имай предвид ,че едни комфортни седалки ,шибидах и т.н си натежават достатъчно ,за да ти падне заводското услорение с малко. Друго интересно е как м-пакета влияе ? По принцип уж подобрява коефициента на съпротивление,но до 100км незнам дали има особен ефект

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: i7

Мнение от varosi » 26 Ное 2012, 19:35

Аеродинамиката под 120км/ч не играе почти никаква роля...
И още не съм направил нови измервания, но ще пробвам. Малко с газтта и спирачката ме притеснява, но знам че DSC-то ограничава оборотите, така че може и да стане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 26 Ное 2012, 22:15

Kalin Kulev написа:
varosi написа: Леко с половин оборот приплъзнаха задните гуми и ускори за 7.3сек до 100. Къде се губят останалите 0.7сек?

Проблем с колата ли имам или трябва нещо още да правя за максимално ускорение?

Тия 0.7 се губят в:
1. Твоя начин на тръгване
2. Твоя начин за времеизмерване :)
3. Твоето място за тест
4. Твоето състояние на автомобила

Данните които четем за ускорение на даддения автомобил са някакви оптимални, постигнати при оптимални условия.

По т.1: Тук със сигурност губиш, ако тръгваш от 700 об./мин.
т.2: Тука е по-вероятно да се "почерпиш" с някоя десета, но в твоя случай, може и да се на загуба. :) С ръчното времеизмерване (хронометър в ръка) е много вероятно да даваш неточности от около четвърт секунда.
т.3: Наклона и настилката са важни. Освен, че може да си на нагорнище, също може да нямаш достатъчно сцепление или пък настилката да дава по-голямо съпротивление и да те бави.
т.4: а) гуми - ако са лоши - няма сцепление, ако са по-широки, по-високи - повече съпротивление, по-трудно/бавно развъртане
б) гориво - твоята нафта сигурно е по-гадна от тяхната :)
в) състояние на двигателя - може да не е в перфектна кондиция, да не пишем детайл по детайл какво може да не работи на 100%

Може да излезе, че 0,7 от данните на производителя си е добър резултат :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 27 Ное 2012, 12:03

Пробвай ръчем режим на 1 ,дигни оборотите и след тръгването бързо включи да си пише дс

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 12 Дек 2012, 23:57

Колеги , има и една друга подробност , че километражите ни слъгват с точната моментна скорост (+5км/ч.) спрямо реалната по GPS. И дали си със заводско предвидените по размер за модела гуми :driving:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 13 Дек 2012, 17:03

Като гледам някой мнения по-скоро темата е как да си разкажем играта на скоростите...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: i7

Мнение от varosi » 20 Дек 2012, 19:40

Измерването става по абсолютна скорост (чрез GPS). Приемам, че е достатъчно точно за разстоянието което изминавам. Дори съм го настроил да започне да отчита, като тръгна.
Лошо е, че дойде зима и сега вече е трудно да се експериментира. Може би, като поизсъхнат пътищата, че е опасно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 21 Дек 2012, 20:10

varosi написа:Измерването става по абсолютна скорост (чрез GPS). Приемам, че е достатъчно точно за разстоянието което изминавам. Дори съм го настроил да започне да отчита, като тръгна.
Лошо е, че дойде зима и сега вече е трудно да се експериментира. Може би, като поизсъхнат пътищата, че е опасно.

Я обясни малко по-ясно с какво и как измерваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 22 Дек 2012, 3:05

За мен най-добрият(бърз) начин за тръгване е като:първо включиш на DTC режим, второ минеш на ръчен режим тоест да ти изпише че е на първа скорост защото автоматиците тръгват на втора и трето държиш педала на спирачката натиснат(но не до дупка а само колкото да задържа колата) и даваш газ като оборотите са около 1600-1800, ще усетиш къде е точно границата защото колата започва да тръгва или поне се опитва,тогава пускаш спирачката и едновременно с това подаваш пълна газ колата буквално се изстрелва с минимално въртене на гуми! Изпробвано е многократно не съм усетил някакъв проблем с автоматика,но разбира се не бива да се прекалява защото това не са състезателни коли и не са предвидени за такъв тормоз.
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

Предишна

Назад към Е60/Е61