Въпрос за ксенон на е 60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Въпрос за ксенон на е 60
Ако беше прочел и предишните мнения, щеше да стигнеш до това заключение по-рано 

Да сега светих с фара стана както казваш. Ура имам биксенон 

Tool - Fear Inoculum
MadChicken написа:peters75 написа:Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.
Точно това е правилния отговор
Абе да ти кажа не е най-правилния отговор

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- Cinder
- ентусиаст
-
Вътрешните са ти cornering lights или "светлина в завой".
И за да няма объркване, не се вдига лупата, а в самия фар има пластина която се вдига. Когато е "свалена", въпросната пластина просто "отрязва" снопа светлина, така че да не заслепявате отсрещните автомобили.
И за да няма объркване, не се вдига лупата, а в самия фар има пластина която се вдига. Когато е "свалена", въпросната пластина просто "отрязва" снопа светлина, така че да не заслепявате отсрещните автомобили.

Cinder, мерси за пояснението

П.п. Добре де, тези corner lights, не са ли ксенонови?! Щото като ги гледам - на рефлекторни ми приличат

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- Cinder
- ентусиаст
-
Ксенона (външната лупа) завива, но до относително малък ъгъл, 15 градуса или по-малко, идеята им е да следват извивките на пътя. Corner light-а от друга страна може да осветява под доста по-голям ъгъл, но е стационарен (т.е. светлината не се движи) и е халогенна крушка. Идеята му е да осветява в страни от колата, на около 2-3 метра, така че да видиш ако има някакви препятствия преди да си завил, примерно пешеходец или някакво препятствие в подземен гараж.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
точно, корнеринг лайта е като при мерцедесите, при които като завъртиш волана при скорост под 20 км/ч примерно, съответния (ляв или десен) фар за мъгла се включва и е така направен, че осветява встрани пряката в която влизаш. идеята е да видиш примерно дупка, колче или някакво друго препятствие.
при Е60 преди фейса има такава опция също за фаровете за мъгла, която обаче доколкото знам може само да се ретрофитва, т.е. не мисля че заводските коли я имат. но я има в каталога за аксесоари.
при фейслифтовите Е60 тези корнеринг лайтс се преместват във вътрешния рефлектор, но разбира се при коли които я имат тая опция.
а "завиващите фарове" са съвсем друго нещо, функцията осветява пътя при нормално каране и е вградена в завиващия ксенонов фар още от преди фейслифта. тази функция се и управлява по по-сложен начин от светлинния модул (примерно ако спреш и завъртиш волана надясно фаровете завиват, но наляво - не. това е така за да не заслепяват насрещното движение, понеже очевидно се каниш да пресечеш насрещното за да влезеш в пряка или път вляво).
при Е60 преди фейса има такава опция също за фаровете за мъгла, която обаче доколкото знам може само да се ретрофитва, т.е. не мисля че заводските коли я имат. но я има в каталога за аксесоари.
при фейслифтовите Е60 тези корнеринг лайтс се преместват във вътрешния рефлектор, но разбира се при коли които я имат тая опция.
а "завиващите фарове" са съвсем друго нещо, функцията осветява пътя при нормално каране и е вградена в завиващия ксенонов фар още от преди фейслифта. тази функция се и управлява по по-сложен начин от светлинния модул (примерно ако спреш и завъртиш волана надясно фаровете завиват, но наляво - не. това е така за да не заслепяват насрещното движение, понеже очевидно се каниш да пресечеш насрещното за да влезеш в пряка или път вляво).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Cinder
- ентусиаст
-
Това с фаровете за мъгла като завиващи светлини го бях пробвал при мен, но не се получи
Намерих си опцията в LCM-a и я активирах, активирах си и corner lights меню-то в iDrive, можех да си ги спирам/пускам, но ефект нямаше 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Cinder написа:Това с фаровете за мъгла като завиващи светлини го бях пробвал при мен, но не се получиНамерих си опцията в LCM-a и я активирах, активирах си и corner lights меню-то в iDrive, можех да си ги спирам/пускам, но ефект нямаше
за кодирането не знам, между другото да не би проблема да е от това че светлините ти са ретрофит? макар че предполагам Ханс и Гюнтер под надзора на техния обермениджър Франц-Йозеф са сложили и съответния лайт модул при ретрофита

аз имам предвид механична инсталация на нови (други) фарове за мъгла при коли преди фейслифта, които се продават като аксесоар от БМВ. естествено сигурно трябва и някакво връзване към компютъра. ама последно като гледах бяха около 400 Евро и прецених че има и по-привлекателни "аксесоари" за тия пари...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Cinder
- ентусиаст
-
И LCM-а е сменен, но явно не става само с него
Явно си трябват и други халогени 

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
dpetrov написа:MadChicken написа:peters75 написа:Би-ксенон означава,че когато пуснеш дълги освен,че светват вътрешните халогени,лупите на късите(ксенона) се вдигат нагоре и започват да светят напред.След фейслифта дори вътрешните изобщо не светят,само вдига ксенона и това са дългите.Вътрешните са само светкавица.И няма такива,които са и на четирите фара с лупи.На фейса е някакво матирано стъкло но не е лупа.
Точно това е правилния отговор
Абе да ти кажа не е най-правилния отговорТочно с колегата Петър го гледахме това - при мен ИЗОБЩО не святкат тези, вътрешните - нито на светкавица, нито на дълги... Наистина не знам каква им е ролята
![]()
![]()
Защо ми се струва,че тези дни четох тук,че може да се програмира дали светкавицата да е с вътрешните фарове или с надигане на ксенона.Някой знае ли нещо по въпроса.Ако е така твоите са настроени на мигат само с ксенона....
- Cinder
- ентусиаст
-
Може да се програмира, но този сценарий мисля че важи само при фарове преди фейслифта. Не съм сигурен дали вътрешната лупа на завиващите фейслифт фарове изобщо има халогенна крушка която да се ползва за дълги светлини. Ако има, значи би трябвало да може да се програмира с кои да присвятка.

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
peters75 написа:Защо ми се струва,че тези дни четох тук,че може да се програмира дали светкавицата да е с вътрешните фарове или с надигане на ксенона.Някой знае ли нещо по въпроса.Ако е така твоите са настроени на мигат само с ксенона....
Когато колата е преди фейса светкавицата ти е само с вътрешните халогенни фарове. Може да се направи светкавицата да присветва едновременно с халогенните фарове + би-ксенона. При мен го направих така, обмислям да слагам ксенон и на вътрешните халогенни фарове и като присветна да правя мазало

Only dead fish follow the stream...
- Cinder
- ентусиаст
-
Трябва да може да се направи светкавицата да е само с ксенона също. Поне такава опция гледах при мен.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3