Въпрос за пръскалката на фара
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
- Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante
Въпрос за пръскалката на фара
Колеги значи на дясната ми пръскалка на фара когато пръсна течнност се отваря,пръска но не се затваря до край и стой леко повдигната,с ръка като е натисна и се пребира.Това от какво може да се получава така,можели да се ремонтира или ще трябва ли да се смени моторчето? 

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Въпрос за пръскалката на фара
то моторче мисля че нямаше
излизат от самото налягане на течността
и се прибират като падне налягането
излизат от самото налягане на течността
и се прибират като падне налягането

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
иди някой път да си боядисваш нещо по предната броня я в КаморАуто я в някой друг оторизиран БМВ сервиз и после като я направят си пробвай пръскалките пред приемчика и ако стане пак фал почваш да ги маскарадираш, че те са го прецакали 
иначе и при мене някой път не се затварят докрай. Ако много почнат да те дразнят им махни бушона, тъкмо ше забравиш кога последно си сипвал течност...

иначе и при мене някой път не се затварят докрай. Ако много почнат да те дразнят им махни бушона, тъкмо ше забравиш кога последно си сипвал течност...
здравейте колеги. да споделя и моя опит с пръскалка . една от моите капеше, след около 30-мин. мъки по свалянето на бронята се добрах до нея. смених и един о-пръстен, който ми беше съмнителен. след което реших да тествам как работи и дали продължава да капе. резултата беше че не се прибираше до края след прострелването. което ме подразни и последва отново сваляне и опит за разглобяване, който за жалост се оказа неуспешен, в смисъл че я разглобих но не и без да начупя малко пластмасовия корпус (цилиндър)
. т.е. ми трябваше нова
. цена около 120 лв и доставка 2-3 работни дни в официален представител. аз лично поръчах на mitaka7 на цена 114лв и в момента чакам доставката.
иначе се отваря от налягането на течността за чистене. като устройство представлява два цилиндъра за корпус, бутало (частта която излиза и пръска), пружина (която прибира буталото след като помпичката спре подаването на течност за чистене) и 1 невъзвратен клапан.
в конкретния случай на колегата jigga може да се пробва да се намаже с вазелин буталото и/или леко да се разпъне пружината и да се тества.
след като получа новата пръскалка ще мога да разглобя старата и да кача малко снимки, от къде капеше и как се разглобява.
като цяло най-трудното е свалянето и монтирането на бронята. ето и линк как се сменя пръскалка : http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=36644. надявам се да съм бил полезен. поздрави

иначе се отваря от налягането на течността за чистене. като устройство представлява два цилиндъра за корпус, бутало (частта която излиза и пръска), пружина (която прибира буталото след като помпичката спре подаването на течност за чистене) и 1 невъзвратен клапан.
в конкретния случай на колегата jigga може да се пробва да се намаже с вазелин буталото и/или леко да се разпъне пружината и да се тества.
след като получа новата пръскалка ще мога да разглобя старата и да кача малко снимки, от къде капеше и как се разглобява.
като цяло най-трудното е свалянето и монтирането на бронята. ето и линк как се сменя пръскалка : http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=36644. надявам се да съм бил полезен. поздрави
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
ако верно пружина го прибира а не некво моторче е ясна работата - пружинката клеясва от лугата и разните други мизерии и треа се WD-40-сва.
почнахме и под деведесетките да лежиме май... 

