Грешка 4390 сензор температура на входящия въздух
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Грешка 4390 сензор температура на входящия въздух
Бяха взели да ми играят оборотите на празен ход, колебае се колата, може би е взела да харчи повече и да не върви така добре - субективно може би, но все пак.
Включих я на инпа и даде грешка 4390 датчик за температурата на входящия въздух, air intake temperature sensor.
Този сензор е на металната тръба след кулера на М57, на 4-цилиндровите го има същия, но не знам точно къде е на тях.
Като погледнах, куплунга му се измъкнал. Една жица виси чак отдолу и не се стига с ръка (снимка 1)
Хванах я с една тел и я измъкнах нагоре, куплунга се вижда (снимка 2)
Щраква се на сензора и се намества телената скоба (снимка 3)
За 5 минути работа, която всеки може да свърши без да ходи по майстори, ако му се случи - дано е полезно на някого.
На таблото грешка не дава - ако ви се измъкне, може да си карате дълго време така и да се чудите какво ѝ е на колата.
Включих я на инпа и даде грешка 4390 датчик за температурата на входящия въздух, air intake temperature sensor.
Този сензор е на металната тръба след кулера на М57, на 4-цилиндровите го има същия, но не знам точно къде е на тях.
Като погледнах, куплунга му се измъкнал. Една жица виси чак отдолу и не се стига с ръка (снимка 1)
Хванах я с една тел и я измъкнах нагоре, куплунга се вижда (снимка 2)
Щраква се на сензора и се намества телената скоба (снимка 3)
За 5 минути работа, която всеки може да свърши без да ходи по майстори, ако му се случи - дано е полезно на някого.
На таблото грешка не дава - ако ви се измъкне, може да си карате дълго време така и да се чудите какво ѝ е на колата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Грешка 4390 сензор температура на входящия въздух

https://photos.app.goo.gl/WTvUiLGZkfn7dPz86
Заключената посока на датчика вертикално ли е? Аз се опитвах два-три пъти да го извадя, но както и да го завъртя не излиза от тръбата.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Re: Грешка 4390 сензор температура на входящия въздух
Вертикално си стои, а за да се извади доколкото четох се завърта обратно на часовника, на някои модели има и една пластинка, която се натиска, за да освободи заключващо краче отвътре.
Но аз самия сензор не съм вадил от тръбата, защото той явно си е ОК, просто му се беше изхлузил куплунга. Не знам дали сам е паднал, или като я обслужвах ми смениха и хидравличното масло, а маркучите от казанчето минават оттам, та може майстора да го е разхлабил или да го е извадил да не му пречи, и после да е забравил да го мушне.
Но аз самия сензор не съм вадил от тръбата, защото той явно си е ОК, просто му се беше изхлузил куплунга. Не знам дали сам е паднал, или като я обслужвах ми смениха и хидравличното масло, а маркучите от казанчето минават оттам, та може майстора да го е разхлабил или да го е извадил да не му пречи, и после да е забравил да го мушне.
3 мнения
• Страница 1 от 1