Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Re: Пробле с Е60 пада ми акумулатора!
emobs написа:ge6a86 написа:Колега имах същия проблем като твоя . При мен колата след "заспиване" , след 15-тина минути изведнъж системите се включваха и ми регистрираше 20-тина ампера консумация в продължение на около минутка . След като пробвах какво ли не , заведох колата в Найси кар Пловдив . От там ми казаха , че някакъв модул се е шашнал и ме пратиха в Мкар да ми обновят софтуера на колата защото нямали нужната техника. Отидох в Мкар , подмениха ми софтуера и проблема изчезна . Не помня каква сума ми взеха ама не беше много .
Така че съветвам те , да пробваш с преинсталиране на софтуера
Оффф уш казаха че ще го оправят тя беше на ъп-софт когато правих фейслифта !!!
В понеделник ще ми я програмират отново дано се оправи че вече ми писна!
Няма как нещата стават все по сложни искаме все повече екстри!При мен се побъркваха фаровете като я заключех след 10минути си включваше сама ксенона за около 1минута!Нищо не съм предприемал последно време спря да го прави
Но може и да слуша музика нощно време де да я знам 

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти колега,
И аз като теб имах същия проблем. Когато оставих колата за една вечер в сервиза момчетата не можаха да намерят от къде дърпа ток. Аз се бях заредил като теб с кабели, даваха ми ток, карах си втори акумулатор в багажника... Направо шок и ужас 2-3 дни, докато едно от момчетата не ми се обади и не сподели, че в някакъв чуждестранен форум е чел за въпросния минусов кабел към акумулатора, че на него имало някакъв датчик, който се прецаквал от отворите, който са над калника където се намира акумулатора от влага, дъжд и т.н. Взех от една морга за 1-2 дни да пробвам с новия минусов кабел, който дори беше с някаква изолация против влага - сложих го него заедно с новия акумулатор и нямах никакви проблеми. Върнах се в моргата 250 лева платих за новото минусово кабелче с датчика и изолацията и реших ядовете.
И аз като теб имах същия проблем. Когато оставих колата за една вечер в сервиза момчетата не можаха да намерят от къде дърпа ток. Аз се бях заредил като теб с кабели, даваха ми ток, карах си втори акумулатор в багажника... Направо шок и ужас 2-3 дни, докато едно от момчетата не ми се обади и не сподели, че в някакъв чуждестранен форум е чел за въпросния минусов кабел към акумулатора, че на него имало някакъв датчик, който се прецаквал от отворите, който са над калника където се намира акумулатора от влага, дъжд и т.н. Взех от една морга за 1-2 дни да пробвам с новия минусов кабел, който дори беше с някаква изолация против влага - сложих го него заедно с новия акумулатор и нямах никакви проблеми. Върнах се в моргата 250 лева платих за новото минусово кабелче с датчика и изолацията и реших ядовете.
Черно БМВ в завой с вратите влизаме...
P_L_A_Y_B_O_Y написа:Здрасти колега,
Датчика се казва IBS сензор и аз го сменях. След смяната му трябва препрограмиране на колата(така твърди дилъра на БМВ) незнам как така си го закачил просто... и нов струваше около 280лв много си се набутал с тоя кабел от морга за толкова пари.
Tool - Fear Inoculum
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Emooo написа:P_L_A_Y_B_O_Y написа:Здрасти колега,
Датчика се казва IBS сензор и аз го сменях. След смяната му трябва препрограмиране на колата(така твърди дилъра на БМВ) незнам как така си го закачил просто... и нов струваше около 280лв много си се набутал с тоя кабел от морга за толкова пари.
Вчера си взех колата преинсталирана за сега няма проблем дай боже да ми се размине хххихихихи !!IBS сензора струва 280лв. но има още няколко неща които се купуват и цялата работа струва към 360лв. без труда!
emobs написа:Здравейте колеги,
имам много странен и гаден проблем започва да ми писва купих нов акумулатор онзи ден тръгвам да паля и ......!
