Отчачна нужда от съвет или поне мнение
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sniiiper
- Потребител
-
- Детайли за колата: E91, 2007г.
Отчачна нужда от съвет или поне мнение
Здравейте,
за пръв път пиша във форума, ще се опитам да спазя всички правила.
Горд собственик съм на БМВ Е91 2006г. 330xD вече 5 месеца, много съм доволен от нея, много добра машина, не ми е правила никакви проблеми. Преди два месеца накладките изсвириха два поредни дни и аз съответно не чаках да ми покаже на компиютара че са за смяна а отидох и ги смених при един "уж" добър майстор който се занимавал със по скъпите коли в района, преди около месец на компиютара ми изписа че трябва да ги сменя след 2000км, звънах на "майстора" и той ми каза че не е сменил някакъв датчик който отчитал накладките, но това не бил проблем защото накладките ми са нови, да продължавам да си карам, онзи ден сутринта тези 2000км изтекоха и надписа от жълт стана червен, при което след обед спря да пали. Звънах пак на този "майстор", той ми изпрати някакво момче със лаптоп който ми каза че ми е отишъл стартера, на което се възпротивих, после съм нямал достатъчно акумолатор, сложихме кабели и пак неще, накрая момчето реши че можеби е някаква защита на колата да не карам без накладки.
Искам да попитам дали някой е имал подобно изживяване и дали някой може да ми даде някакъв съвет какво да правя, моля всеки който има някаква идея да пише.
за пръв път пиша във форума, ще се опитам да спазя всички правила.

Горд собственик съм на БМВ Е91 2006г. 330xD вече 5 месеца, много съм доволен от нея, много добра машина, не ми е правила никакви проблеми. Преди два месеца накладките изсвириха два поредни дни и аз съответно не чаках да ми покаже на компиютара че са за смяна а отидох и ги смених при един "уж" добър майстор който се занимавал със по скъпите коли в района, преди около месец на компиютара ми изписа че трябва да ги сменя след 2000км, звънах на "майстора" и той ми каза че не е сменил някакъв датчик който отчитал накладките, но това не бил проблем защото накладките ми са нови, да продължавам да си карам, онзи ден сутринта тези 2000км изтекоха и надписа от жълт стана червен, при което след обед спря да пали. Звънах пак на този "майстор", той ми изпрати някакво момче със лаптоп който ми каза че ми е отишъл стартера, на което се възпротивих, после съм нямал достатъчно акумолатор, сложихме кабели и пак неще, накрая момчето реши че можеби е някаква защита на колата да не карам без накладки.
Искам да попитам дали някой е имал подобно изживяване и дали някой може да ми даде някакъв съвет какво да правя, моля всеки който има някаква идея да пише.

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Отчачна нужда от съвет или поне мнение
няма защита като ти свършат накладките или дискове да не пали колата

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Върти ли стартера?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
голяма драма с тез стартери и накладки...гледай само да не ти изгори компа заради датчик за накладки дал на късо 

- sniiiper
- Потребител
-
DiGital написа:Върти ли стартера?
не, не върти стартера, чува се само едно цъкане като натисна копчето
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Нагладките се ресетват от таблото, ето как става: https://www.youtube.com/watch?v=T3fbloxsIEg
А тва с непаленето няма общо с накладките. Жена ми и тя кара нейнoтo е93 така известно време докато се сети да ми каже че от сервиза като са и сменили спирачките не са и ресетнали интервала в BC.
Тоз твоя "майстор" или не знае че тия консумативи имат интервал за обслужване в борд компютъра или е забравил да го занули.
А тва с непаленето няма общо с накладките. Жена ми и тя кара нейнoтo е93 така известно време докато се сети да ми каже че от сервиза като са и сменили спирачките не са и ресетнали интервала в BC.
Тоз твоя "майстор" или не знае че тия консумативи имат интервал за обслужване в борд компютъра или е забравил да го занули.
Последна промяна Giovanni на 26 Авг 2014, 22:29, променена общо 1 път
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Докато не смениш датчика ( 15лв ) не можеш да ресетнеш борда. Ебати некадърните майстори, всичко правят все едно Лади още ремонтират.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Дидо ди написа:голяма драма с тез стартери и накладки...гледай само да не ти изгори компа заради датчик за накладки дал на късо
Колега, ако няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, че само пречиш! Аман от такива като теб, ама то е манталитет, не си само ти. Да ви имам разбирачите...
До колега с проблема, може ли малко повече информация? Дава ли на контакт, върти ли? Ако е слаб акумулатор, ще ти излезе грешка на борда - задраскан акумулатор. Ако дава контакт но не върти, вероятно стартер. Този пич ако го викаш пак, може да посочиш номерата с грешките които излизат тук.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
На мен не ми палеше заради грешка за спаднала гума, беше станала червена. Така че е напълно възможно и на теб да не ти пали по тази причина.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Като натискаш старт бутона (май си с такъв) слушай при двигателя дали има силно ЦЪКАНЕ.....Както и дае на стартер прилича....
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
expl0de написа:На мен не ми палеше заради грешка за спаднала гума, беше станала червена. Така че е напълно възможно и на теб да не ти пали по тази причина.
от нещо друго не ти е палела
иначе към автора на темата провери кабелите на стартера да не са хлабави
също така ако има допълнителна аларма с прекъсване на паленето трябва да провериш
ако и това не е ти остава стартер не е толкова болезнено отремонтира се или взимаш друг втора употреба

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
Бушон?
На една Екласа така вадихме вода от три кладенеца и накрая се оказа бушонче.
Някъде видях ЛЕД бушони т.е. с индикация дали са ок или не, но не съм ги пробвал
нито съм сменял моите :-)
На една Екласа така вадихме вода от три кладенеца и накрая се оказа бушонче.
Някъде видях ЛЕД бушони т.е. с индикация дали са ок или не, но не съм ги пробвал
нито съм сменял моите :-)
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Няма бушон тука CAS модула директно към шалтера.....
А на Мерцедесите като изгори 15А СИН бушон виртиш ключа и няма ЦЪКАНИ НИЩО, а тука колегата споменава някакво ЦЪКАНЕ.
А на Мерцедесите като изгори 15А СИН бушон виртиш ключа и няма ЦЪКАНИ НИЩО, а тука колегата споменава някакво ЦЪКАНЕ.
- sniiiper
- Потребител
-
колата си дава на контакт, при първото натискане на бутона се чува малко по силно цъкане и до там, днес я закарах до сервиза на този с лаптопа, обеща ми да се опита да разбере какво е до утре вечерта, вече е поръчал нови датчици за накладките, дано излезе че е нещо малко 
Оказаха се че четките на стартера били изхабени, колата е готова за скромните 150лв., благодаря на всички дали мнение

Оказаха се че четките на стартера били изхабени, колата е готова за скромните 150лв., благодаря на всички дали мнение

14 мнения
• Страница 1 от 1