540i VS. 535d - Избор между двете? Лични впечатления?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Re: 540i VS. 535d - Избор между двете? Лични впечатления?

Мнение от neonman » 30 Яну 2010, 18:41

M3 E92 написа:
neonman написа:540 - маи е по-нова ...и е по красив салона :) А цените им близки ли са? :D

540i - 43,990 EUR
535d - 56,890 EUR

При положение че 540 е :
- по-нова,
- с новия И драив
- с по-красив салон ( поне според мен )
- 30% по-евтина от 535д
.... моят избор твърдо е за нея :winky: .....още повече че разхода явно не ти е проблем !

п.п Колеги, и аз смятах да му предложа 550-ката от форума , НО човека явно се е насочил към ЕДНО-годишен екземпляр ;)
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 30 Яну 2010, 21:31

neonman написа:
п.п Колеги, и аз смятах да му предложа 550-ката от форума , НО човека явно се е насочил към ЕДНО-годишен екземпляр ;)

Колата на ICЕ е като туку-що излязла от завода на жвио, на снимки...навсякъде :winky: Изглежда уникално, наистина :shock:

Успех с избора :yes:

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 30 Яну 2010, 22:13

540i - Поне там отива моя глас..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 31 Яну 2010, 1:33

Търсенето явно ще продължи :confused: Претърсвам Германия, Австрия и Швеция :lol:
Дизеларката е с first-gen iDrive... :confused:
Бензинът с тоя двигател... Нещо ме разубедихте :roll:

Чакам да получа данни за една 550i, Мюнхенска, надявам се, че тя ще покрие всичките ми критерии като екстри :angel:

И наистина съм се насочил към едно-годишен екземпляр, с максимално 10 000км пробег :) Преди в mobile-то имаше една 550i, пълна догоре с екстри, но това беше ноември/декември месец... Дано се намери още някоя такава за мен, че.. :paranoid:

Благодаря на отзовалите се на помощ :D

п.п. Както е тръгнало, може и да прибегна до търсене отвъд океана :roll:
п.п2. Някой би ли проверил VIN WBANW5C59ACT56680 :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Яну 2010, 9:41

Колега имам идея за теб - обади се на централния телефон на БМВ в Мюнхен за употребявани автомобили и си поръчай разпечатка на всички коли на пазара лично според твоите критерии. Хората са много точни, това им е работата, и при такава възраст на колата която търсиш е много малко вероятно да изпуснеш нещо (в Германия). Правят ти един ПДФ документ с колите и ти го пращат по мейла.

Ето това е: +49 180 318 3 318

Почти всичко, ако не съвсем, е с премиум селекшън. Иначе можеш и на техния сайт да търсиш, но те могат да претърсват базата данни с много повече детайли и конкретни желания от твоя страна.

http://www.bmw.de/de/de/usedvehicles/se ... ntent.html
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 31 Яну 2010, 10:40

Колега, аз определено съм за 540ката, от 2те изброени не съм карал, но съм карал 525d. Наистина и с този мотор колата не ти дава възможност да си вземеш цигарите от таблото, представям си как е с 535d. Но все пак бензиновия мотор си е бензинов...

Идеята, която дава колегата da6ip хич не е лоша... :!:
Power is nothing without control...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 31 Яну 2010, 11:17

2-те коли които си пуснал се различават доста. Едната е със нормален автомат, другата със спортния, спортни и комфортни седалки, последна генерация на iDrive 1, и изцяло новия..... и т.н.
Лично мнение вземи V8-ka :twisted:
Карал съм 535d - много върви наистина. Но карах и 540 със SMG. 540-ката е лудница, и колата в момента е на 180 000 км. кара се на убиване и няма нито един проблем с двигателя до момента!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 31 Яну 2010, 11:29

M3 E92 написа:Търсенето явно ще продължи :confused: Претърсвам Германия, Австрия и Швеция :lol:
Дизеларката е с first-gen iDrive... :confused:
Бензинът с тоя двигател... Нещо ме разубедихте :roll:

Чакам да получа данни за една 550i, Мюнхенска, надявам се, че тя ще покрие всичките ми критерии като екстри :angel:

И наистина съм се насочил към едно-годишен екземпляр, с максимално 10 000км пробег :) Преди в mobile-то имаше една 550i, пълна догоре с екстри, но това беше ноември/декември месец... Дано се намери още някоя такава за мен, че.. :paranoid:

Благодаря на отзовалите се на помощ :D

п.п. Както е тръгнало, може и да прибегна до търсене отвъд океана :roll:
п.п2. Някой би ли проверил VIN WBANW5C59ACT56680 :dunno:

