Леко присвирване при палене на 330д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Леко присвирване при палене на 330д
Здравейте колеги,
Появи ми се един странен проблем преди няколко дни. Колата е 2006 330д. Когато запаля колата сутрин (след като доста часове не е работела) има за 3-4 секунди едно присвирване под капака като от ремък. Преди 2 месеца и сменихме ремъци, ролки, обтегачи и ангренажната верига. Преди 3000 км е напълно обслужена. Имате ли представа от какво може да е това свирене? Колата си върви както преди, разходът също е както преди и като цяло всичко, освен това свирене, е ок.
Поздрави!
Появи ми се един странен проблем преди няколко дни. Колата е 2006 330д. Когато запаля колата сутрин (след като доста часове не е работела) има за 3-4 секунди едно присвирване под капака като от ремък. Преди 2 месеца и сменихме ремъци, ролки, обтегачи и ангренажната верига. Преди 3000 км е напълно обслужена. Имате ли представа от какво може да е това свирене? Колата си върви както преди, разходът също е както преди и като цяло всичко, освен това свирене, е ок.
Поздрави!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Леко присвирване при палене на 330д
Демферната шайба видяхте ли я, ако е закъсала от нея присвирва
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Нищо , че са сменяни преди два месеца , като знам , че почти всичко което се продава е правено в някоя братска азиатска дьржава е напьлно нормално . Миналата година си смених моите / колата е купувана 2007 и нищо не сьм пипал - карана е с ремьците кото са сменяни , незнам си кога вьв Франция / понеже се наложи ремонт на динамо . Това става през м. август , няколко месеца по кьсно , когато паднаха температурите се получи това като при теб - в началото само в началото , в последствие свири докато загрее и спира когато си иска . Ремька е на Геитс , сега го смених с Конти , за сега е добре да видим до кога .................. 

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:Демферната шайба видяхте ли я, ако е закъсала от нея присвирва
Не съм я карал на сервиз и не знам в какво състояние е. Имаш ли представа къде се намира, за да я видя сам в какво състояние е?
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
krasi2bmw написа:Нищо , че са сменяни преди два месеца , като знам , че почти всичко което се продава е правено в някоя братска азиатска дьржава е напьлно нормално . Миналата година си смених моите / колата е купувана 2007 и нищо не сьм пипал - карана е с ремьците кото са сменяни , незнам си кога вьв Франция / понеже се наложи ремонт на динамо . Това става през м. август , няколко месеца по кьсно , когато паднаха температурите се получи това като при теб - в началото само в началото , в последствие свири докато загрее и спира когато си иска . Ремька е на Геитс , сега го смених с Конти , за сега е добре да видим до кога ..................
Знам ли.. не би трябвало да е ремък. Колегата горе каза за демпферна шайба и трябва да я видя и нея как е.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз сменях оригинална гарнитура на капака на клапаните от Дару след 5000 км, така че не разчитай на високо качество на частите...
Never mistake motion for action...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
При мен всичко е ново ремък , обтегач, демферна шайба, само паразитната ролка остана понеже си е добре, при палене и моят свирва ама за 1 секунда прави цвик и това е, според мен е от ремъка понеже е корав и като е студен свирне после проблема го няма, но за едно свирване не всеки път не ми се сменя пак ремъка които го платих 20евро 

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Знам, че не може да се разчита на качество на частите, което не е приятно, ама си е факт.. И при мен е само когато колата е студена. През деня вече при палене не присвирва. Само сутрин като не е палена цяла нощ така прави. За сега май ще покарам така да видим дали ще продължава по същия начин и ако да, ще е откарам да я видят. 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Не, че е за успокоение, но и моята така присвирва сутрин еднократно 
Сменях ремъците заради това, но така и не се оправи. Навъртял съм ѝ 100к км и досега не се е случило нищо. Не е явно защо го прави, но поне до сега не е имало драма. Дано и да няма.

Сменях ремъците заради това, но така и не се оправи. Навъртял съм ѝ 100к км и досега не се е случило нищо. Не е явно защо го прави, но поне до сега не е имало драма. Дано и да няма.
9 мнения
• Страница 1 от 1