колко се крадат Е90ки ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

колко се крадат Е90ки ?

Мнение от fallenfbsd » 09 Сеп 2014, 23:23

здравейте,
мисля да ставам собственик на Е90,но като се поразпитах насам натам вземам да се разколебавам ... много хора ми казват,че няма да ми е леко да я оставям без надзор като ходим семейно насам натам. Вечер ще седи в гараж,но на съседка скоро прибраха посред бял ден в СФ Е90 дизел (кукла). Та не съм навит да й треперя искам да запаля когато и където си искам с колата без да мисля къде ще я паркирам. Предполагам и части са апетитни.

за жалост знам как е със застрахователите и те не са ми успокоение,с техните комисии,ако стане нещо чакаш месеци и вздмаш колкото я оценят към момента,имам познати изгорели с доста пари.

благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: колко се крадат Е90ки ?

Мнение от Taruno » 10 Сеп 2014, 1:31

Има начини да се защити от кражба, които не се обсъждат по общи теми, сещаш се защо, за съжаление аз го научих това след като ми задигнаха Е60тката, но с тези начини на един приятел Е92ката мин седмица се отърва с рабита ключалка и една счупена щипка на капачето на ОБД буксата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 10 Сеп 2014, 7:42

Колега,
то е46-ците продължават да се крадат яко, та камо ли следващия модел. Моята от 5 години все е на паркинг или в гараж. В началото се крадяха изключително 330, после почнаха и тези с по-малките мотори. Последно във форума се оплака едно момче с 318. Ако си мераклия и нямаш къде да я държиш ще ти побелят косите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Сеп 2014, 9:43

То май само фиати не се крадат, на такива ли да минем всички...? Но да, Е90 се крадат доста, предимно с дизелов двигател и богато оборудване. На улицата и да не ти я откраднат, ще я опоскат - волани, огледала, модули, краде се всичко ценно.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 2007 M47
Мечтае да кара: BMW F3x

Мнение от dogo_stz » 10 Сеп 2014, 18:57

За съжаление и в следващите 5 години ще продължават да ги крадат, главно заради вносът на блъснати такива по автокъщите и нуждата от части. Моята я разбиха в 22:30 Януари месец и от тогава на паркинг. В този ред на мисли да попитам, до колко има смисъл да премахна ключалката и да сложа метална "тапа" на нейно място ( това мисля е най-евтиния вариянт за базаво обезопасяване ) ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 10 Сеп 2014, 21:10

Няма смисъл от това ще ти пиша на лично какво да направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 12 Сеп 2014, 9:23

Привет, колега!
Наскоро и аз станах собственик на Е90, дизел. Купих си една черна красавица с бежов кожен салон. Разбира се още със закупуването й направих пълно каско /оценена на 15 000 лв, год вноска 650 лв/, но въпреки това
никога не бих я оставил да нощува безнадзорно, защото дори и да не я откраднат, то поне ще й разбият най-малко ключалка и прочее. :idea: Затова се радвам, че си имам гараж за нея :mhihi: Такива коли са много търсени и се крадат якоо - от Е46 нагоре всичко се задига общо взето :mhihi: Затова моето мнение е да си я
държиш в гараж или на паркинг, че иначе... :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от fallenfbsd » 12 Сеп 2014, 20:33

Благодаря колеги - вечер имам подземно парко място.

През деня обаче ще стои по паркинзи на моловете из София - нямам къде, или хич да не я карам през деня :)

Зорът ми е като тръгна извън София - искам да не мисля прекалено много къде ще я спра за вечер/две.

Но както се казва, който има гребенче има и коса да си я реше :)

Ако реша за Е90ката ще помисля за някой хак, поне за самата кола да не е лесно да се вдигне - макар, че нарочи ли се ...

BTW надпис 316i ще помогне ли :) тя ще е такава, ако я взема конкретната, но човека да не се черви явно не го е поръчал (махането май е екстра :) ) - аз нямам проблеми с червенето и бих сложил 316i.

Потребител
Аватар

Мнение от Niksika » 14 Сеп 2014, 18:25

Колеги аз също искам да обезопася е90ката по някакъв начин.Дайте някаква идея(може и на лс :D )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Сеп 2014, 23:30

fallenfbsd написа:Благодаря колеги - вечер имам подземно парко място.

