С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от Ivel » 07 Фев 2012, 23:46

само да вмъкна ,че в дару кар са пуснали промоция -25% за масло и разни консумативи(филтри и т.н)
''В ПАКЕТА
СЕ ВКЛЮЧВА ТРУД И КОНСУМАТИВИ - ОРИГИНАЛНО
БМВ МОТОРНО МАСЛО, МАСЛЕН, ВЪЗДУШЕН И
МИКРОФИЛТЪР НА КЛИМАТИКА. ВЪРХУ СТАНДАРТНАТА
ЦЕНА ЗА ТРУД И КОНСУМАТИВИ, САМО ПРЕЗ МЕСЕЦ
ФЕВРУАРИ ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ 25% ОТСТЪПКА1,
НАПРИМЕР: BMW 525d 774.12лв е цената .Сега го дават за 580.59.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 07 Фев 2012, 23:47

alfonso_ написа:@ndro винаги е скиптично настроен към такива неща съм забелязал

да, така е. в ebay е прекалено евтино и ми се струва твърде малко да си слагат печалба по 1 евро.
пак казвам, според мен, може да не съм прав и реалната цена да е наистина такава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 07 Фев 2012, 23:54

Чета в един канадски форум че колегите поръчват Castrol EDGE Syntec 5W30 на 6.77$ за 946 ml., и едва ли е ментак. Там ако предлагаш некачествен продукт с неясен произход те прибират. Потребителя се ползва с голямо уважение :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 08 Фев 2012, 0:02

@ndro написа:
alfonso_ написа:@ndro винаги е скиптично настроен към такива неща съм забелязал

да, така е. в ebay е прекалено евтино и ми се струва твърде малко да си слагат печалба по 1 евро.
пак казвам, според мен, може да не съм прав и реалната цена да е наистина такава.

Бъди сигурен че на тези цени продават много и едно евро им е предостатъчно.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 08 Фев 2012, 0:11

Личното ми мнение е,че именно този селър продава дори с марж по-малко от 1 евро/л.Поръчката е минимум за 12л,така че твърде вероятно е да е най-големия купувач/продавач в Европа на маслото-особено съдейки по броя и процента на отзивите....

:OT: Говорейки кое колко струва,замисляли сте се ,че цената на премиум автомобилите от БМВ,Ауди и Мерцедес от завода с включен марж е всъщност 40-45% от крайната цена,която плащаме като крайни купувачи в България и Европа,другото е дилърски марж+ДДС?!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 08 Фев 2012, 10:20

da6ip написа:тук стана почти като под статиите в dnes.bg :mhihi: остава да почнем да се псуваме :lalala:

въпросът дали маслото за 5 евро е истинско е абсолютно легитимен. разни немци купуват през техни канали за 8 евро, което се връзва донякъде с цената в БГ. 5 евро е доста по-надолу. няма да е лошо който го получи да сподели какво му е мнението. ама не във формата "много съм доволен, колата върви много".

примерно аз като почнах да купувам масло от един от въпросните колеги във форума, сравнявах доколкото мога на око шишето и течността вътре и прецених че не откривам разлика. според мен до там стигат човешките възможности без лаборатория :yes:

Колега поръчал съм точно от тази обява и ще го сравна с оригинално от бмв илезна ми 86 евро което прави 7,20евро литъра с доставка до париж до българия е малко по скъпа доставката

Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 08 Фев 2012, 14:02

първо, не ми е много ясно как ще го сравните с оригиналното? ще го загреете до работна температура (100-120 градуса) и ще изтествате вискозитета му като го търкате между пръстите си ли?
и второ, в подобна на оригиналната опаковка, може да има произволно масло (от големия варел), което може да е що годе читаво, но може и да не е. разказвали са ми случай за масло менте, което осезаемо е променило звукът на двигателя и веднага са го сменили.

нека някои от форума, който продава масло и е наясно, да каже как стоят нещата.

преди месец, имаше един случай с "уж оригинални" накладки (които изглеждаха идентично с оригиналните), които се бяха натрошили след 10 хиляди км, бяха се подали едни стружки и дисковете бяха заприличали на много използвана грамофонна плоча.

