E60/E61 амортисьори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: E60/E61 амортисьори
Ако е този Ясен за който си мисля, xerial се изрази безкрайно точно.
Миеле са перални машини
и то изключително здрави
За Mейле амортисьори не знам, но може и да има..
Миеле са перални машини

За Mейле амортисьори не знам, но може и да има..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Колеги,споделете за споменатия човек от мен.
Нещо ,проблем ли е станало при ремонтите на вашите автомобили в сервиза му .
Просто много ме изненадаха коментарите ви ,ако говорим за един и същи човек.
Наистина от 2-3 г. не съм ходил при него, че смених марката и незнам как се развива ,но всичките ми бмв-та си ги подържах при него и бях супер доволен .
Нещо ,проблем ли е станало при ремонтите на вашите автомобили в сервиза му .
Просто много ме изненадаха коментарите ви ,ако говорим за един и същи човек.
Наистина от 2-3 г. не съм ходил при него, че смених марката и незнам как се развива ,но всичките ми бмв-та си ги подържах при него и бях супер доволен .
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Не съм човек който плюе и храни... но аз ти казвам че човек от форума не бих пратил при него (на сточна гара му е сервиза - ходил съм 2-3 пъти в началото като си купих колата.... в последствие осъзнах че съм леко казано минат подобаващо) още повече приятел или близък...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Бях веднъж там. Кочина, мизерия, немарливост у хората. Опита се да ме пусне по голяааамата пързалка и да ми смени филтър картерни газове за 150 лв. (!!!) Определи рейката ми като "супер", а след 8 месеца на рециклирането се оказа че е доста зле, и ми взе 50 лв. за общ преглед и триене на няколко грешки от паднал акумулатор.
Мога още доста пикантни подробности да напиша, но не печеля нищо от това. Може би към хората с по-стари модели е друго, но мен директно почна да ме пързаля. А най-смешното е че не разбра че на мен това ми е ясно.
Мога още доста пикантни подробности да напиша, но не печеля нищо от това. Може би към хората с по-стари модели е друго, но мен директно почна да ме пързаля. А най-смешното е че не разбра че на мен това ми е ясно.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Мдаа за едно и също място говорим.
Ясно
Ясно

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
xerial написа:Не съм човек който плюе и храни... но аз ти казвам че човек от форума не бих пратил при него (на сточна гара му е сервиза - ходил съм 2-3 пъти в началото като си купих колата.... в последствие осъзнах че съм леко казано минат подобаващо) още повече приятел или близък...
Хубаво си го казал, само да вметна и че за смяна на масло се опита да ми вземе 140лв- само масло (4л 10/40 BMW масло) и труд БЕЗ филтри..
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Та, ще си слагам нови предни амортисьори, харесах си Билщайн Б6. Тука повечето колеги не си харесват спортното окачване и искат повече комфорт, аз обаче не ми харесва нормалното, защото нещо ми люлее доста. Мислех че са заминали, но ходих на трошачката и излязоха едва ли не идеални, и явно са ми прекалено меки. Ще видя как ще е с Билщайн-а. После мисля да сменя и стабилизиращите щанги с по-дебели, но там цената е дебела и ще се отложи малко във времето.
Аз си смених задни амортисьори - BOGE - 204.80 лв.за брой .За труд платих-60 лв.Колата се държи отлично!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
toni написа:Та, ще си слагам нови предни амортисьори, харесах си Билщайн Б6. Тука повечето колеги не си харесват спортното окачване и искат повече комфорт, аз обаче не ми харесва нормалното, защото нещо ми люлее доста. Мислех че са заминали, но ходих на трошачката и излязоха едва ли не идеални, и явно са ми прекалено меки. Ще видя как ще е с Билщайн-а. После мисля да сменя и стабилизиращите щанги с по-дебели, но там цената е дебела и ще се отложи малко във времето.
комбинирай го с други пружини различни от оригиналните за пълен ефект,напр.Ейбах или си вземи цял Б12Кит(аморт.Б8+Пружини Ейбах).
- toni
- младши ентусиаст
-
Амортисьорите съм ги взел вече, тъй като няма как да пробвам коли с различните разновидности на Билщайн и доста четох, Б6 е това което ми трябва без да загубя толкова комфорта и особено за пътувания на дълго. Иначе пружини ще трябва да си взема на 100%, защото имам усещането, че като ги сложа на колата, ще се вдигне с поне 1см. Ако обаче не се вдигне и да си развали стойката, тези 600-650 лева за пружини мисля да ги пропусна и за още 300лв. да си взема стабилизиращи щанги H&R или Ейбах.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Аз две пружини Еibach Pro-Kit ги взех за 230 лв. от немския ибей, кита за Е60 с предни и задни мисля е около 350-400 лв. За България това е най-ниското и твърдото което лично аз бих сложил.
Иначе ако питаш мен, всичко по окачването на тая кола трябва да се "нагоди", докато не си нагодиме аутобаните
Иначе ако питаш мен, всичко по окачването на тая кола трябва да се "нагоди", докато не си нагодиме аутобаните

- toni
- младши ентусиаст
-
Мдаа, това е че аз ги гледах в анлийския ибей, но се ще хвърля едно око на немците.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
По принцип винаги съм приветствал похарчените за окачване пари (пред тези за конски сили например), но в автомобил като Е60 не е ли комфорта по-важен?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Kalin Kulev написа:По принцип винаги съм приветствал похарчените за окачване пари (пред тези за конски сили например), но в автомобил като Е60 не е ли комфорта по-важен?
А ти защо смяташ че дадени амортисьори или пружини влошават комфорта?
И също така че всички имаме еднаква дефиниция за "комфорт"?
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
da6ip написа:Kalin Kulev написа:По принцип винаги съм приветствал похарчените за окачване пари (пред тези за конски сили например), но в автомобил като Е60 не е ли комфорта по-важен?
А ти защо смяташ че дадени амортисьори или пружини влошават комфорта?
И също така че всички имаме еднаква дефиниция за "комфорт"?
Ами така е. Нали говориш за по-ниски и по-твърди амортисьори? На теб по-комфортно ли ти става с тях?