Е91 отключва и заклчючва когато си иска
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Yovkov
- Потребител
-
- Кара: 330D Black shadow
- Детайли за колата: BMW 320td M-SPORT
Е91 отключва и заклчючва когато си иска
Здравейте на всички колеги. От миналата седмица имам много странен проблем с отключването и заключването на колата от ключа. Пробвах и двата ключа, тъй като мислех, че е може би слаба батерия, но и с двата ключа еднакво- ту работи ту не работи. Четох по чуждите форуми, но в повечето случаи при такива проблеми казват, че е изгорял бушона на централното, но ако той е изгорял не би трябвало изобщо да работи, то си работи когато си иска и ползвам ръчния ключ, но пък с него се включва алармата като отключа и отворя врата. Обаче седя и си мисля къде ли се приема сигнала от ключа и дали има нещо общо с радиото, чиято антена мисля е в задното стъкло. Преди две седмици започна да ми се губи радио сигнала, като отворя багажника работи като затворя спира, когато размърдам кабелите до пантата на задната врата се оправя. Чудя се имат ли нещо общо централното и радиото или е просто лошо съвпадение и двете да се скапят. Благодаря предварително за помощта. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Е91 отключва и заклчючва когато си иска
Имат връзка, имаше тема по въпроса, потърси я, но първо виж снопа с кабели към багажника да не е прекъснат, много чест проблем е при всички БМВ-та. Ако там всичко е ОК, вероятно ще се реши проблемът със смяна на приемника за централното.
Never mistake motion for action...
- Yovkov
- Потребител
-
Благодаря за отговора, колега. И аз установих същия проблем Antenna amplifier или усилвател за антената на радиото и приема сигнала от ключа за централното. Както каза колега много често срещан проблем особено при Е91, тъй като се намира в спойлера на задния капак и е доста уязвим на влага и лесно влиза вода в спойлера и като се намокри от там се сещате какво става. Спойлера лесно се маха и вътре е усилвателя, който също лесно сменя и е плъг анд плей няма нужда от програмиране. Цената му е от 400- 500 лв нов оригинален. Поздрави
- Yovkov
- Потребител
-
Колеги помагайте. Смених Антената с чисто нова и централното и радиото пак не работят. Мислите ли, че може да има прекъснат кабел в областа на памтите на багажника, защото преди да спре тотално симптомите бяха следните: когато отворех багажника радиото спираше, после обърна като го затворех спираше, а на отворен работеше, централно и то ту работеше ту пък не и така за около месец.
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Сам си го написал отговора - имаш проблем с кабелите при пантите.
разглобявай и гледай кабел по кабел , на доста Е61 съм имал точно там проблем и симптомите са били същите

6 мнения
• Страница 1 от 1