VIN long WBANW5C59ACT56680
Type code NW5C
Type 550I (USA)
Dev. series E60 (MUE)
Line 5
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine N62/TU
Cubical capacity 4.80
Power 270
Transmision HECK
Gearbox AUT
Colour CARBONSCHWARZ METALLIC (416)
Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)
Prod. date 2009-08-25

Order options
No. Description
2NN M LA WHEELS DOUBLESP. 172 M/MIX.TY.
2TB SPORTS AUTOMATIC TRANSMISSION STEP.
2VB TYRE PRESSURE MONITOR
229 DYNAMIC DRIVE
300 EMERGENCY WHEEL
319 INTEGRATED UNIVERSAL REMOTE CONTROL
322 COMFORT ACCESS SYSTEM
337 M SPORTS PACKAGE
339 SATIN CHROME
4BY FINE-WOOD TRIM BAMBOO GRAIN ANTHRACITE
403 GLAS ROOF, ELECTRIC
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
441 SMOKERS PACKAGE
456 COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
522 XENON LIGHT
524 ADAPTIVE HEADLIGHTS
6AA BMW TELESERVICES
6AB CONTROL TELESERVICES
6FL USB-/AUDIO INTERFACE
6UH TRAFFIC INFORMATION
609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
615 ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION
620 VOICE INPUT SYSTEM
639 COMPLETE PREP. CELLULAR PHONE USA/CDN
653 HIGH DEFINITION RADIO
655 SATELLITE RADIO
677 HIFI SYSTEM PROFESSIONAL
697 AREA-CODE 1
704 M SPORT SUSPENSION
710 M LEATHER STEERING WHEEL
715 M AERODYNAMICS PACKAGE
775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE
8SC COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE
8SP COP CONTROL
8S4 DECODING VARIABLE LIGHT DISTRIBUTIO
925 SHIPPING PROTECTION PACKAGE

Series options
No. Description
302 ALARM SYSTEM
442 CUPHOLDER
473 ARMREST, FRONT
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING
544 CRUISE CONTROL WITH BRAKING FUNCTION
563 LIGHTS PACKAGE
645 RADIO CONTROL US
823 HOT CLIMATE VERSION
845 ACOUSTIC BELT WARNING
850 ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT
853 LANGUAGE VERSION ENGLISH
876 RADIO FREQUENCY 315 MHZ
992 NUMBER PLATE ATTACHEMENT MANAGEMENT

Хич не е зле колата, но пак е далеч от всички екстри.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2010, 15:57

ashvibe написа:Хич не е зле колата, но пак е далеч от всички екстри.

тази кола е американска. има нав, паркторник, спортс пакидж, примиум пакидж, комфорт аксес, отопляеми седалки... проблема й е че най-вероятно ще вони на кенеф вътре защото е купена от пушач...

е60 5-та серия в америка с повече екстри- няма да намериш...

2009 550i със 7-10к мили - цена на едро в америка - $47к, цена на дребно - $52-53к
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 31 Яну 2010, 20:45

Колега, въпреки че си писал, че търсиш Е60, аз все пак ще си позволя да дам моя съвет. При цена над 40 000 евро, аз бих взел новата пета серия (F10), която ще е на пазара през март, пък дори и с най-слабия двулитров дизел. Базовата цена на 520д (F10) e 40 000 евро в Германия. Спокойно за още 10-15 к евро ще му сложиш екстрите, които ти трябват. Новото си е ново, няма какво да се заблуждаваме. През следващите поне 5-6 години знаеш, че караш последна дума на БМВ и загубата на цена няма да е толкова голяма както при 1-годишно Е60. Със сигурност имаш по-добър дизайн, возия, пътно поведение, комфорт, икономичност и мощност (при един и същ двигател със стария модел). Също така можеш да поръчаш екстри, които ги няма при Е60 и за пръв път навлизат в пета серия, като автоматично успоредно самопаркиране, камера за нощно виждане на движещи се покрай пътя обекти, 360 градусов изгед отгоре около колата и т.н.

Ако все още не си убеден, прегледай темата за F10, в която има сложени линкове към you tube с клипове демонстриращи нововъведенията в F10.
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 31 Яну 2010, 20:55

eMotion написа:Колега, въпреки че си писал, че търсиш Е60, аз все пак ще си позволя да дам моя съвет. При цена над 40 000 евро, аз бих взел новата пета серия (F10), която ще е на пазара през март, пък дори и с най-слабия двулитров дизел. Базовата цена на 520д (F10) e 40 000 евро в Германия. Спокойно за още 10-15 к евро ще му сложиш екстрите, които ти трябват. Новото си е ново, няма какво да се заблуждаваме. През следващите поне 5-6 години знаеш, че караш последна дума на БМВ и загубата на цена няма да е толкова голяма както при 1-годишно Е60. Със сигурност имаш по-добър дизайн, возия, пътно поведение, комфорт, икономичност и мощност (при един и същ двигател със стария модел). Също така можеш да поръчаш екстри, които ги няма при Е60 и за пръв път навлизат в пета серия, като автоматично успоредно самопаркиране, камера за нощно виждане на движещи се покрай пътя обекти, 360 градусов изгед отгоре около колата и т.н.

