Отстраняване на ДПФ / DPF

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Re: Отстраняване на ДПФ / DPF

Мнение от vgza » 22 Фев 2011, 16:39

Не съм в БГ колега иначе с удоволствие щях да ти взема флашера. Затова направо си взех един МППС 3.0.2.37 Пича който ми го продаде с това се занимава...

Nikiboy написа:Махането на DPF не е трудно. Има една история с I-drive когато компилираш файла например с ECUsafe. Чети внимателно ъпдейтите.

Какво имашм впредвид с това, че "има една история с i-drive"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 '97
Мечтае да кара: М5

Мнение от Nikiboy » 22 Фев 2011, 16:49

Взел си си клонинг на МППС, може и да се разберат с колата.
По отношение на I-drive има случай да си компилираш файла да го запишеш, но да ти свети ДПФ фейлиър. Пробвай първия път и ако не стане пиши на ЛС.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 22 Фев 2011, 18:36

Nikiboy написа:
robkobg написа:
@ndro написа:да, ясно че върви повече като се "чипне", но това какво общо има с махането на филтъра за твърди частици?

Колегата иска да каже, че при тази "гимнастика", направо може да се направи и чип тунинг.

Точно така! така или иначе ще се човърка по софтуера.

кое е точно така? на едно и също място ли се човърка? на едно и също място ли се правят и двете неща?
Последна промяна @ndro на 22 Фев 2011, 19:18, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 22 Фев 2011, 18:48

@ndro написа:
Nikiboy написа:
robkobg написа:
@ndro написа:да, ясно че върви повече като се "чипне", но това какво общо има с махането на филтъра за твърди частици?

Колегата иска да каже, че при тази "гимнастика", направо може да се направи и чип тунинг.

Точно така! така или иначе ще се човърка по софтуера.

кое е точно така? на едно и също място ли се човърка? на едно и също място ли се правят и двете неща?

АБЕ ВАЖНОТО Е ДА Е ФУЛ ПАКЕТ И РЕЖИ ТАМ ДПФ-А И СИ КАРАШ И ТВА Е!
САМО ВНИМАВАЙ ДА НЕ СПИРАШ ПОД ДЪРВЕТА ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ НАПЪЛНИ ФИЛТЪРА С ЛИСТА!
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 22 Фев 2011, 20:46

Nikiboy написа:Взел си си клонинг на МППС, може и да се разберат с колата.
По отношение на I-drive има случай да си компилираш файла да го запишеш, но да ти свети ДПФ фейлиър. Пробвай първия път и ако не стане пиши на ЛС.

Мерси колега! Надявам се обаче да си успея да си го направя сам. А знаеш ли дали с ЕКУсейф мога да си делийтна ЕГР? Видях го в опциите на програмата, но бях чел някъде че не бачка. Някакви други програми да подскажеш?

@ndro написа:о

Да, от директно през ОБД порта се флашва колата. Разбира се трябва първо да си прочетеш ЕКУто и после някой който с това се занимава да ти го ремапне.

Не знам колегите на какво мнение са, но според мен ако колата ти е над 100к км може да почне да ти прави проблеми след флаш, особенно ако някой некадърник ти го е правил.

Аз лично имам 272 коня и ми стигат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 22 Фев 2011, 23:34

след няколко уверени твърдения за необходимостта след премахването на DPF да се направи ремап на ECU и тяхната взаимосвързаност (така и така се човърка във софтуера) :mhihi:
следва едно неуверено предположение, в което главна роля играе злодеят - некадърник :mhihi:
vgza написа:...според мен ако колата ти е над 100к км може да почне да ти прави проблеми след флаш, особенно ако някой некадърник ти го е правил...

колега, ще ти кажа само едно - след ремап, колата ти ще стане 310 к.с., ще вдигне въртящия момент със 100 нм (до към 660 нм), ще свали разхода с половин-един литър и единственият ти проблем ще бъде как да спреш да й се кефиш :yes:

da6ip написа:АБЕ ВАЖНОТО Е ДА Е ФУЛ ПАКЕТ И РЕЖИ ТАМ ДПФ-А И СИ КАРАШ И ТВА Е!
САМО ВНИМАВАЙ ДА НЕ СПИРАШ ПОД ДЪРВЕТА ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ НАПЪЛНИ ФИЛТЪРА С ЛИСТА!
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

+1 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 23 Фев 2011, 0:38

@ndro написа:колега, ще ти кажа само едно - след ремап, колата ти ще стане 310 к.с., ще вдигне въртящия момент със 100 нм (до към 660 нм), ще свали разхода с половин-един литър и единственият ти проблем ще бъде как да спреш да й се кефиш :yes:

Имам 5-6 авера с ремапнати дизелови БМВта и на никой не му е паднал разхода. Напротив - всеки казва че някъде с около литър му е скочил разхода.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Фев 2011, 0:44

Това е защото в началото те кефи как се държи колата и колко повече бяга - газиш я повече. С времето свикваш и почваш да караш постарому и разхода пада :yes:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 23 Фев 2011, 1:26

vgza написа:
@ndro написа:колега, ще ти кажа само едно - след ремап, колата ти ще стане 310 к.с., ще вдигне въртящия момент със 100 нм (до към 660 нм), ще свали разхода с половин-един литър и единственият ти проблем ще бъде как да спреш да й се кефиш :yes:

Имам 5-6 авера с ремапнати дизелови БМВта и на никой не му е паднал разхода. Напротив - всеки казва че някъде с около литър му е скочил разхода.

