Проблеми с Перката за охлаждане и автомат :(

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с Перката за охлаждане и автомат :(

Мнение от ivank0 » 28 Юни 2024, 23:51

Колеги здравейте ,
пиша ви с молба за помощ защото вече и аз не знам какво да правя а проблемите си остават Накратко колата е Е90 2.0д 184 н47 когато колата загрее се включва перката на радиатора и не спира Температурата е оптимална от 87 до 91 градуса сменил съм датчик на охладителната система, но няма ефект
Колата е закачана за диагностика на 2 различни места при хора занимаващи се предимно с Бмв и не излиза абсолютно никаква грешка!
Интересното е, че когато се включи не спира да работи, а отдавна би трябвало да се е охладил двигателя
Има ли нещо общо охлаждането на мотора със автомата, защото съеденителите ми приплъзнаха и влезе в Авариен режим и когато я запаля отново все едно нищо не е станало до следващото настъпване съответно приплъзване(прави го от 4та на горе)
Температура в кутията ми беше 122 градуса което според майстора е много и нещо се случва, но не можем да разберем
Въпросите са
1. Има ли нещо общо перката на радиатора, че не спира да работи с прегрялата кутия(Предната кутия беше много зле и реших да я сменя с друга тоест сегашната и проблема с перката го имаше също!
2. Кое кара кутията да прегрее( Смених маслото и картера както е реда само 230км преди да прегрее) Възможно ли е съеденителите да вдигат така температурата
3. Понякога когато дам газ се усеща при ускорение по стрелката на километража леко треперене/тресене, което преди го нямаше - възможно ли е да е свързано с кутията

Благодаря!!

Назад към E90/E91/E92/E93