През деня обаче ще стои по паркинзи на моловете из София - нямам къде, или хич да не я карам през деня :)

Зорът ми е като тръгна извън София - искам да не мисля прекалено много къде ще я спра за вечер/две.

Но както се казва, който има гребенче има и коса да си я реше :)

Ако реша за Е90ката ще помисля за някой хак, поне за самата кола да не е лесно да се вдигне - макар, че нарочи ли се ...

BTW надпис 316i ще помогне ли :) тя ще е такава, ако я взема конкретната, но човека да не се черви явно не го е поръчал (махането май е екстра :) ) - аз нямам проблеми с червенето и бих сложил 316i.

каско и не я мислиш само това е аз моята я карам и оставям на всякъде и не я мисля вземат ли я ще си купя друга с парите от каското даже и по-хубава, в такава държава живеем ако щеш и жигула да напишеш решат ли ще я вземат и бензинови се крадът напоследък защото ако пообиколиш по моргите за бензиновите няма части. А и ако някой се огледал на твоята кола едва ли ще я гледа по надписа ще са те огледали поне няколко пъти на къде ходиш с колата и гаранция ще са чули как работи, а и добрия бмв-ист винаги би определил една кола дизел ли е или бензин

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 14 Сеп 2014, 23:48

И аз съм на това мнение. Да е крадат като искат, в момента ми излиза по-изгодно да е откраднат отколкото на парите за които съм я пуснал да се продава. Недостатък е, че ще чакам няколко месеца докато е изплатят. Иначе искат ли да я вземат , ще я вземат, ако ще и на ръце да е пренесат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 15 Сеп 2014, 1:22

Колега отказват над 70% от крадените автомобили и често изплащането не е 3 месеца, а около 9

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 15 Сеп 2014, 8:34

Taruno написа:Колега отказват над 70% от крадените автомобили и често изплащането не е 3 месеца, а около 9

Ако е така за какво плащаме каско, като имаме и ГО.
Ако талона или ключа не е в теб и нямаш аларма , която при тях да е тествана на огледа на 100% (аз допълнително си поставих за 300лв и ми написаха протокол допълнителен) тогава по договор няма как да ти я изплатят. Досега не съм чул да не е изплатят на някой при спазени условия на застрахователя. А като си вземеш документа,че се преустановява издирването на автомобила, застрахователя се задейства.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 15 Сеп 2014, 9:39

Хахах и аз точно това си виках, всичко ми беше изрядно, три ключа, талоните, документ, че РПУ несебър са прочели ключовете и данните съвпадат, но пак ми отказаха и трябваше с адвокат да ги убедя да платят. Плщаш каска за "някаква сигурност", но не си представяй, че хоп на третия месец си взимаш парите. Когато на мен ми отказаха и на друг колега от форума бяха отказали и с него се съгласувахме кой какво прави, за да си получи парите.

Честно казано на мен ми платиха 95% от стойността, но ако сметна 9 месеца без кола, съм загубил повече пари отколкото съм спечелил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 2007 M47
Мечтае да кара: BMW F3x

Мнение от dogo_stz » 15 Сеп 2014, 20:53

Taruno написа:Хахах и аз точно това си виках, всичко ми беше изрядно, три ключа, талоните, документ, че РПУ несебър са прочели ключовете и данните съвпадат, но пак ми отказаха и трябваше с адвокат да ги убедя да платят. Плщаш каска за "някаква сигурност", но не си представяй, че хоп на третия месец си взимаш парите. Когато на мен ми отказаха и на друг колега от форума бяха отказали и с него се съгласувахме кой какво прави, за да си получи парите.

Честно казано на мен ми платиха 95% от стойността, но ако сметна 9 месеца без кола, съм загубил повече пари отколкото съм спечелил.

Здравей,

А с какви аргументи ти излезнаха, че няма да платят? И към коя компанията ти беше каскато? Моето е към Армеец, но подозирам, че ще имам проблеми ако някога нещо се случи с колата. Бтв, като ми разбиха колата тарикатите оцениха патрона на 80лв по експертна оценка и много се замислям дали да го подновявам при тях.

Поздрави,
Даниел

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93