Нов собственик , няколко въпроса.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Нов собственик , няколко въпроса.

Мнение от ilarionov032 » 24 Фев 2011, 13:57

Ксеноните ги махнах защото ми даваше грешка на борд компютъра , бяха слагани и някви залагалки но пак даваше грешка.
Дори при палене преди 2 дни ми изписаха грешки на АБС-а , на ДСЦ-то и на Ръчната на таблото. Пък и с ОСРАМ найт вижън се вижда доста добре също.

Колега белите крушки които ми предложиха бяха лед , не обикновенни крушки просто не съм се изразил правилно.
КИТ-а струваше 80лв , направо сменяш цялата фасунка (незнам дали така се пише) и получаваш рингове като на фейслифта , имаше си и залъгалки за борд-а да не ти светят грешки.
На мен обаче жълтото ми харесва повече , ако успея да си намеря по-силна крушка да светят по-ярко ще е супер. Въпроса е че незнам къде да търся , някой правил ли я е тая схема ?

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 24 Фев 2011, 18:48

ilarionov032 написа:Ксеноните ги махнах защото ми даваше грешка на борд компютъра , бяха слагани и някви залагалки но пак даваше грешка.
Дори при палене преди 2 дни ми изписаха грешки на АБС-а , на ДСЦ-то и на Ръчната на таблото. Пък и с ОСРАМ найт вижън се вижда доста добре също.

тези грешки могат да се изчистят и да се направи така да не ти се появяват.
халогените крушки, без значение с какви имена ги наричат, светят в пъти по-слабо от ксеноновите такива.

ilarionov032 написа:...На мен обаче жълтото ми харесва повече , ако успея да си намеря по-силна крушка да светят по-ярко ще е супер. Въпроса е че незнам къде да търся , някой правил ли я е тая схема ?

какви ли не опити се правеха... проблема е, че с течение на времето светоотвода почернява и пожълтява и не провежда добре светлината в ринговете. слагал съм и 20W крушка (с жичка) и пак е слабо и мътно... и с диодните крушки е същото...

докато най-накрая се получи това: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9&start=15

Потребител
Аватар

Мнение от ilarionov032 » 26 Фев 2011, 22:07

Ясно ми е че халогенна крушка свети по-слабо от ксенон-а но и на тази светлина съм доволен.
За сега не смятам да слагам пак ксенон.

Относно ринговете и аз се разрових и наистина няма вариянт за по-ярки жълти освен ако не ги сменя , но става прекалено сложно и за сега ще си карам така.

А да попитам понеже карам основно градско и на къси разстояния а напомнянето за непоставен колан ме дразни доста има ли вариянт софтуерно да се изключи или евентуално от кои модели на бмв мога да взема залъгалка (това металното което влиза в закопчалката).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 27 Фев 2011, 12:29

ilarionov032 написа:Ясно ми е че халогенна крушка свети по-слабо от ксенон-а но и на тази светлина съм доволен.

Относно ринговете и аз се разрових и наистина няма вариянт за по-ярки жълти освен ако не ги сменя , но става прекалено сложно и за сега ще си карам така.

А да попитам понеже карам основно градско и на къси разстояния а напомнянето за непоставен колан ме дразни доста има ли вариянт софтуерно да се изключи или евентуално от кои модели на бмв мога да взема залъгалка (това металното което влиза в закопчалката).

за ярка жълта светлина аз експериментирам (не "по български") нещо в момента, ако стане ще кажа :yes:

за колана - може да се елиминира софтуерно, питай на ЛС ако ти трябва човек за това, в София се намира :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 27 Фев 2011, 15:35

da6ip написа:...за ярка жълта светлина аз експериментирам (не "по български") нещо в момента, ако стане ще кажа :yes:

я я я... тук взе да става интересно :smoke:

ilarionov032 написа:Ясно ми е че халогенна крушка свети по-слабо от ксенон-а но и на тази светлина съм доволен.

би ли споделил причината/причините, поради която/които не искаш там ксенон?

ilarionov032 написа:А да попитам понеже карам основно градско и на къси разстояния а напомнянето за непоставен колан ме дразни доста има ли вариянт софтуерно да се изключи или евентуално от кои модели на бмв мога да взема залъгалка (това металното което влиза в закопчалката).

