Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B9%D1%82
Ето я темата, която стартирах по същия въпрос пред близо 2 години. Един път съм ходил в Дару останах с не лошо впечатление, макар че в крайна сметка не ми решиха проблема. При такива интервенции - само БОВАКАР. Хората са свестни, разбират си от работата и поемат отговорност за евентуални проблеми след ъпдейт. Съжалявам, че чак сега си става дума за това, след като са ти окензали колата

Ето я темата, която стартирах по същия въпрос пред близо 2 години. Един път съм ходил в Дару останах с не лошо впечатление, макар че в крайна сметка не ми решиха проблема. При такива интервенции - само БОВАКАР. Хората са свестни, разбират си от работата и поемат отговорност за евентуални проблеми след ъпдейт. Съжалявам, че чак сега си става дума за това, след като са ти окензали колата

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз нали си правих на моята ъпдейт(Бова Кар, естествено). Та там ми обясниха, че колата се връзва към сървър в Германия, който проверява версиите на хардуера и след това инсталира съответния софтуер. Става бавно, понеже цялата информация се дърпа от сървър в Мюнхен и за всяка кола се свалят различни неща. Обаче на мен ми казаха, че всичко това става автоматично, а човекът в сервиза 'само' закача колата за кабела.
Обаче как се процедира при проблем, не знам. Предполагам, че този който ти е закачил колата, не е подготвен да оправя евентуални проблеми.
Обаче как се процедира при проблем, не знам. Предполагам, че този който ти е закачил колата, не е подготвен да оправя евентуални проблеми.
I love the sound of V8 in the morning...
Да така е за това са виканли специалисти от бмв България който били в Пловдив и ще дойдат към 16-17 часа днес, да видят какво става това е последната информация ,ще чакам и днес дано оправят нещата че имам предплатена резервация на морето 

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
msi200 написа:Аз нали си правих на моята ъпдейт(Бова Кар, естествено). Та там ми обясниха, че колата се връзва към сървър в Германия, който проверява версиите на хардуера и след това инсталира съответния софтуер. Става бавно, понеже цялата информация се дърпа от сървър в Мюнхен и за всяка кола се свалят различни неща. Обаче на мен ми казаха, че всичко това става автоматично, а човекът в сервиза 'само' закача колата за кабела.
Точно така става.

Oбадиха се преди час оправилиса я
но преди това писах в BMW България ,веднага ми се обадиха и ми казаха че са се запознали с моя случай . След което от дарукар веднага започнаха да ми звънят и да ме запознават до къде са стигнали.

