Гласови команди на 325D Е91 '09
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Гласови команди на 325D Е91 '09
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на BMW 325D E91.
Първата и регистрация е 2009, иначе модела е 2007.
Та колата е внесена от Германия, съответно iDrive и беше на немски.
Смених адреса на английски и продвах да използвам гласовите команди.
Но като натисна бутона от волана борд компютъра продължава да дава указания на немски.
Иначе говоря малко и немски, и изглежда компютъра очаква команди, но не мога да ги задам нито на английски, нито на немски.
По-притеснителното е, че индикатора за активиране на гласовите команди не светва на монитора.
А според ръководството на потребителя трябва да светне, и при {Options} да покаже списък с наличните команди.
Да имате идея какво трябва да направя, за да активирам и използвам гласовите команди на борд компютъра?
От скоро съм собственик на BMW 325D E91.
Първата и регистрация е 2009, иначе модела е 2007.
Та колата е внесена от Германия, съответно iDrive и беше на немски.
Смених адреса на английски и продвах да използвам гласовите команди.
Но като натисна бутона от волана борд компютъра продължава да дава указания на немски.
Иначе говоря малко и немски, и изглежда компютъра очаква команди, но не мога да ги задам нито на английски, нито на немски.
По-притеснителното е, че индикатора за активиране на гласовите команди не светва на монитора.
А според ръководството на потребителя трябва да светне, и при {Options} да покаже списък с наличните команди.
Да имате идея какво трябва да направя, за да активирам и използвам гласовите команди на борд компютъра?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Гласови команди на 325D Е91 '09
И моята беше така. При един софтуерен ъпдейт ми го програмираха да е на Английски.
Иначе индикация май няма, и аз нямам. Натискам копчето на волана - говорещото човече - и говорим
Иначе индикация май няма, и аз нямам. Натискам копчето на волана - говорещото човече - и говорим

Аха, трябва да си направя софтуерен ъпдейт някъде ли?
Дай съвет къде точно, ако трябва на лично.
Предполагам в Камор правят, но е прекалено скъпо, или?
Дай съвет къде точно, ако трябва на лично.
Предполагам в Камор правят, но е прекалено скъпо, или?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Да, правят го оторизираните сервизи, Камор, Дару. Вероятно има начин и да мине без ъпдейт, обади се да ги питаш каква цена е само препрограмирането на този модул. Аз го правих в Дару преди около година, беше 90лв тогава.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Няма нужда от нова тема, така че ще питам тук. Може ли да се кодира с програма или някакъв друг метод, вместо да се ходи до дилъра?
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
- Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante
Колеги,да попитам Гласовите команди какво управляват,например като кажеш навигация и тя пуска навигацията,или климатроника,сд-то и.т..или нещо друго управлява?
8 мнения
• Страница 1 от 1