софтуерно могат да се включват и изключват различни функции.
има много интересни и полезни нещица :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от ilarionov032 » 16 Мар 2011, 22:33

Ползвах търсачката ама не открих отговори , ето ги и въпросите ми (предварително благодаря за отговорите)

1. Има ли начин сам да си занулявам сервизните интервали (масло , накладки и т.н.)
2. Ключовете ми хващат само от много близко р-е , прочетох че се зареждали докато караш ама при мен не се получва и хващат само когато си на 1-2 метра от колата , прочетох и за нов ключ ама 300лв :kuku: та някой пробвал ли е друг начин за зареждане на ключа ?

3. Има ли начин функцията coming/leaving home да се програмира и да се включва при заключване на колата а не да трябва да си я пускаш от дългите.

4. В менюто за настройка на климатика откривам independent mode функция с 2 таймера - това печката ли е ?

Извинявам се за тъпите въпроси но дълго време бях мигрирал към друга марка и не следях много бмв последните години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 17 Мар 2011, 0:36

ilarionov032 написа:1. Има ли начин сам да си занулявам сервизните интервали (масло , накладки и т.н.)

може, влиза се в скрито меню на бордовия компютър. не знам как, но информацията я има тук. потърси пак, ако не става някой сигурно ще се включи..
ilarionov032 написа:2. Ключовете ми хващат само от много близко р-е , прочетох че се зареждали докато караш ама при мен не се получва и хващат само когато си на 1-2 метра от колата , прочетох и за нов ключ ама 300лв :kuku: та някой пробвал ли е друг начин за зареждане на ключа ?

може проблема ти да е от "diversity module" или с други думи усилвателя за сигнала от ключовете, това е типичен сигнал преди да издъхне тоя модул. ако си с Е61 виж темата с проблемите, ако си с Е60 търси онлайн къде е модула и може да пробваш да го спасиш че не е евтин.
ilarionov032 написа:4. В менюто за настройка на климатика откривам independent mode функция с 2 таймера - това печката ли е?

не, това е ако искаш климатика да почне да ти вентилира салона примерно 30 мин. преди да излезеш от работа в голямата жега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 17 Мар 2011, 11:35

Само да допълня, към колегата da6ip, че ако колата ти няма печка, Independent Mode Heater-а ще ти е полезен предимно през лятото, щото през зимата, ако навън е -10, в колата няма да е много повече и без запален двигател разлика няма да има с включен или не IMH. Но за лятото е супер :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 18 Мар 2011, 9:40

ilarionov032 написа:1. Има ли начин сам да си занулявам сервизните интервали (масло , накладки и т.н.)

За маслото:
1. Даваш на контакт, без да палиш двигателя.
2. Натискаш и държиш натиснат бутона за зануляване на километрите, 5-10 секунди, докато се появи голям жълт триъгълник с удивителна на дисплея. Точно тогава пускаш копчето (и веднага натискаш пак - виж 3.).
3. Веднага натискаш пак и държиш натиснато докато в долния дисплей под триъгълника се появи "RESET"
4. Пак пускаш и натискаш копчето, докато в долния дисплей се появят новите километри или дата за смяна на масло. Пускаш копчето и изключваш от контакт. Това е.

Потребител
Аватар

Мнение от ilarionov032 » 28 Мар 2011, 19:54

http://www.youtube.com/watch?v=JZHeDh_hXLo

ето как се зануляват сервизните лампи , ютуба е голЕма работа :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от ilarionov032 » 06 Дек 2011, 19:06

Колеги имам един въпрос на който не можах да намеря решение във форума.
Единият ксенон ми изгоря и смених и 2та с оригинални на осрам.
Да ама преди като запалех колата ксеноните се "наместваха" (незнам как да се изразя) , т.е. първо се раздвижваха със запалването и се наместваха така да се каже.
Това раздвижване сега го няма и ми се струва че ми светят много долу , сам си ги смених крушките и съм 100% сигурен че всички букси са закачени както трябва въпроса е какво може да съм объркал ?

Грешки по системата няма а и не успях да намеря информация как се регулират. :banghead:

Благодаря предварително за помощта :)

Потребител
Аватар

Мнение от ilarionov032 » 07 Дек 2011, 13:05

свалих фара днеска пак
има едно модулче , гугъл ми го вади като bmw xenon stellmotor , то издърпва ксенона (гнездото с лупата) ама не бачка нещо и на 2та фара.
номера му е bmw8352567 , към 50лв е бройката ама ме съмнява и двете да са изгорели просто така дали не е бушон ? някой с опит ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 10 Дек 2011, 22:37

пробвай с бушона .аз си свалих фаровете да ги полирам и като ги върнах -единия не светеше .Извадих бушона ,вкарах го пак и светна . :kuku:

Предишна

Назад към Е60/Е61