Регенериране на ДПФ филтъра
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- valerii81
- Потребител
-
- Кара: E 91
- Мечтае да кара: Ф 30
Регенериране на ДПФ филтъра
Здравейте!
Имам е 91 е ме притеснявя височкия разход на гориво и се чудя дали не е от дпф филтъра и как се регенерира?
Имам е 91 е ме притеснявя височкия разход на гориво и се чудя дали не е от дпф филтъра и как се регенерира?
Re: Регенериране на ДПФ филтъра
Различните модели имат различен филтер и се третират различно . При моя (335 Е92) беше достигнато критично ниво на задръстване преди 2 месеца. Стана ясно ,че е от типа , които са спосбни да се регенерират и с пускане на режим на регенерация и каране по инструкциите в software-a се възтанови напълно ( в зависимост от това какъв ти е модел-а след стартиране на режима на регенерация се кара на определена предавка с определена постоянна скорост). Направих два режима по 20 минути . Загасих колата и стартирах наново . 0-250 по магистралата - зад мен горящи сажди и голяма следа гъст дим. По моя субективна преценка колата въри към 10-15% повече след изчистването на филтъра.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Чел съм тук някъде из форума, че колегите ги дупчат с бормашина, без да ги премахват.
Другият начин е да я извадиш на магистралата и да я покараш на 3-та с около 110-120 км/ч за около 1-2 километра, т.е. на много високи обороти. Така уж се чистел сам. Потърси по-добре из форума - мисля, че съм засичал някъде подобна тема.
Другият начин е да я извадиш на магистралата и да я покараш на 3-та с около 110-120 км/ч за около 1-2 километра, т.е. на много високи обороти. Така уж се чистел сам. Потърси по-добре из форума - мисля, че съм засичал някъде подобна тема.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
Важна особеност , режима на регенерация при мен не се стартира сам ( доколкото разбирам като ти се появи грешката на Idrive-a вече не може да се стартирам сам ) и трябваше да се пуска през laptop с един software .
- valerii81
- Потребител
-
- Кара: E 91
- Мечтае да кара: Ф 30
Ходих на диагностика и един се правеше на майстор и ми включи да се регенерире сам, та изписа да се кара със скорост 130-140км.в час 30мин. направех същото нещо и резултата е същият.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
За 1-2мин нищо няма да стане . Трябва да спазиш някои условия за постигането на регенерация. Температурата да ти е 90*, да имаш гориво над резервата,дросел клапата да ти работи,да нямаш грешки за изгоряло реле или свещи и така също да поддържаш една определена скорост за да може да дигне температура нужна за регенерацията в изходящия колектор.
А ето и още от колегите
viewtopic.php?f=116&t=352270
А ето и още от колегите
viewtopic.php?f=116&t=352270
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
T cooler > 75 градуса
Т еxhaust gas > 240 градуса ( преди катализатора)
V fuel > 10 литра
+ constant speed >20 мин
Единственото което трябва се помни, че имаш ли кола с DPF трябва периодично да е караш извън града, за да се включи регенерацията.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
А има ли значение скоростта/оборотите? Тоест според горния отговор, ако си крузвам на темпомат лекичко със 120км/ч на 2000 оборота ще се регенерира ли?
Ти хубаво ще си круузваш ,ама ако не е стартиран режима на регенерация няма да стане нищо , а това стана при мен от лаптоп - само не се включи.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Аз лично карам 130-140км/ч при приблизително 2300мин-1 и регенерацията се получава.
10 мнения
• Страница 1 от 1