Пътища в България, по които трябва да карате!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътища в България, по които трябва да карате!
Здравейте, Е60/61 маниаци!
Снощи, преди да заспя, прехвърлян един стар брой на Top Gear вкъщи. Попаднах на рубриката "Най-добрите пътища, по които човек трябва да кара ... " Абе нещо в тоя дух беше
И се замислих - България, пътища, отврат .... В този ред текоха мислите през главата ми ... Но след това започнах да се сещам за някои отсечки, които съм карал в последните месеци и бяха страхотни! Пътища, по които с кеф можеш да пуснеш колата да върви, да се наслаждаваш на завои, добра настилка, просто "JOY" тотален!
Мислех дали няма да е лошо да си направим един такъв дневник, в който всеки да сподели за хубави отсечки по родната пътна мрежа. От една страна ще е от полза на тези, които просто искат да покарат за кеф
, а от друга - за хората, които пътуват много из страната.
Аз мога да отбележа следните, по които съм минавал в последните 6 месеца:
1. Пловдив - Хисаря. Нова настилка, не много движение.
2. Пловдив - Баня, Карловско. Отсечката е ремонтирана преди по малко от година, все едно си някъде в Германия!
3. Сливен - Карлово, по подбалканския - също нов асфалт, перфектен!
4. Стара Загора - Мъглидж. Много добра отсечка!
5. Проходът Хаимбоаз. Най-любимият ми път до момента - широк, дълги завои, нова настилка .... Просто фантазия!
Колеги, не се стеснявайте, давайте предложения, че пролетта идва и ме сърбят ръцете да попътувам малко

Снощи, преди да заспя, прехвърлян един стар брой на Top Gear вкъщи. Попаднах на рубриката "Най-добрите пътища, по които човек трябва да кара ... " Абе нещо в тоя дух беше

Мислех дали няма да е лошо да си направим един такъв дневник, в който всеки да сподели за хубави отсечки по родната пътна мрежа. От една страна ще е от полза на тези, които просто искат да покарат за кеф

Аз мога да отбележа следните, по които съм минавал в последните 6 месеца:
1. Пловдив - Хисаря. Нова настилка, не много движение.
2. Пловдив - Баня, Карловско. Отсечката е ремонтирана преди по малко от година, все едно си някъде в Германия!

3. Сливен - Карлово, по подбалканския - също нов асфалт, перфектен!
4. Стара Загора - Мъглидж. Много добра отсечка!
5. Проходът Хаимбоаз. Най-любимият ми път до момента - широк, дълги завои, нова настилка .... Просто фантазия!
Колеги, не се стеснявайте, давайте предложения, че пролетта идва и ме сърбят ръцете да попътувам малко

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Пътища в България, по които трябва да карате!
Страхотна идея
Иронията е че именно заради цялостно отвратителната пътна мрежа на страната, тук-таме има чисто нови отсечки, които определено си струват. Мога да потвърдя за Пловдив - Хисаря. И освен това:
6. Враца - Белоградчик. Особено пролетно време и натюрморта си струва
Само внимавайте в самата Враца че както изглежда натовските самолети са я сбъркали с Белград преди 12 години, и досега никой не се е заел да отстрани последствията.
И няма да е лошо да казвате дали има органи на реда, аз по тоя път не видях такива.

6. Враца - Белоградчик. Особено пролетно време и натюрморта си струва

Само внимавайте в самата Враца че както изглежда натовските самолети са я сбъркали с Белград преди 12 години, и досега никой не се е заел да отстрани последствията.
И няма да е лошо да казвате дали има органи на реда, аз по тоя път не видях такива.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Много добра идея!
Но защо да не е в някой друг раздел, където повече ентусиасти да споделят и обменят възгледи?
Иначе потемата:
1. Проходът "Стражата" между Карлово и Калофер създава много адреналин - по-широко платно (3 ленти) от западната страна + добра пътна настилка (това е към декември 2010 г.). Там патрулка не съм срещал.
2. За феновете на острите завои - южната страна на Шипка е направена добре.
Някой може ли да каже как е настилката по т.нар. "Подбалкански път" в участъка от София до Карлово? Миналата година не беше толкова зле.

