Теч антифриз е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Теч антифриз е90

Мнение от okhsot » 23 Яну 2014, 17:36

Здравейте,

Нивото на антифриза спада, а пък теч няма. Какво да правя.

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Теч антифриз е90

Мнение от awful » 23 Яну 2014, 23:41

Дано не съм прав но малко на там клони гарнитура на главата, погледни дали колата пуши. И от къде си сигурен че няма теч може да е малко ама след като излез да се изпари и да не се забележе , хубаво е да се вкара налягане във системата когато двигателя не работи, точното налягане на което системата работи и да се гледа :arrow:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 24 Яну 2014, 9:38

okhsot написа:Здравейте, Нивото на антифриза спада, а пък теч няма. Какво да правя. Благодаря предварително.

Колега, дай малко повече инфо. Това което колегата ти е казал, е малко вероятно, но не е невъзможно. Нямаш ли кори отдолу, как разбра че няма видим теч??? Имай в предвид, че слабия теч се образува и изчезва от температурата в двигателния отсек. Помисли си да не си правил някой скорошен ремонт и нещо да не си припаснал някое съединение както трябва. Огледай се около дроселната клапа - там съединението е много близо до въздуховода и е възможно при контакт да е станала беля...Имаш Провери си и радиатора механични повреди! Запознай се детайлно със охладителната система и така както колегата ти е предложил - направи опит с надуване, за да установиш теча... Провери за теч и в купето - там са ти радиаторчетата за парното.

Желая ти успех!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от okhsot » 24 Яну 2014, 10:03

awful написа:Дано не съм прав но малко на там клони гарнитура на главата, погледни дали колата пуши. И от къде си сигурен че няма теч може да е малко ама след като излез да се изпари и да не се забележе , хубаво е да се вкара налягане във системата когато двигателя не работи, точното налягане на което системата работи и да се гледа :arrow:

Пуши само в студено време и отначало само докато загрее, ами ще чакам лампата за течността да светне и към сервиза ще е май?

Меси момчета

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от okhsot » 24 Яну 2014, 10:07

90e90e написа:
okhsot написа:Здравейте, Нивото на антифриза спада, а пък теч няма. Какво да правя. Благодаря предварително.

Колега, дай малко повече инфо. Това което колегата ти е казал, е малко вероятно, но не е невъзможно. Нямаш ли кори отдолу, как разбра че няма видим теч??? Имай в предвид, че слабия теч се образува и изчезва от температурата в двигателния отсек. Помисли си да не си правил някой скорошен ремонт и нещо да не си припаснал някое съединение както трябва. Огледай се около дроселната клапа - там съединението е много близо до въздуховода и е възможно при контакт да е станала беля...Имаш Провери си и радиатора механични повреди! Запознай се детайлно със охладителната система и така както колегата ти е предложил - направи опит с надуване, за да установиш теча... Провери за теч и в купето - там са ти радиаторчетата за парното.

Желая ти успех!

Здравей,

Ходих преди месец тука в нашия град в един сервиз(толкова и разбират там) и ми казаха че всичко са проверели и теч няма. Проверявах няколко седмици подред да видя дали ще спадне нивоото на антифриза и е спандало. Не знам какъв може да е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Яну 2014, 12:03

Поне можеше да напишеш каква е колата, че при дизел и бензин пътят на антифриза се различава. По това, че пуши студена съдя, че е дизел, но... Ако има теч при работещ мотор, антифризът се изпарява от горещината и не виждаш нищо да капе отдолу. Обикновено парното вкарва много характерна миризма, ако е такъв случаят. Пробвай да смениш майстора.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от okhsot » 24 Яну 2014, 16:16

Leon написа:Поне можеше да напишеш каква е колата, че при дизел и бензин пътят на антифриза се различава. По това, че пуши студена съдя, че е дизел, но... Ако има теч при работещ мотор, антифризът се изпарява от горещината и не виждаш нищо да капе отдолу. Обикновено парното вкарва много характерна миризма, ако е такъв случаят. Пробвай да смениш майстора.

