Помощ за оригинални части на Е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320D E90
Мечтае да кара: нещо още по-бързо

Помощ за оригинални части на Е90

Мнение от BMW trust » 24 Ное 2011, 11:52

Здравейте колеги, удариха ме отзад и сега трябва да се сменя задна броня и ляв стоп (върху калника).
Въпроса ми е как мога да проверя дали са ми сложили оригинална задна броня и стоп. Казаха ми, че някъде трябвало да пише марката на стопа.
Много ще се радвам ако някой сподели как мога да разбера дали частите ми наистина ще са оригинални, нещо вече нямам доверия на сервизите. (колата е в голям сервиз - фирмен но не е на BMW)
Предварително благодаря за помоща колеги! :)
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Помощ за оригинални части на Е90

Мнение от xerial » 24 Ное 2011, 14:46

Щампи , емблеми на БМВ :yes:
Изображение Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 24 Ное 2011, 15:09

И парт номера.
Ако обаче ремонтът е по каско и има алтернативни части - бъди сигурен, че няма да са оригинални.
Е 90 все още не е толкова масов автомобил, но знае ли човек. :dunno:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 24 Ное 2011, 15:18

Почти съм сигурен че няма да ти сложат оригинална, защото е скъпа и застрахователите не им се дават пари. Иначе на самата броня трябва да има парт номер(задължително е)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 24 Ное 2011, 15:59

Ще са алтернативни частите със сигурност,освен ако:1)автомобилът е под три-годишен или 2) не си доплатил при сключване на каското за ориг.части+20/30% в различните компании.Най-добрият вариант за теб е да договориш доплащане на разликата между алтернативни и оригинални,ако държиш да са от вторите!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 24 Ное 2011, 16:03

Благодаря на всички колеги за информацията! :)
Няма как да не ми сложат оригинални части, защото поисках да присъствам на монтажа, т.е. ще погледна частите преди да си сложат на колата.
Така ще съм 100% сигурен, че са оригинални. :)
Затова питах какво трябва да гледам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 24 Ное 2011, 16:04

stankata777 написа:Ще са алтернативни частите със сигурност,освен ако:1)автомобилът е под три-годишен или 2) не си доплатил при сключване на каското за ориг.части+20/30% в различните компании.Най-добрият вариант за теб е да договориш доплащане на разликата между алтернативни и оригинални,ако държиш да са от вторите!

Колега колата е застрахована на достатъчно пари, за да не доплащам за оригинални части. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 24 Ное 2011, 16:24

Парите не са определящи в случая,в договора никъде застрахователя не е посочил като свое задължение слагане на ОЕМ части,а упоменава само доверен/фирмен сервиз.При застрах.събитие се гледат клаузите на договора и възрастта на колата,а застр.сума често няма никакво значение.Почти винаги застр.сума е силно завишена,заради това че брокерите са на процент,а и да ти вземат по-голяма премия....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 24 Ное 2011, 18:43

И аз днес попитах, няма начин да ти сложат оригинални части, трябвало е да кажеш че ти ще с правиш колата и да си сложиш оригинални, но познай дали ще ти ги платят на 100%.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 24 Ное 2011, 19:09

Като присъстваш това означава ли автоматично, че частите предназначени за монтаж на колата ти ще са оригинални?
А и едното не виждам какво общо има с другото, т.е. ако ти видиш, че частите, които ще монтират на колата ти са алтернативни освен да се развикаш нямаш какво друго да направиш.
Майсторите в сервиза ще вдигнат рамене, ще кажат така ни каза застрахователя, като не ти харесва и не искаш такива части ходи се оправяй с тях и ще зарежат колата, докато вие се разберете. А познай с кой от нашите мили застрахователи ще излезеш на глава. :mhihi:
Затова в общи линии както колегата kronos много правилно отбеляза - купуваш си сам от дилъра (или където решиш) чаркалаците, правиш си колата, носиш фактурата и колкото ти дадат толкова.
Поне оставаш с успокоението и кефа, че частите са ти оригинални. И все пак си взел някакви пари от тея мошеници. :yes:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 24 Ное 2011, 19:32

Ееее няма как да ми ги сложат частите ако не са оригинални, няма смисъл да им викам просто ще се обадя на 1-2-ма човека от застрахователната ми компания и те ще се погрижат да вземат оригинални части.
Но не вярвам да се стигне до там при положение, че от сервиза ми казаха че частите ще са от Камор. :)
Така само ще се прецакат да купуват 2-ва пъти части. И в този сервиз (голям е не е гаражен) съм говорил директно с управителя и щом той е казал, няма да се излага според мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 24 Ное 2011, 20:18

Общо взето от сервиза нищо не зависи-при настъпване на събитие,доверения(голям) сервиз прави проформа с цената на частите + труда,която трябва да се одобри(подпише) от застрахователя,който пък от своя страна си има собствен ценоразпис и лимит кое колко струва и т.н...и примерно одобрява броня до 300лв,защото автомобила ти е да кажем на 5год и не ги интересува дали сервиза ще ти сложи нова алтернативна или оригинална втора употреба!Та ако управителя на сервиза ти е приятел със сигурност помага,но ръцете му са вързани с одобрението на проформата!
П.с.и никой сервиз не купува частите два пъти,тъй като преди да бъдат закупени по съответните цени,това трябва да бъде одобрено от застрахователя!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 24 Ное 2011, 20:39

Колега, "случайно" човека, който одобрява цените го познавам много добре. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 24 Ное 2011, 21:56

BMW trust написа:Колега, "случайно" човека, който одобрява цените го познавам много добре. :yes:

Тогава,като си така бетониран колега,защо са ти опасенията дали ще ти сложат ОЕМ части?

п.п. Аз също подкрепям мненията на колегите,че ОЕМ части от застраховател-трудна работа
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 24 Ное 2011, 22:21

най добре се разбери с тиах намери си частите в ръка намери си фактура и си готов :) че и на + може да си :) замисли се
оставиш ли нещата в ръцете на застрахователя преебан си :)

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93