Въпрос за ксенон на е 60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Въпрос за ксенон на е 60

Мнение от Cinder » 21 Авг 2011, 20:13

Ако беше прочел и предишните мнения, щеше да стигнеш до това заключение по-рано :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Авг 2011, 20:27

Да сега светих с фара стана както казваш. Ура имам биксенон :lol:
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 22 Авг 2011, 20:07

MadChicken написа:
peters75 написа:Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.

Точно това е правилния отговор :yes:

Абе да ти кажа не е най-правилния отговор :) Точно с колегата Петър го гледахме това - при мен ИЗОБЩО не святкат тези, вътрешните - нито на светкавица, нито на дълги... Наистина не знам каква им е ролята :) :) :)

F07 535d
F07 530d
E60 530d

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 22 Авг 2011, 20:10

LCI май е по различно.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 22 Авг 2011, 21:09

Вътрешните са ти cornering lights или "светлина в завой".

И за да няма объркване, не се вдига лупата, а в самия фар има пластина която се вдига. Когато е "свалена", въпросната пластина просто "отрязва" снопа светлина, така че да не заслепявате отсрещните автомобили.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 22 Авг 2011, 21:14

:OT: Абе, т'ва няма такава гъзария... Снощи карах по един планински път, с доста завои.. Баси кефа са тези, завиващите светлини ...
Cinder, мерси за пояснението :)

П.п. Добре де, тези corner lights, не са ли ксенонови?! Щото като ги гледам - на рефлекторни ми приличат :dunno:

F07 535d
F07 530d
E60 530d

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 22 Авг 2011, 21:30

Ксенона (външната лупа) завива, но до относително малък ъгъл, 15 градуса или по-малко, идеята им е да следват извивките на пътя. Corner light-а от друга страна може да осветява под доста по-голям ъгъл, но е стационарен (т.е. светлината не се движи) и е халогенна крушка. Идеята му е да осветява в страни от колата, на около 2-3 метра, така че да видиш ако има някакви препятствия преди да си завил, примерно пешеходец или някакво препятствие в подземен гараж.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 22 Авг 2011, 21:42

точно, корнеринг лайта е като при мерцедесите, при които като завъртиш волана при скорост под 20 км/ч примерно, съответния (ляв или десен) фар за мъгла се включва и е така направен, че осветява встрани пряката в която влизаш. идеята е да видиш примерно дупка, колче или някакво друго препятствие.

при Е60 преди фейса има такава опция също за фаровете за мъгла, която обаче доколкото знам може само да се ретрофитва, т.е. не мисля че заводските коли я имат. но я има в каталога за аксесоари.

при фейслифтовите Е60 тези корнеринг лайтс се преместват във вътрешния рефлектор, но разбира се при коли които я имат тая опция.

а "завиващите фарове" са съвсем друго нещо, функцията осветява пътя при нормално каране и е вградена в завиващия ксенонов фар още от преди фейслифта. тази функция се и управлява по по-сложен начин от светлинния модул (примерно ако спреш и завъртиш волана надясно фаровете завиват, но наляво - не. това е така за да не заслепяват насрещното движение, понеже очевидно се каниш да пресечеш насрещното за да влезеш в пряка или път вляво).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 22 Авг 2011, 21:57

Това с фаровете за мъгла като завиващи светлини го бях пробвал при мен, но не се получи :( Намерих си опцията в LCM-a и я активирах, активирах си и corner lights меню-то в iDrive, можех да си ги спирам/пускам, но ефект нямаше :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 22 Авг 2011, 22:23

Cinder написа:Това с фаровете за мъгла като завиващи светлини го бях пробвал при мен, но не се получи :( Намерих си опцията в LCM-a и я активирах, активирах си и corner lights меню-то в iDrive, можех да си ги спирам/пускам, но ефект нямаше :mhihi:

за кодирането не знам, между другото да не би проблема да е от това че светлините ти са ретрофит? макар че предполагам Ханс и Гюнтер под надзора на техния обермениджър Франц-Йозеф са сложили и съответния лайт модул при ретрофита :mhihi: :mhihi:

аз имам предвид механична инсталация на нови (други) фарове за мъгла при коли преди фейслифта, които се продават като аксесоар от БМВ. естествено сигурно трябва и някакво връзване към компютъра. ама последно като гледах бяха около 400 Евро и прецених че има и по-привлекателни "аксесоари" за тия пари...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 22 Авг 2011, 22:36

И LCM-а е сменен, но явно не става само с него :mhihi: Явно си трябват и други халогени :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 22 Авг 2011, 22:49

dpetrov написа:
MadChicken написа:
peters75 написа:Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.

Точно това е правилния отговор :yes:

Абе да ти кажа не е най-правилния отговор :) Точно с колегата Петър го гледахме това - при мен ИЗОБЩО не святкат тези, вътрешните - нито на светкавица, нито на дълги... Наистина не знам каква им е ролята :) :) :)

Защо ми се струва,че тези дни четох тук,че може да се програмира дали светкавицата да е с вътрешните фарове или с надигане на ксенона.Някой знае ли нещо по въпроса.Ако е така твоите са настроени на мигат само с ксенона....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 22 Авг 2011, 22:58

Може да се програмира, но този сценарий мисля че важи само при фарове преди фейслифта. Не съм сигурен дали вътрешната лупа на завиващите фейслифт фарове изобщо има халогенна крушка която да се ползва за дълги светлини. Ако има, значи би трябвало да може да се програмира с кои да присвятка.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 23 Авг 2011, 14:23

peters75 написа:Защо ми се струва,че тези дни четох тук,че може да се програмира дали светкавицата да е с вътрешните фарове или с надигане на ксенона.Някой знае ли нещо по въпроса.Ако е така твоите са настроени на мигат само с ксенона....

Когато колата е преди фейса светкавицата ти е само с вътрешните халогенни фарове. Може да се направи светкавицата да присветва едновременно с халогенните фарове + би-ксенона. При мен го направих така, обмислям да слагам ксенон и на вътрешните халогенни фарове и като присветна да правя мазало :mrgreen:
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 23 Авг 2011, 14:35

Трябва да може да се направи светкавицата да е само с ксенона също. Поне такава опция гледах при мен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61