N52 258к.с. Стружки , смяна на двигател
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Bivsh_Vagadjiq
- Потребител
-
N52 258к.с. Стружки , смяна на двигател
Здравейте колеги !
За жалост пиша по лош повод но както се казва всяко зло за добро.
Наскоро си купих бмв е90 330i (н52 , 258к.с.) закарах я при доверен майстор за обслужване (Верига , ваноси , масло на мотор и кутия , подмяна на спирачна течност и антифриз) но още преди да е свършено каквото и да е като видяхме масления филтър се облещихме
. Всичко в стружки (според майстора от биелните лагери) надрани цилиндри , разбити ваноси абе като цяло до колкото ми обясни човека този мотор не става.Варианта да се направи доколкото разбрах отпада понеже блока е алусил и съответно като се надере няма оправяне.
Та да си дойдем на думата моля някой да каже мнение или да препоръча от къде/кой мога да си закупя донякъде читав двигател (наясно съм че всички са на 20г. и на по 200 000 км + но поне да не е чак толкова смазан) Наясно съм че ще трябва и новия стар двигател да се отвори и да се обслужи.Прилагам снимки
За жалост пиша по лош повод но както се казва всяко зло за добро.
Наскоро си купих бмв е90 330i (н52 , 258к.с.) закарах я при доверен майстор за обслужване (Верига , ваноси , масло на мотор и кутия , подмяна на спирачна течност и антифриз) но още преди да е свършено каквото и да е като видяхме масления филтър се облещихме
Та да си дойдем на думата моля някой да каже мнение или да препоръча от къде/кой мога да си закупя донякъде читав двигател (наясно съм че всички са на 20г. и на по 200 000 км + но поне да не е чак толкова смазан) Наясно съм че ще трябва и новия стар двигател да се отвори и да се обслужи.Прилагам снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: N52 258к.с. Стружки , смяна на двигател
Сигурни ли сте напълно, че са стружки? Така от снимките не мога да определя, масления филтър е смачкан малко и вътре има парчета, но ако ти е нова за теб колата и не си я обслужвал не може да знаеш кога е сменяно маслото. Има ли симптоми някакви? Цъка ли мотора, масло ли харчи, пуши ли? Има ли му нещо изобщо?
Аз преди време си купих 91ца с н52б30 и на първия ден светна ниско налягане на маслото, появи се едно скърцане за 10 секунди горе от мотора. Оказа се много много старо масло, интейк внос колелото беше останало за малко без масло и от там и звука. Промихме мотора, сложихме ново масло и оригинални филтри, измерихме налягането, вече маса километри двигателя работи като часовник и му няма нищо.
Аз преди време си купих 91ца с н52б30 и на първия ден светна ниско налягане на маслото, появи се едно скърцане за 10 секунди горе от мотора. Оказа се много много старо масло, интейк внос колелото беше останало за малко без масло и от там и звука. Промихме мотора, сложихме ново масло и оригинални филтри, измерихме налягането, вече маса километри двигателя работи като часовник и му няма нищо.
2 мнения
• Страница 1 от 1