Закарах колата в Бовакар мислих си че е ИБС сензора или нещо подобно беше който е на минусовия кабел кабел но уви не е,прегледаха я доста време за утечка няма, проблема бил в ......когато колата заспи(закачена е на един уред който мери консумацията на акум. вижда се как колата от 30,00 за 30мин пада до 0,05-0,10 и след примерно 15-20мин изведнъж се събужда сама и консумацията е 6.00) обяснението е че според момчетата там един от модулите се е развалил и не работи както трябва и се съмняват в ДДЕ електронния блок на двигателя но не могат да кажат 100% блока е (блока струва 2200лв.)!Колата е БМВ Е60 2,5д 177к. 2006!
ХОРА ПОМАГАЙТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ НЯКОЙ ИМАЛ ЛИ Е ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ НЯКАКВИ ВАРИАНТИ?
Здравей колега,
Аз имам абсолютно същия проблем, показва ми същите амперажи, но периода е по-кратък от 15мин. Когато амперите се покачат на ~6.00, чувам някакво прещракване от мотора и тихо брумчене!!! При теб чува ли се това?
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
novomirov написа:emobs написа:Здравейте колеги,
имам много странен и гаден проблем започва да ми писва купих нов акумулатор онзи ден тръгвам да паля и ......!
Закарах колата в Бовакар мислих си че е ИБС сензора или нещо подобно беше който е на минусовия кабел кабел но уви не е,прегледаха я доста време за утечка няма, проблема бил в ......когато колата заспи(закачена е на един уред който мери консумацията на акум. вижда се как колата от 30,00 за 30мин пада до 0,05-0,10 и след примерно 15-20мин изведнъж се събужда сама и консумацията е 6.00) обяснението е че според момчетата там един от модулите се е развалил и не работи както трябва и се съмняват в ДДЕ електронния блок на двигателя но не могат да кажат 100% блока е (блока струва 2200лв.)!Колата е БМВ Е60 2,5д 177к. 2006!
ХОРА ПОМАГАЙТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ НЯКОЙ ИМАЛ ЛИ Е ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ НЯКАКВИ ВАРИАНТИ?
Здравей колега,
Аз имам абсолютно същия проблем, показва ми същите амперажи, но периода е по-кратък от 15мин. Когато амперите се покачат на ~6.00, чувам някакво прещракване от мотора и тихо брумчене!!! При теб чува ли се това?
Това със щракането и бръмченето идва най вероятно от клапата на всмукателния колектор и не е постоянно, поне при мен е така и е нормално. Явно проблема ти не е от там.
Когато прещрака уреда от 0.03 скача на 6.00 ампера после спада до 0.02 ÷0.03 до следващото прещракване след около 1 минута.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Пробле с Е60 пада ми акумулатора!
От личен опит казвам - никой освен вас не може да ви помогне.Викайте неволята.Аз спах няколко месеца в моята.Описъл съм как се мери консумация и всичко..... дилъри милъри не важат тук ....
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Колега благодаря ти четох темата ти, но вчера махах бушон по бушон и това извънземно не спря да щрака и бръмчи! Незнам какво да правя вече, остана ми да отида в бмв?!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Пробле с Е60 пада ми акумулатора!
Отивай приготви се за сменяне на модули един по един.Аз залагам,че ще ти казваш първо MPM
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
novomirov написа:Колега благодаря ти четох темата ти, но вчера махах бушон по бушон и това извънземно не спря да щрака и бръмчи! Незнам какво да правя вече, остана ми да отида в бмв?!
Колега ъпдейт на софтуер правил ли си скоро?
Това което се събужда на определен период от време е IBS-a.Него пипал ли си го?
memorex написа:novomirov написа:Колега благодаря ти четох темата ти, но вчера махах бушон по бушон и това извънземно не спря да щрака и бръмчи! Незнам какво да правя вече, остана ми да отида в бмв?!
Колега ъпдейт на софтуер правил ли си скоро?
Това което се събужда на определен период от време е IBS-a.Него пипал ли си го?
Аз ъпдейт не сум правил, но на инпата ми показва че някои модули са ъпдейтнати 2009!
Re: Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
От "Ауто Бавария" след направена диагностика ми казаха, че проблема е в M-Audio system controller!