Съвет за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Съвет за Е60
Здравейте колеги.
Моля да ме посъветвате каква кола да избера и по какви критерии да се водя, а именно 520-120кв-163кс или 525-130кв-177кс,дизелов мотор.Автомат или ръчна кутия,като се има предвид че колата ще се кара градско 70/30 извънградско.
530-218кс. си мисля че ми е много голям мотор, но мога да чуя и за него отзиви.
Мерси предварително.
Моля да ме посъветвате каква кола да избера и по какви критерии да се водя, а именно 520-120кв-163кс или 525-130кв-177кс,дизелов мотор.Автомат или ръчна кутия,като се има предвид че колата ще се кара градско 70/30 извънградско.
530-218кс. си мисля че ми е много голям мотор, но мога да чуя и за него отзиви.
Мерси предварително.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: Съвет за Е60
Леле-е-е колега, как ние да ти кажем по какви критерии да си избираш колата? Жена ми например си я избира по цвят
, аз по комфорт и мощност, друг по джанти
, трети по екстри и т.н. и т.н. Ако сам не си избереш критериите, по които да си купиш кола, никой друг няма да може
. Сега би могъл да получиш 20 мнения с 40 решения.

колега dkalderon,
добре дошъл във форума!
бих те посъветвал преди да пускаш някакви теми, чети вече написаните и използвай търсачката.
в конкретния случай има поне 10 теми с молба за съвет от колеги, на които им предстои покупка.
+1
аз например за градско (особено в софия) не те съветвам изобщо да си взимаш E60 или ако твърдо си решил, най-добре да е 520d, тъй като разходът е най-нисък, а и теоретично би трябвало да е най-нова при една и съща цена, сравнено с по-големите двигатели.
поздрав
добре дошъл във форума!
бих те посъветвал преди да пускаш някакви теми, чети вече написаните и използвай търсачката.
в конкретния случай има поне 10 теми с молба за съвет от колеги, на които им предстои покупка.
ivo1bg написа:Леле-е-е колега, как ние да ти кажем по какви критерии да си избираш колата? Жена ми например си я избира по цвят, аз по комфорт и мощност, друг по джанти
, трети по екстри и т.н. и т.н. Ако сам не си избереш критериите, по които да си купиш кола, никой друг няма да може
. Сега би могъл да получиш 20 мнения с 40 решения.
+1

аз например за градско (особено в софия) не те съветвам изобщо да си взимаш E60 или ако твърдо си решил, най-добре да е 520d, тъй като разходът е най-нисък, а и теоретично би трябвало да е най-нова при една и съща цена, сравнено с по-големите двигатели.
поздрав

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Гледай да е сива, че по-малко личи мръсотията в и по-рядко да я миеш, което и ще се отрази на TCO-то! 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Тва с ТСО-то ми хареса
2.0д е зверски икономичен и достатъчно мощен двигател. Единственият му минус е, че трака поради 4-те цилиндъра. Оттам нататък, петицата си е кола за автоматик, особено на градско. И този автоматик е солиден и здрав. Ръчна кутия единствено ако си някакъв маниак на тая тема, или искаш наистина минимален разход (в който случай не си за БМВ 5-та серия).
Така че 520д автоматик, и заложи на екстрите понеже те правят колата

2.0д е зверски икономичен и достатъчно мощен двигател. Единственият му минус е, че трака поради 4-те цилиндъра. Оттам нататък, петицата си е кола за автоматик, особено на градско. И този автоматик е солиден и здрав. Ръчна кутия единствено ако си някакъв маниак на тая тема, или искаш наистина минимален разход (в който случай не си за БМВ 5-та серия).
Така че 520д автоматик, и заложи на екстрите понеже те правят колата

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Мерси на всички колеги които взеха отношение по моето питане.Доста ми помогнахте като за начало.Взимам си бележка и почвам да чета всичко свързано с Е60.Това ще е колата.
Ако собственика(продавач)ми се кълне че преди 3000 км е сменил всички масла и филтри но няма документ който да удостовери това,в сервиза където ще проверяват колата ще познаят ли дали това е така? Виждам само че са сменени 4 диска и накладките на спирачките защото старите са в багажника.
Ако собственика(продавач)ми се кълне че преди 3000 км е сменил всички масла и филтри но няма документ който да удостовери това,в сервиза където ще проверяват колата ще познаят ли дали това е така? Виждам само че са сменени 4 диска и накладките на спирачките защото старите са в багажника.
da6ip написа:...трака поради 4-те цилиндъра...
не трака, колега, а МЪРКА - това са нашите малки братчета

fefe написа:Гледай да е сива, че по-малко личи мръсотията в и по-рядко да я миеш, което и ще се отрази на TCO-то!
+1

и ако говорим сериозно, цветът наистина се отразява не само на TCO-то, но и на нервната система. черният води класацията по лазене по нервите и по даване на повече пари за повече пастирания

Сивото с М пакет е най-красивото защото има контраст между черната решетка под предната броня и светло сивия цвят на бронята.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
dkalderon написа:Ако собственика(продавач)ми се кълне че преди 3000 км е сменил всички масла и филтри но няма документ който да удостовери това,в сервиза където ще проверяват колата ще познаят ли дали това е така?
Ще познае въздушния филтър и филтър купе. Маслото няма да познае, масления филтър не знам.
dkalderon написа:Колеги има ли модел 525-120кв-163кс
Има има, има даже и цяла тема и то доста изчерпателна по този въпрос => "Търсене"

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
dkalderon написа:Ако собственика(продавач)ми се кълне че преди 3000 км е сменил всички масла и филтри но няма документ който да удостовери това,в сервиза където ще проверяват колата ще познаят ли дали това е така? Виждам само че са сменени 4 диска и накладките на спирачките защото старите са в багажника.
сменяй масла и филтри задължително, особено ако предишният собственик не ти е близък.
на колко километра е колата?
dkalderon написа:Колеги има ли модел 525-120кв-163кс
да, това е M57TUD25 (2.5 литра дизел) с редуцирана мощност от 177 на 163 к.с.
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
колега 520ските тоя мотор хората ги ползват за косачки като да е да е 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
29 мнения