Чиптунинг на Е60 525д 2006г
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Re: Чиптунинг на Е60 525д 2006г
Беше референция към е60 и новата номерация с Ф, в комбинация с факта, че новите муцуни не са като тази на е60 и ще се чака известно време (докато не дойде Ф60) да направят отново муцуна като на е60.
Иначе идеята с Ферари не е лоша

fefe написа:Беше референция към е60 и новата номерация с Ф, в комбинация с факта, че новите муцуни не са като тази на е60 и ще се чака известно време (докато не дойде Ф60) да направят отново муцуна като на е60.
"муцуната" на Е60 е нещото, което ме "грабна" още в първия момент и ще чакам да направят нова такава муцуна в по-новата 5-ца.
F10-ката е прекалено "тъжна" и "увиснала" отпред

Emooo написа:Да сигурно имат голям резерв но щом имаме хора оплакващи се от счупени скоростни кутии без чип, какво да очаквам с чип? Общо взето говорим едно и също, а то е ще при всички положения кутията се износва от каране но с чип се износва по-бързо. Аз ако съм сигурен, че моята кутия ще изкара до 200к км няма да я мисля въобще но не искам сега на 110к км да почна да се влача по сервизи.
Emooo, скоростните кутии не се чупят сами. "чипът" оказва малко влияние. задкормилното устройство е основният виновник. имай предвид, че запасът, който имат, е предостатъчен и увеличение във въртящия момент от 20% не ги натоварва особено.
и какви са тия 200 хиляди км? аз съм над 200, с "чип" от поне 50-60, и мисля, че ще изкара още много без ремонт. наистина не мога да разбера, какво толкова сте се стреснали и защо мислите, че като си сложите "чип" веднага ще имате проблеми с турбото и скоростната кутия. въпрос на правилна експлоатация и поддръжка е цялата работа.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Митът за колите, скапани от чип, е по-скоро породен от това, че много собственици не знаят, че колите им имат проблем, а като сложат чип проблема моментално се изявява с пълна сила - демек чипът е виновен за всичко. Иначе един здрав дизел без проблеми спокойно си свирка с 25% повишена мощност и единственото, което го интересува, е навременната смяна на консумативите с хубави такива.
Si non confectus, non reficiat.
fefe написа:Беше референция към е60 и новата номерация с Ф, в комбинация с факта, че новите муцуни не са като тази на е60 и ще се чака известно време (докато не дойде Ф60) да направят отново муцуна като на е60.
Хахах не хванах тънката шега. Аз също си взех е60 заради визията с м-пакет. За мен няма по красива кола от сива е60 с м-пакет и LCI фарове и стопове. Жалко че моята не е такъв цвят и LCI
задкормилното устройство е основният виновник.
@ndro, аз като задкормилно устройство не съм много нежен към педала и затова може би е по-добре за моята кола да няма чип

Tool - Fear Inoculum
Чиптунинг на Е60 525д 2006г
Emooo написа:
П.П. Всъщност колко струва една нова скоростна кутия?
Аз до колкото знам е около 17.000лв с труда (hardware/software). Дали е наистина толкова - не знам, но дано и не ми се налага да разбирам от първо лице...

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Има ли някой, който е чипосвал ХД, да сподели впечатления. Дали не е по-опасно при ХД-тата, заради натоварването на раздатката или нещо друго?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
хора,не пишете за неща които не ги разбирате,визирам размислите за горивната смес 

VRPerformance написа:хора,не пишете за неща които не ги разбирате,визирам размислите за горивната смес
добре де, напиши нещо от позицията на "разбирач".
с този пост само "ще разлаеш кучетата"