- ВИКИ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2007г.автомат
@xcm аз също имам теч от едната пръскалка! Ще съм ти много благодарен ако постнеш няколко снимки как точно се разглобява. Знам, че е капсулована по някакъв начин за да се купи нова за 1хх лв. а не да се смени някоя гумичка за 20 стотинки.
По отношение на въпроса за прибирането, забелязал съм, че от течностите се натрупва нещо като клей. Може да се пробва да се налее гореща вода с малко обезмаслител и да се попръска докато се прочисти канала нагумчките.
По отношение на въпроса за прибирането, забелязал съм, че от течностите се натрупва нещо като клей. Може да се пробва да се налее гореща вода с малко обезмаслител и да се попръска докато се прочисти канала нагумчките.
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
колеги,благодаря за отговорите.Значи пробвах със спрей за клеясали неща RX-1 да оправя пръскалката но ефекта не се получи/само до като го пръсках с спрая имаше някакъв ефект и почти се затваряше/и сега ще пробвам с горещата вода с обезмаслителя дали ще се получи.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Huku написа:ако верно пружина го прибира а не некво моторче е ясна работата - пружинката клеясва от лугата и разните други мизерии и треа се WD-40-сва.
почнахме и под деведесетките да лежиме май...
Слаби са ви пружините

При Е46 е същата дюза - но иска доста сила да се отвори и като я издърпаш и пуснеш се прибира мигновенно

п.с: за течността за чистачки си прав,спрат ли се наистина забравяш за нея

А някой чистил ли е казанчето за течността - събира дсота боклук ,от там в малките филтри -> по-ниско налягане и задръстват дюзите
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
ВИКИ написа:@xcm аз също имам теч от едната пръскалка! Ще съм ти много благодарен ако постнеш няколко снимки как точно се разглобява. Знам, че е капсулована по някакъв начин за да се купи нова за 1хх лв. а не да се смени някоя гумичка за 20 стотинки.
O-пръстена от който аз смених може да се смени без да се разглобява нищо. не съм сигурен при теб дали ще е помогне, но нищо не пречи да пробваш. за целта са ти необходими: малка отвертка и приятел ( понеже ще го правиш за първи път не е лошо да имаш един чифт свободни ръце подръка

успех.

извинявам се за това, но нещо не успях да кача снимката както трябва първия път. надявам се сега да съм успял, ако ли не администраторите да не го публикуват.
http://imageshack.us/photo/my-images/812/27995083.jpg
Uploaded with ImageShack.us[/img]
http://imageshack.us/photo/my-images/812/27995083.jpg
Uploaded with ImageShack.us[/img]
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
Колеги след като не се оправи проблема с пръскалката закарах колата на един човек който разбира тези неща,а и по принцип доста неща ми е оправял по колата,и той ми каза че че някакви гумени уплатнения са се прецакали и затова не се е затваряла пръскалката,колеги споделете дали найстена би това може да е проблема!и ко да дали мога да намеря тези гумени уплатнения?или трябва да купувам нова пръскалка както ми каза той!
- sn1perista
- Потребител
-
То не е много по темата, но искам да питам как се включват, при мен само след включване на фаровете и пръскане на предното стъкло, пръска по един път и след това не ще.
Колата е е Е91 има ли някакъв начин да се направи да пръска през няколко пускания на чистачките?
Колата е е Е91 има ли някакъв начин да се направи да пръска през няколко пускания на чистачките?

touring team forever
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sn1perista написа:То не е много по темата, но искам да питам как се включват, при мен само след включване на фаровете и пръскане на предното стъкло, пръска по един път и след това не ще.
Тоненпрез няколко и на време също..но не се сещам на колко..но без фарове не се пускат.
Принципно с допълнително окабеляване може да се направи само те да пръскат,поне при Е46 може за е90 не съм сигурен дали има лост за чистачки с бутонче отстрани като е46
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Здравейте колеги. Най накрая успях да сменя счупената пръскалка с нова. Ето и малко снимков материал какво представлява пръскалката отвътре 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
А относно отварянето : през отбелязаните отвори се бърка с тънка отвертка, като срещу всеки един отвор има по 1 зъбче (общо 4). Чрез леко завъртане на отвертката би трябвало да освободи и така 4 пъти. Както забелязвате на първата снимка дюзата е свалена и в основата на буталото се вижда клапанчето, което се отваря когато буталото е излязло и чак тогава започва да пръска. За съжаление последното не успях да го разглобя. След леко разпъване на пружината и сглобяване на всички части пръскалката започна да се прибира нормално. Преди това пробвах с ВД-40 и вазелин без никакъв резултат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2