отклоняваме се от темата, но ще ти отговоря...
към момента съм изминал около 250 000 км с ремапнати дизелови коли, включително 60 000 км с дизелово E60.
мога да ти обясня и защо пада разхода, но не мисля, че е необходимо. поинтересувай се сам. има много написано по въпроса.
единствената причина да се вдигне разходът, при професионално направен ремап, е това, което казва Zagy по-горе.
поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 23 Фев 2011, 9:36

vgza написа:Имам 5-6 авера с ремапнати дизелови БМВта и на никой не му е паднал разхода. Напротив - всеки казва че някъде с около литър му е скочил разхода.

:shock: за пръв път чувам и виждам такова нещо. уникално е просто какви неща могат да се прочетат в интернет. :mrgreen:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Фев 2011, 12:06

Що бре :mrgreen: - скачат на газта и разхода си е пропорционално висок. На мен ми беше кило отгоре в началото, но сега е около 0.5 литра надолу... още повече, че на мойта има една игра с вакуумите и геометрията и турбината като цяло вече реагират по-бързо.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 23 Фев 2011, 12:18

Zagy написа:Що бре :mrgreen: - скачат на газта и разхода си е пропорционално висок. На мен ми беше кило отгоре в началото, но сега е около 0.5 литра надолу... още повече, че на мойта има една игра с вакуумите и геометрията и турбината като цяло вече реагират по-бързо.

мен тва ми е пределно ясно ;) уникалното е как колегата vgza го пропуска тоя момент и вече прави някви "експертни", статистически обосновани твърдения за разхода след ремап :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 24 Фев 2011, 0:31

da6ip написа:
Zagy написа:Що бре :mrgreen: - скачат на газта и разхода си е пропорционално висок. На мен ми беше кило отгоре в началото, но сега е около 0.5 литра надолу... още повече, че на мойта има една игра с вакуумите и геометрията и турбината като цяло вече реагират по-бързо.

мен тва ми е пределно ясно ;) уникалното е как колегата vgza го пропуска тоя момент и вече прави някви "експертни", статистически обосновани твърдения за разхода след ремап :mrgreen:

Ти ся защо реши че се правя на компетентен? И за какво трябва да ме иронизираш? Не сме в първи клас да се "нареждаме" или поне аз не съм. Мисли преди да пишеш, някои хора се обиждат по-лесно от други. Вярвам, че всички сме тук да си помагаме и споделяме опит.

Ти с ремап ли си? С колко ти е паднал разхода? Къде да си изпратя файла за обработка?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 24 Фев 2011, 9:31

vgza написа:Ти ся защо реши че се правя на компетентен?
ами защото писа за твоите "5-6 авера" със скочил разход :dunno:

vgza написа:И за какво трябва да ме иронизираш? Не сме в първи клас да се "нареждаме" или поне аз не съм. Мисли преди да пишеш, някои хора се обиждат по-лесно от други.
нямам никакво намерение да те обиждам, иронизирах само твърдението за разхода защото е пресилено :yes:

vgza написа:Вярвам, че всички сме тук да си помагаме и споделяме опит.
100%! :yes: Именно затова смятам за важно да си пишем съдържателни проверени неща, а не както за съжаление често става в анонимноста на интернета да го обръщаме на говорилня и накрая се казват една камара технически грешни неща. Утре някой нов чете темата и му се набиват тези грешни неща в главата :no: и после има "аз прочетох в един форум" и майстора се смее с глас чудейки се сега каква глупост ще чуе (случвало ми се е на мен) ;)

vgza написа:Ти с ремап ли си? С колко ти е паднал разхода? Къде да си изпратя файла за обработка?
Не, защото още търся кой да ми направи качествен ремап напаснат директно на моя двигател.
Но това не ми пречи да знам за по-ниския разход от безброй източници, минали отдавна по тази пътека и преодоляли началната заигравка с газта :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 24 Фев 2011, 10:21

+1 за da6ip.
много хора си пишат просто ей така и объркват другите.
пишете смислени неща и проверявайте за какво става дума.
така форумът ще стане много по-съдържателен и интересен :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61