Извинявам се, че не съм написал, колата е Дизел 2.0 163 к.с. 2007 г., вътре не ми мирише на нищо и днеска като я изкарвах нямаше отзаде пушак. Аз съм от Старозагорска област - там кой може да ми препоръчате или трябва да ходя до по голям град.

Благодаря ви предварително приятели.
Поздрави !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от r0nnie » 27 Яну 2014, 23:09

Пробит ти егр охладитела и от там губи антифриз.Вкарва го директно в изпускатела.Седи отпред на мотора под малкия термостат.За да си сиурен трябва да го откачиш от към изпускатела и да видиш дали има влага там.

http://www.youtube.com/watch?v=cRVqelz_rC0
виж тук е обяснено

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 28 Яну 2014, 9:20

r0nnie написа:Пробит ти егр охладитела и от там губи антифриз.Вкарва го директно в изпускатела.Седи отпред на мотора под малкия термостат.За да си сиурен трябва да го откачиш от към изпускатела и да видиш дали има влага там.
http://www.youtube.com/watch?v=cRVqelz_rC0
виж тук е обяснено

НЕ може да се дават диагнози толкова бързо!!! Това да ти цъфне ЕГР е 1 на 1 000 000. Има десетки надки и съединения от където може да има теч. има и меки връзки, които може да са поддали по една или друга причина. НЕ плашете човека! Няма лошо да провери и този вариант, но не бива да се дават диагнози по този начин. Има вероятност и да е прехвърила от гарнитурата... Значи ли, че трябва да тръгне да отваря главата, за да се види какво има.Аз бих заложил на пукнат радиатор (сълзящ), на недобре стегнато съединение (там където са на скоби) поддала гарнитура на водните съединения (там където са на щипки)...

Върви при някой печен майстор, който си разбира... покарайте колцата нека да се огледа студена, топла и дано да е на видимо място. Ако не е - ще чакате теча да се усили за да го хванете...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от r0nnie » 23 Фев 2014, 20:56

Не виждаш ли,че съм обяснил как да го провери.А този случаи далеч не е единичен.Аз лично съм го намирал на 2 коли.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от okhsot » 15 Мар 2014, 20:14

r0nnie написа:Не виждаш ли,че съм обяснил как да го провери.А този случаи далеч не е единичен.Аз лично съм го намирал на 2 коли.

Ходих на сервиз и от там ми казаха, че трябва да се смени водната помпа и термостата. Помпата около 200 лв итемостата 180 лв. Казаха че са проверявали капело от там някъде. Възможно ли е това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D

Мнение от Mys7Ic » 16 Мар 2014, 19:29

okhsot написа:
r0nnie написа:Не виждаш ли,че съм обяснил как да го провери.А този случаи далеч не е единичен.Аз лично съм го намирал на 2 коли.

Ходих на сервиз и от там ми казаха, че трябва да се смени водната помпа и термостата. Помпата около 200 лв итемостата 180 лв. Казаха че са проверявали капело от там някъде. Възможно ли е това?

Възможно е... На мен в Дару Кар ми смениха преди термостатите и слагаха някакъв силикон около водната помпа понеже и на мен ми се беше ''изпарил'' антифриза и от тогава не ми се губи изобщо охладителна течност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Мар 2014, 0:01

какъв е тоя термостат 180 лв. не знам при положение, че на Е60 смених двата за 140 :D а водна помпа с метална перка може да се намери за около 140-170 за отя двигател (от личен опит го знам тъй като взех такава преди три дни и я смених)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от okhsot » 18 Мар 2014, 10:02

Мерси приятели за съвета :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 18 Мар 2014, 16:32

Аз виждам какво си обяснил и именно за това казвам да не прибързваш с предположенията! Не се заяждам, а просто казвам, че генералните заключения не се дават по интернет и без оглед. Може да си велик майстор, но винаги има какво ново да научиш!

Назад към E90/E91/E92/E93