Странен проблем BMW e61 530XD LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- skeltah
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: BMW e30
Странен проблем BMW e61 530XD LCI
Здравейте, колеги,
Имам много странен проблем с колата. Пиша с надеждата, някой, ако е имал подобен да ме посъветва какво да правя.
При тръгване или паркиране, когато правя ЛЯВ завой предната лява гума имам чувството, че прескача/превърта и тресе/подскача цялата кола. Това се случва само с ниска скорост, под 20 км/ч. С по-висока скорост, ако направя ляв завой няма никакви проблеми. Най-странното е, че го прави когато колата загрее. Студена няма ядове.
Изреждам нещата, които съм направил в последния месец в опит да реша проблема, но без успех:
1. Обслужване на кардан - имаше проблем с каретата;
2. Чисто нови гуми;
3. Смяна на масло на раздатката и ресет на настройките;
4. Смяна на ляв шарнир + тампоните на насочите;
5. Размених джанти - случайно да не е от тях, но без успех;
6. Диагностика - няма установени грешки в раздатка или скоростна кутия;
Ходовата част на колата е ОК, няма луфтове в полуоските, няма тропане, виене или нещо подобно, всичко е стегнато.
Следващите неща, които ще опитам са:
1. Смяна на тампоните на макферсона - ако има установен проблем след тест;
2. Разкачане на буксата на раздатката, за да установя дали от нея е проблема;
3. Рециклиране на раздатката при нужда - моля дайте ми съвет - къде да го направя за гр. София?
4. Смяна на диференциал;
Бих се радвал на съвети. Благодаря предварително!
Имам много странен проблем с колата. Пиша с надеждата, някой, ако е имал подобен да ме посъветва какво да правя.
При тръгване или паркиране, когато правя ЛЯВ завой предната лява гума имам чувството, че прескача/превърта и тресе/подскача цялата кола. Това се случва само с ниска скорост, под 20 км/ч. С по-висока скорост, ако направя ляв завой няма никакви проблеми. Най-странното е, че го прави когато колата загрее. Студена няма ядове.
Изреждам нещата, които съм направил в последния месец в опит да реша проблема, но без успех:
1. Обслужване на кардан - имаше проблем с каретата;
2. Чисто нови гуми;
3. Смяна на масло на раздатката и ресет на настройките;
4. Смяна на ляв шарнир + тампоните на насочите;
5. Размених джанти - случайно да не е от тях, но без успех;
6. Диагностика - няма установени грешки в раздатка или скоростна кутия;
Ходовата част на колата е ОК, няма луфтове в полуоските, няма тропане, виене или нещо подобно, всичко е стегнато.
Следващите неща, които ще опитам са:
1. Смяна на тампоните на макферсона - ако има установен проблем след тест;
2. Разкачане на буксата на раздатката, за да установя дали от нея е проблема;
3. Рециклиране на раздатката при нужда - моля дайте ми съвет - къде да го направя за гр. София?
4. Смяна на диференциал;
Бих се радвал на съвети. Благодаря предварително!
Re: Странен проблем BMW e61 530XD LCI
БМВ при завиване на волана с ниска скорост и при маневра изключва предното. Изключи раздатката и ако проблема остане е преден диф.
- skeltah
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: BMW e30
Re: Странен проблем BMW e61 530XD LCI
andy написа:БМВ при завиване на волана с ниска скорост и при маневра изключва предното. Изключи раздатката и ако проблема остане е преден диф.
Благодаря много. Днес ще се опитам да разкача раздатката да видя от къде идва проблема.
Може ли да ме опътите, ако е раздатка къде може да се рециклира? Четох добри мнения за момче на име Мартин за София, но не успях да намеря контакти.
Ако е диференциал, предполагам втора употреба е най-удачният вариант?
3 мнения
• Страница 1 от 1