аз бих се доверявал на проверени продавачи на части и масла, тъй като явно цените на оригинални продукти по OEM канала и на ментета са доста идентични.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 08 Фев 2012, 19:45

И тази тема отива към ключ :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 08 Фев 2012, 20:09

Аз също се чудя за Мобил ЕСП формула от английския и-бей има по 25 паунда 5л туба. Някой някъкви отзиви за Мобила? Или е само силна маркетингова кампания пак...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 10 Фев 2012, 8:56

@ndro написа:първо, не ми е много ясно как ще го сравните с оригиналното? ще го загреете до работна температура (100-120 градуса) и ще изтествате вискозитета му като го търкате между пръстите си ли?
и второ, в подобна на оригиналната опаковка, може да има произволно масло (от големия варел), което може да е що годе читаво, но може и да не е. разказвали са ми случай за масло менте, което осезаемо е променило звукът на двигателя и веднага са го сменили.

нека някои от форума, който продава масло и е наясно, да каже как стоят нещата.

преди месец, имаше един случай с "уж оригинални" накладки (които изглеждаха идентично с оригиналните), които се бяха натрошили след 10 хиляди км, бяха се подали едни стружки и дисковете бяха заприличали на много използвана грамофонна плоча.

аз бих се доверявал на проверени продавачи на части и масла, тъй като явно цените на оригинални продукти по OEM канала и на ментета са доста идентични.

Представителя на http://www.meguin.de/meguin/web.nsf/id/pa_home.html за Бг. ползваше 20 % търговска отстъпка от рафинерията в Германия, у нас той продаваше масла с отстъпка до 42% на по-големите сервизи с фиксирана крайна цена. В момента работят с до 30 % мисля, но вече нямам преки наблюдения (съдружника ми си продаде дяловете на един перничанин). Yacco също дават толкова в момента...Вижте крайна цена в един сервиз/магазин и си сметнете сами колко струва в Германия един литър например......
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - М57 - 01'
Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

Мнение от s.nikov » 13 Фев 2012, 18:09

Може да ви се стори интересно.

http://www.youtube.com/watch?v=kqvhRi7-iMA&feature=player_embedded#!

''I drive a turbo forced induction vehicle and have been conducting research about oil for several years. It is my opinion that "Mobil 1" full synthetic is the best motor oil for the money while "Royal Purple" synthetic is the best motor oil over all. Royal Purple synthetic is chosen by several racing and rally teams as their lubrication of choice. Mobil 1 is a highly regarded racing lubricant used in all forms of motor sports. The big guys choose Mobil 1, while the small racing teams and avid sports car enthusiasts prefer Royal Purple. If you can afford the Royal Purple, get it.''

Иначе и аз карам с БМВ масло от форума, 5в30, но искам както вас да разбера истината за ''оригиналните масла'', които се продават в България. Ако някой колега има възможност да направи теста от клипа, ще е много добре, до някаде ще имаме представа за качеството на маслата.
Разбирам, че това със стойностите като температурата и другите си трябва специален уред, но поне това с триенето мисля, че може да се постигне, а пък и поне според мен, ще бъде до някаде достатъчно. Дано да има заинтересовани.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Фев 2012, 13:30

http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... r_embedded

Какво се случва с различните видове масла при -22 градуса - ще ви хареса :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 17 Фев 2012, 17:57

не съм очаквал да видя друго. затова карам с 0W40 :yes:

да направим един такъв тест с еднакви масла, но купувани от различни места :smoke:

Потребител
Аватар
Кара: 535d

Мнение от Ivan6661 » 22 Фев 2012, 23:17

baholino написа:
Ivan6661 написа:Mobil 1 5w30 ESP Formula използвам аз(535д ,2007год),По доволен съм от Кастрол,перфектно масло за двигатели с DPF.На 20000 го сменям

Би ли ми обяснил с какво точно си "по-доволен" от другото?
P.S. Винаги ми е било чудно някой като каже "доволен съм от дадено масло" какво точно има впредвид под "доволен"? :shock:

Синтетично моторно масло. Максимално защитава системата за третиране на отработилите газове. Специално за коли с DPF статистиката го дава по добро от Castrol

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 23 Фев 2012, 8:35

Коя е тази статистика?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61