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
bossorange написа:Има ли някой, който е чипосвал ХД, да сподели впечатления. Дали не е по-опасно при ХД-тата, заради натоварването на раздатката или нещо друго?
аз съм чипвал моята само че AUDI и все още никакъв проблем
VRPerformance написа:хора,не пишете за неща които не ги разбирате,визирам размислите за горивната смес
Абе приятелю, ти кой се явяваш - правителствената цензура ли? Всеки има право да пише каквото смята за разумно и обосновано. 10 пъти се обърнахме към тебе с молба да ни "отвориш очите" относно техническите аспекти на ремапа, но надеждна информация не сме получили от теб. Ако нямаш (или не желаеш) с какво да допринесеш към темата, по добре не ни губи времето да ти четем остроумните постове.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
g.petrow написа:VRPerformance написа:хора,не пишете за неща които не ги разбирате,визирам размислите за горивната смес
Абе приятелю, ти кой се явяваш - правителствената цензура ли? Всеки има право да пише каквото смята за разумно и обосновано. 10 пъти се обърнахме към тебе с молба да ни "отвориш очите" относно техническите аспекти на ремапа, но надеждна информация не сме получили от теб. Ако нямаш (или не желаеш) с какво да допринесеш към темата, по добре не ни губи времето да ти четем остроумните постове.
g.petrow написа:Мисля, че с последния коментар колегата VRPerformance спомена някои от аспектите, които ни интересуват
към темата съм допринесъл дооооста повече от тебе с доста техническа информация(което ти сам си го осъзнал),която съм сметнал че като за крайни потребители ви е достатъчна

Иначе за горивната смес и това което споделихте се отнася за бензиновите автомобили,при дизелите ОБОГАТЯВАНЕТО на горивната смес води до ПОВИШАВАНЕ на температурата в мотора и на изходящите газове!драстичното увеличение на горивната смес,при автомобили с ДПФ води до тяхното задръстване,води до прегряване на турбото и съответно неговото счупване

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
g.petrow написа:Абе приятелю, ти кой се явяваш - правителствената цензура ли? Всеки има право да пише каквото смята за разумно и обосновано. 10 пъти се обърнахме към тебе с молба да ни "отвориш очите" относно техническите аспекти на ремапа, но надеждна информация не сме получили от теб. Ако нямаш (или не желаеш) с какво да допринесеш към темата, по добре не ни губи времето да ти четем остроумните постове.
Струва ми се ,че темата излиза от рамките на добрия тон......
При следващия пост който прозвучи като заяждане я заключвам без предупреждение !
VRPerformance написа:Иначе за горивната смес и това което споделихте се отнася за бензиновите автомобили,при дизелите ОБОГАТЯВАНЕТО на горивната смес води до ПОВИШАВАНЕ на температурата в мотора и на изходящите газове!драстичното увеличение на горивната смес,при автомобили с ДПФ води до тяхното задръстване,води до прегряване на турбото и съответно неговото счупванеПравилната горивна смес е ключа към добрия тунинг за стандартни автомобили,ако автомобилите са за спортни цели,винаги сместа е доста Обогатена(и колата пуши) за да могат да се постигнат максимални резултати,но тогава автомобила не е надежден...
и аз съм чувал, че при дизелите богатата смес води до повишаване на температурата, което споменах малко по-горе. нали това беше принципът на прочистване на филтъра за твърди частици при нашите Е60-ки - като се повишава температурата, посредством увеличаване на подаваното количество гориво...
спазвайте "добрия тон", да не ни "заключат", че темата тамън стана интересна

- VRPerformance
- ентусиаст
-
@ndro написа:VRPerformance написа:Иначе за горивната смес и това което споделихте се отнася за бензиновите автомобили,при дизелите ОБОГАТЯВАНЕТО на горивната смес води до ПОВИШАВАНЕ на температурата в мотора и на изходящите газове!драстичното увеличение на горивната смес,при автомобили с ДПФ води до тяхното задръстване,води до прегряване на турбото и съответно неговото счупванеПравилната горивна смес е ключа към добрия тунинг за стандартни автомобили,ако автомобилите са за спортни цели,винаги сместа е доста Обогатена(и колата пуши) за да могат да се постигнат максимални резултати,но тогава автомобила не е надежден...
и аз съм чувал, че при дизелите богатата смес води до повишаване на температурата, което споменах малко по-горе. нали това беше принципът на прочистване на филтъра за твърди частици при нашите Е60-ки - като се повишава температурата, посредством увеличаване на подаваното количество гориво...
спазвайте "добрия тон", да не ни "заключат", че темата тамън стана интересна
Именно