Тресене от 150 до 120 при намаляне
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тресене от 150 до 120 при намаляне
Здравейте,
Искам да Ви попитам какъв може да е проблем при тресенето при намаляе не скоростта от 150 на 120, най често при рязко спиране се усеща.
Мерси предварително
Поздрави
Искам да Ви попитам какъв може да е проблем при тресенето при намаляе не скоростта от 150 на 120, най често при рязко спиране се усеща.
Мерси предварително
Поздрави
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Тресене от 150 до 120 при намаляне
криви дискове най вероятно щом е при спиране 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Аз имах същото тресене и подмених дисковете отзад понеже оттам се усещаше вибрацията и шума и всичко сега е OK 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Имах същия проблем. Беше от задните дискове, бяха ръждясали от вътрешната страна и диска бе станал доста грапав, чак накладката беше изядена на места. Ако ти се занимава махни дисковете и ги разгледай, че хич не са евтини. Амо ако е за смяна , просто ги смени.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А тампоните на носачите някой погледна ли ги дали не са умекнали? Ако е от дискове ще го има и при ниска скорост.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
При омекнали тампони на носачите се усеща настилката във волана но да тресе такова нещо нямаше при моята, смених ги със Meyle HD след смяната им наистина не се усеща пътната настилка във волана, може да е от това че са нови или от новия дизайн на тампоните.
За да има вибрации при криви дискове понякога трябва определена скорост за да се получи вибрациите при спиране.Ако е леко крив се усеща само при спиране със висока скорост, а когато е много крив при всяка скорост на спиране
За да има вибрации при криви дискове понякога трябва определена скорост за да се получи вибрациите при спиране.Ако е леко крив се усеща само при спиране със висока скорост, а когато е много крив при всяка скорост на спиране
- Atsalov
- Ацалов
-
Нали за това са ти плаващите спирачни апарати, да обират и малките трептения от дисковете,но когато имаш омекнал тампон или проблемен шарнир пак тресът. Не искам да си налагам мнението,просто дискутираме за да помогнем на колегата. Най-добре да се сложи един часовник за да се проверят кривините на дисковете и да се избегнат съмнения и налучквания.
- kraska
- ентусиаст
-
Честно казано , дисковете са доста дебели и големи, че не знам да се кривят така лесно. Хайде по-старите коли си ги знаем, с малки дискчета и плътни дискове по-лесно беше да се изкривят и ми се струва че идеята при тресене да е от криви дискове се дължи точно на тези стари проблеми. Усещаш ли в педала това тресене или в седалката?
kraska написа:Честно казано , дисковете са доста дебели и големи, че не знам да се кривят така лесно. Хайде по-старите коли си ги знаем, с малки дискчета и плътни дискове по-лесно беше да се изкривят и ми се струва че идеята при тресене да е от криви дискове се дължи точно на тези стари проблеми. Усещаш ли в педала това тресене или в седалката?
Здравейте,
Забравил съм да поясня, че волана тресе не колата и отделно ми пишеше преди месец че остават 2000 км до смяна на накладките, сега ми пише 2500 км, възможно ли е да е от накладките.
Благодаря Ви предварително
- kraska
- ентусиаст
-
Честно казано няма как да се даде категоричен отговор от къде е. При криви дискове трябва да го усещаш в педала на спирачката. Според мен е или от задните дискове както казах или atsalov както ти казва. Така и така си за смяна на накладки, премери и предните дискове дали не са на минимума и ги сменяй. Ако това продължи остават да са задните или тампоните, доста случаи има те да са причината за това тресене, особено ако го усещаш във волана.
kraska написа:Честно казано няма как да се даде категоричен отговор от къде е. При криви дискове трябва да го усещаш в педала на спирачката. Според мен е или от задните дискове както казах или atsalov както ти казва. Така и така си за смяна на накладки, премери и предните дискове дали не са на минимума и ги сменяй. Ако това продължи остават да са задните или тампоните, доста случаи има те да са причината за това тресене, особено ако го усещаш във волана.
Благодаря Ви, мисля да отида на сервиз и да я видят.
Поздрави
- Atsalov
- Ацалов
-
...и след това да пишеш какво е станало!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Дисковете на БМВ са калпави, Е90 не е изключение. При мен от разбити тампони на носачите ефектът беше едно плаващо усещане във волана при спиране, но не вибрация.
Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Leon написа:Дисковете на БМВ са калпави, Е90 не е изключение. При мен от разбити тампони на носачите ефектът беше едно плаващо усещане във волана при спиране, но не вибрация.
Да но за това са плаващите спирачни апарати т.е. и да ги нащърбиш малко (рядко е да се накривят супер много)
Иначе при мен разбити тампони на предни носачи(на Пасата) иамх същото плаващо усещане мисля, че много добре си го описал
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2