Но защо да не е в някой друг раздел, където повече ентусиасти да споделят и обменят възгледи?
Иначе потемата:
1. Проходът "Стражата" между Карлово и Калофер създава много адреналин - по-широко платно (3 ленти) от западната страна + добра пътна настилка (това е към декември 2010 г.). Там патрулка не съм срещал.
2. За феновете на острите завои - южната страна на Шипка е направена добре.
Някой може ли да каже как е настилката по т.нар. "Подбалкански път" в участъка от София до Карлово? Миналата година не беше толкова зле.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Сливен - Ичера - Градец - Омуртаг. Много добър асфалт и красиви пейзажи. Няма голям трафик.
Допълвам и прохода Троян - Кърнаре, познат още като Беклемето. Много приятни завои, уникални пейзажи! Поствам някоя снимка, за онагледяване на твърдението 

By georgipetrow at 2011-02-03

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
От мен - Кресненското дефиле - много балансирано, няма изненадващо резки завои с изключение на 2 умерени, настилката е от преди няколко лета и е широко, а и от другата страна винаги те чака средиземноморски климат 

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Да се включа и аз със прохода Шипка. Нова настилка ,Разширен път, уникални пейзажи и горе като се спреш за малка почивка.........ще видите
А може и да направим тема в която да се събират GPS координати на такива преходи а и на гадните дупки . А аз се наемам да ги обработя и да ги кача тук.

А може и да направим тема в която да се събират GPS координати на такива преходи а и на гадните дупки . А аз се наемам да ги обработя и да ги кача тук.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Подкрепям за прохода Троян - Кърнаре. Минавал съм го стотици пъти, но с Бавареца още не съм имал възможност. Също и за Странджата, когато няма много трафик.
За последно се насладих на шофирането по пътя Попово - Търговище, една вечер, който представлява отсечка с дълги завои и хубава настилка. Нямаше автомобили и с нормална скорост - 100-110 колата се движи спокойно и приятно. Става дума за една част от пътя, но района не ми е познат и затова го пиша по-обобщено
Снимките са от предната ранна пролет, когато бяха затворили пътищата, но вече имахме уговорка за пътуването.
Качвам ги само за идея, как изглежда пътя. Дупки няма, нищо че не се вижда
За последно се насладих на шофирането по пътя Попово - Търговище, една вечер, който представлява отсечка с дълги завои и хубава настилка. Нямаше автомобили и с нормална скорост - 100-110 колата се движи спокойно и приятно. Става дума за една част от пътя, но района не ми е познат и затова го пиша по-обобщено

Снимките са от предната ранна пролет, когато бяха затворили пътищата, но вече имахме уговорка за пътуването.
Качвам ги само за идея, как изглежда пътя. Дупки няма, нищо че не се вижда

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- georgi marinov
- Потребител
-
- Кара: E60 545
Пробвайте Карнобат-Бургас........!!!
А най-любимия ми е Ботевград-Мездра!Асфалта е супер,завоите меки.........и постоянна навалица.......
има с кой да си мериме пишките!!!
А най-любимия ми е Ботевград-Мездра!Асфалта е супер,завоите меки.........и постоянна навалица.......

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Пловдив-Хасково след моргата на БМВ в село Горски извор има изкачване и почти на върхът в ляво от вас има билборд рекламиращ бира,успоредно с билборда от дясно по посока Хасково има мооого готина дупка на която вчера срязах две гуми една рънфлат и една нормална . Резултата е видим тази скъсаната е рънфлата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна aigner на 03 Апр 2011, 8:06, променена общо 1 път
Пламен
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Някой спомена ли София - Самоков. Доста приятен път, когато няма дупки, трафика е малко по-натоварен.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

g.petrow написа:5. Проходът Хаимбоаз. Най-любимият ми път до момента - широк, дълги завои, нова настилка .... Просто фантазия!
+100!
и на мен ми хареса (на бмв събора минах от там за пръв път) - равен, нов, сравнително качествен асфалт, не гладък, а малко по-едър - за по-добър грип.
има две неща, които не са окей:
1. имаше една единствена немалка дупка по средата на платното в посока гурково (вероятно 10-ина км преди) - сравнително голямо и дълбоко липсващо парче асфалт - дано да я запълнят, че криви джанти и къса гуми с тия остри ръбове. не запомних къде е точно. ако някой минава, нека пусне координати.
2. камъните падат

гледките и виражите са номер едно в българия към момента, според мен. наистина фантазия

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Прохода Троян-Кърнаре (Беклемето) е ОТВРАТ в момента, не се заблуждавайте от мненията на колегите преди това, явно в последно време рязко се е променило качеството на настилката. Южната страна е добре, но северната е пълна трагедия, а на моменти май липсва асфалт...
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
stocky написа:Прохода Троян-Кърнаре (Беклемето) е ОТВРАТ в момента, не се заблуждавайте от мненията на колегите преди това, явно в последно време рязко се е променило качеството на настилката. Южната страна е добре, но северната е пълна трагедия, а на моменти май липсва асфалт...
Много правилно. Минах там преди две седмици. От Троянската страна около 5-10 км е ужас. Тази зима прохода не е затварян и е имало много преминаващи камиони, затова е разбит. Това е причината, но едва ли скоро ще го оправят. Жалко за хубавия път.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Банско - х. Вихрен. Уникално красива природа и нов асфалт.
Последна промяна bossorange на 27 Окт 2011, 11:09, променена общо 1 път
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2