Ако все още не си убеден, прегледай темата за F10, в която има сложени линкове към you tube с клипове демонстриращи нововъведенията в F10.

ОК, да така,е.
Но колегата споменава, че явно финансовия фактор не е от първостепенно значение.
А и съгласи се, 520-ката няма нищо общо с 540 или 550.
Идеално го е замислил, сега един звяр е60, и след година F10. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Яну 2010, 21:50

eMotion написа:Колега, въпреки че си писал, че търсиш Е60, аз все пак ще си позволя да дам моя съвет. При цена над 40 000 евро, аз бих взел новата пета серия (F10), която ще е на пазара през март, пък дори и с най-слабия двулитров дизел. Базовата цена на 520д (F10) e 40 000 евро в Германия. Спокойно за още 10-15 к евро ще му сложиш екстрите, които ти трябват. Новото си е ново, няма какво да се заблуждаваме. През следващите поне 5-6 години знаеш, че караш последна дума на БМВ и загубата на цена няма да е толкова голяма както при 1-годишно Е60. Със сигурност имаш по-добър дизайн, возия, пътно поведение, комфорт, икономичност и мощност (при един и същ двигател със стария модел). Също така можеш да поръчаш екстри, които ги няма при Е60 и за пръв път навлизат в пета серия, като автоматично успоредно самопаркиране, камера за нощно виждане на движещи се покрай пътя обекти, 360 градусов изгед отгоре около колата и т.н.

Това звучи като реклама по телевизията. Страхотно е докато човек не повярва и не лапне кукичката. Лично никога не бих си взел кола която е първа година в производство - тези са най-бъгавите и реално са опитни зайчета. Отделно съм на мнение че загубата на стойност ще е по-голяма при новата кола за първите година-две. Ефекта нов модел ме съмнява да компенсира огромната обезценка в първата година. Макар че ако вземе бензиновата Е60, тя също се обезценява доста. А тези екстри - първо че ще му дигнат цената в стратосферата, и второ колкото са апетитни на хартия (въпреки че за мен не са от интерес, може би освен 360 градуса камера) толкова и в първата година на производство ще му носят куп главоболия. Моите 2 цента, както се казва. :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Фев 2010, 0:37

da6ip написа:

Това звучи като реклама по телевизията. Страхотно е докато човек не повярва и не лапне кукичката. Лично никога не бих си взел кола която е първа година в производство - тези са най-бъгавите и реално са опитни зайчета. Отделно съм на мнение че загубата на стойност ще е по-голяма при новата кола за първите година-две. Ефекта нов модел ме съмнява да компенсира огромната обезценка в първата година. Макар че ако вземе бензиновата Е60, тя също се обезценява доста. А тези екстри - първо че ще му дигнат цената в стратосферата, и второ колкото са апетитни на хартия (въпреки че за мен не са от интерес, може би освен 360 градуса камера) толкова и в първата година на производство ще му носят куп главоболия. Моите 2 цента, както се казва. :yes:

Обезценяването на голям бензинов V8 се равнява горе-долу на половината кеф изпитан през времето , което е карана колата , а обезценяването е здраво :twisted:
Човека търси мощна 5ца , по никакъв начин нова 520д не може да му достави същия кеф а чипа е ъпсурт по време на гаранция . Дори за 13 евро няма да може да си поръча екстрите с които върви Е60 550ка , а от новите екстри според мен единственото което си струва са задните завиващи колела ...
До около половин година цената на Е60 ще падне здраво , поради Ф10 , но който е надиплил парите , едва ли му се чака :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 01 Фев 2010, 9:15

Това със "здравото падане" заради новия модел е мааалко субективно. Първо, никога не се е случвало както би ни се искало и второ в момента няма опашки от мераклии за нови коли. Особено скъпи. Аз залагам на плавно обезценяване за цялата гама на Е60, но при кола за 100К няма какво да говорим, тя не влиза много точно в тази статистика.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 01 Фев 2010, 9:48

Изчакай да изпадне 550i.
I love the sound of V8 in the morning...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61