Отстраняване на ДПФ / DPF
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: Отстраняване на ДПФ / DPF
@ndro написа:браво, колега! хареса ми това, което си написал, особено това по-долу:vgza написа:Откъм вървеж също има разлика, една идея по-нервна е.
нервните превозни средства ми допадат![]()
а катализатора остави ли го?
Пич, много ме "кефят" коментарчетата ти. Под "нервна" имам впредвид, че педала на гаста е малко по-чувствителен от преди.
Катализатора не съм го пипал

vgza написа:Под "нервна" имам впредвид, че педала на гаста е малко по-чувствителен от преди.
вероятно имаш предвид "педала на газта".
разбрах те много добре и наистина ми допада това, че колата се е отпушила, тоест има осезаема разлика във вървенето.
а как видя, че не пуши? накара ли някой да я кара пред теб известно време?
на мен ми остават още 5 хиляди и ще трябва да помисля дали да го чистя, дали да го махам...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
на мен ми хареса това с разхода, макар че според други данни той спада "само" с 0.5 литра.
би било идеално ако можеш да го засечеш на дълъг път, примерно между Франция и Варна, за да имаме проверена цифра
би било идеално ако можеш да го засечеш на дълъг път, примерно между Франция и Варна, за да имаме проверена цифра

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- vgza
- младши ентусиаст
-
Да, караха зад мен и колата не пуши.
На дълъг път разлика в разхода почти няма - по същото трасе преди ми даде разход 7.5 вместо 7.9 или 8м
не се сещам точно.
Не знам колегите с 530д как са, но на мен със 120 или 160 км/ч ми гори еднакво колата, което ми е доста странно...
На дълъг път разлика в разхода почти няма - по същото трасе преди ми даде разход 7.5 вместо 7.9 или 8м
не се сещам точно.
Не знам колегите с 530д как са, но на мен със 120 или 160 км/ч ми гори еднакво колата, което ми е доста странно...
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
vgza написа: Не знам колегите с 530д как са, но на мен със 120 или 160 км/ч ми гори еднакво колата, което ми е доста странно...
Т'ва няма как да стане

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- vgza
- младши ентусиаст
-
neonman написа:vgza написа: Не знам колегите с 530д как са, но на мен със 120 или 160 км/ч ми гори еднакво колата, което ми е доста странно...
Т'ва няма как да станеЯвно методите ти на засичане са неверни
По моментен разход, не съм си играл точно да засичам
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
da6ip, според мен, най-просто погледнато, ако както ти казваш, че този филтър чисто механично и физически пречиства, та какъв е смисъла да е толкова дълъг?

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Kristopher написа:da6ip, според мен, най-просто погледнато, ако както ти казваш, че този филтър чисто механично и физически пречиства, та какъв е смисъла да е толкова дълъг?
както се казва, КУЙЕЕ?
кое да е дълго че не разбрах?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
da6ip написа:Kristopher написа:da6ip, според мен, най-просто погледнато, ако както ти казваш, че този филтър чисто механично и физически пречиства, та какъв е смисъла да е толкова дълъг?
както се казва, КУЙЕЕ?
кое да е дълго че не разбрах?
Говоря за филтъра за твърди цастици, защо е толкова дълъг? Това което казваш, че се мие с препарата. Дай снимка на вътрешността на филтъра, която казваш, че се мие и ще се уточня какво точно искам да те питам.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Имам съмнения че филтъра ми е запушен но на диагностика нищо не излиза.Колата вдигна разхода,стана по спъната а гърнетата са ужасно топли,като си сложа ръката на ауспуха димът който излиза направо гори.
Някой знае ли точно какви са симптомите на запушен филтър
И къде се продава TUNAP спрея

Някой знае ли точно какви са симптомите на запушен филтър

И къде се продава TUNAP спрея

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
може да разбереш дали е наред с гледане на живите данни,но човека който гледа трябва да знае какво да гледаbadjo E60 написа:Имам съмнения че филтъра ми е запушен но на диагностика нищо не излиза.Колата вдигна разхода,стана по спъната а гърнетата са ужасно топли,като си сложа ръката на ауспуха димът който излиза направо гори.
Някой знае ли точно какви са симптомите на запушен филтър![]()
![]()
И къде се продава TUNAP спрея![]()

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
badjo E60 написа:Имам съмнения че филтъра ми е запушен но на диагностика нищо не излиза.Колата вдигна разхода,стана по спъната а гърнетата са ужасно топли,като си сложа ръката на ауспуха димът който излиза направо гори.
Някой знае ли точно какви са симптомите на запушен филтър![]()
![]()
И къде се продава TUNAP спрея![]()
колега и при мен е абсолютно така не знам дали не ми е задръстен но като се върна в БГ ще го махна макар че ще ме дразни черният ауспух а този спрей TUNAP не мога да го намеря никъде питах в UK-USA

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колеги абе има секви химиии за миене чистене но наи добре е смяна
в peugeot i citroen ги киснат във вани с химикали и ги сушат при 120 градуса 48 часа стават като нови на е-60 525 правихме тая процедура
огромна разлика
в peugeot i citroen ги киснат във вани с химикали и ги сушат при 120 градуса 48 часа стават като нови на е-60 525 правихме тая процедура
огромна разлика
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
miroalpina написа:колеги абе има секви химиии за миене чистене но наи добре е смяна
огромна разлика
А дават ли няква гаранция??
И общо взето, след изчитане на 8 страници със спорове, нищо не разбрах. Кое е най-доброто решение, как да разбера дали ми е запушен и какво пречи и помага премахването.