- vladi-bmw
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
Колега, сподели как са я оправили и какъв е бил проблема.
swing написа:Oбадиха се преди час оправилиса яно преди това писах в BMW България ,веднага ми се обадиха и ми казаха че са се запознали с моя случай . След което от дарукар веднага започнаха да ми звънят и да ме запознават до къде са стигнали.
Радвам се, че нещата са се оправили. Надявам се цялата случка да не е била с цел да ти сменят някоя част просто ей така, да изкарат някой лев ...
Издрусаха ме 277лв ,като ми обясниха че освен 160 лв за новата версия на софта ,специално са препрограмирали модоли не разбрах кой,но ми казаха че по колата е пипано и объркано нещо по модолите и от там проблема с еърбеците ,и оборотомера след инсталирането на новия софт модолите нямали вин номера (но не съм сигурен) ,сега всичко било настроено ,има ефект и то усезаем автоматика е много по плавен при превключване на предавките мотора като че ли работи по тихо ,преди между 1-3 скорост бучеше в по високи обороти ,сега включва по рано и по бързо ,направили са ми дневни светлини,огледалата се пребират автоматично,тръгнаха мп3 ,блутута работи много по добре и по прецизно , абе здраве да има пари се изкарват а живота е кратък ,само дето тея идиоти ми искараха ъкъла със смяната на модолите ,щото там щеше да има големи разправии пак минах по тънко (ако може да се каже ,като се има в предвид че колеги са минали с 50лв в промоция ) МАЙНАТА МУ
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА!!! 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Това за вин номерата е голяма глупост. Що не съм бил там да им разкажа играта.
Ако един модул няма VIN, колата не го разпознава и не работи, особено при Е39 и по-новите модели. Дори и да проработи модула, той ще дава непрекъснати грешки и при първоначалния тест, който са ти правили щеше да излезе. Отделно на всеки модул излиза датата на производство, номера на хардуера, софтуера и кога е инсталиран. Няма как при теста и подготовката за инсталиране на новия софт, да не забележат, ако има несъответствия. Дори и да са сменяни модули, за да работят, те са програмирани за съответната кола и са им вкарани всички кодове и VINа на колата. При инсталиране на новия софт нема как да се загуби VINа, освен ако не е направено нарочно.
Добре, че са оправили нещата, но е лошо когато вземат пари за това, че не си разбират от работата.
Ако един модул няма VIN, колата не го разпознава и не работи, особено при Е39 и по-новите модели. Дори и да проработи модула, той ще дава непрекъснати грешки и при първоначалния тест, който са ти правили щеше да излезе. Отделно на всеки модул излиза датата на производство, номера на хардуера, софтуера и кога е инсталиран. Няма как при теста и подготовката за инсталиране на новия софт, да не забележат, ако има несъответствия. Дори и да са сменяни модули, за да работят, те са програмирани за съответната кола и са им вкарани всички кодове и VINа на колата. При инсталиране на новия софт нема как да се загуби VINа, освен ако не е направено нарочно.
Добре, че са оправили нещата, но е лошо когато вземат пари за това, че не си разбират от работата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
Всичко е добре, когато свършва добре...
Аз ако ви разкажа какво ми се случи на мен в Камор и колко глупости изслушах в рамките на 5мин. просто няма да повярвате... Зарекох се, че автомобилът ми НИКОГА, НИКОГА, ама НИКОГА няма да влезе там, освен ако не е крайно наложително. Настръхнах като започнаха да ми обясняват как се препрограмирали модулите, пък как зависило от климата, от жегата, пък колата ми била вече стара (4 годишна кола на 90.000км. с Premium Selection
), как не трябвало никога да се сменя маслото в скоростната кутия, пък видиш ли ти upgrade-а бил нещо много вредно и ако сам съм искал да го направя (без обективна причина) - трябвало да си понеса последствията в случай, че нещо се повреди (поради гореизложените причини - стара кола и прочие).
УЖАС ...
Аз ако ви разкажа какво ми се случи на мен в Камор и колко глупости изслушах в рамките на 5мин. просто няма да повярвате... Зарекох се, че автомобилът ми НИКОГА, НИКОГА, ама НИКОГА няма да влезе там, освен ако не е крайно наложително. Настръхнах като започнаха да ми обясняват как се препрограмирали модулите, пък как зависило от климата, от жегата, пък колата ми била вече стара (4 годишна кола на 90.000км. с Premium Selection

УЖАС ...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
колега sawion, как така сте се разбрали за една цена, а са ти искали още пари? странна работа... тия май се чудят откъде да изкарат допълнително, за да си плащат дебелите заплати, щото и на мен ми развиваха едни теории преди време, когато ги попитах дали могат да ми програмират нещо, ми казаха: "ще струва 60 лв, ама ако не стане, няма да ти ги върнем"
иначе това с оптимизирането на режима на превключване на скоростите е най-съществената и полезна част
това дето го е написал колегата dpetrov говори най-добре за непрофесионализма в някои от официалните представителства на бмв в българия...

иначе това с оптимизирането на режима на превключване на скоростите е най-съществената и полезна част

това дето го е написал колегата dpetrov говори най-добре за непрофесионализма в някои от официалните представителства на бмв в българия...
Никога, ама никога не стъпвам в Камор, Дару или М-кар повече... От горните постове става дума защо. Случките може и да са различни, но отношението си е все същото. Само не мога да разбера защо си мислят, че всички клиенти пасем трева и грам не разбираме колко са трагични ... 

Aбе пари няма да ми върнат ,натовариха ме с110лв ,не е честно.........
това е като да отидеш да ти инсталират windows за 160лв ,и после да ти кажат дай още 110лв защото ти форматирахме диска за да тръгне windows ,ЕЙ ДА МИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ !!!! тази тема съм я качил на страницат в ФЕЙСБУКА на BMWБългария дано се засрамят и да ми върнат тези 110лв
amihailowski@yahoo.com