320i или 320d? Търся да купувам
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- e_taka
- Потребител
-
- Кара: `05 E90 320D
320i или 320d? Търся да купувам
Здравейте. От доста време си търся е90 автоматик+навигация+кожа, но за съжаление не намирам хубави дизели. Или по-точно по сайтовете изборът е доста малък (все пак имам бюджет до 30 000лв.) За сметка на това се появяват все повече бензинови на около 100к километра и започвам да се замислям за тях. Може ли да ми кажете кое според вас е по-удачен вариант? Да изчакам още за дизел или и бензиновите са хубави? Всъщност едиственото, което ме спира е разликата в разхода, иначе не бих казал, че имам претенции.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Re: 320i или 320d? Търся да купувам
2.0 Дизел е най добрия вариант, но ти си решаваш 
Миналата седмица си взех 320Д 177 2008 и съм наистина очарован,а и да не забравяме че 2.0 Д и върви повече и гори по малко,което по себеси е най добрата конбинация

Миналата седмица си взех 320Д 177 2008 и съм наистина очарован,а и да не забравяме че 2.0 Д и върви повече и гори по малко,което по себеси е най добрата конбинация
Последна промяна armagedon_762002 на 24 Юни 2011, 14:30, променена общо 1 път
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд

И да не съм съвсем офф-топик - не знам какъв е разхода на бензинката, но дизела през зимата градско дава ба си разхода, а иначе лятото бива. Зависи какво си хранил до сега.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
sapio написа::OT: Както каза Любо Нейков в Мисия Лондон: - Ей сега си е*а майката!
И да не съм съвсем офф-топик - не знам какъв е разхода на бензинката, но дизела през зимата градско дава ба си разхода, а иначе лятото бива. Зависи какво си хранил до сега.
Бе не знам к'ъв разход дава, ама моят дизел едва успях да го накарам да изхарчи 10/100 като половината километри бяха настрани, другата половина с топ спийд.

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Аз карам 320И на 60 000км (нави+кожа+автомат) и обмислям дали да го пускам за продажба.
В момента: градско в София- 11/100
извън градско-6.7-7.5
В момента: градско в София- 11/100
извън градско-6.7-7.5
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
TsvetanVR написа:sapio написа::OT: Както каза Любо Нейков в Мисия Лондон: - Ей сега си е*а майката!
Бе не знам к'ъв разход дава, ама моят дизел едва успях да го накарам да изхарчи 10/100 като половината километри бяха настрани, другата половина с топ спийд.За двулитровия дизел пък да не говорим.
![]()
А, знаем, че твоят е специален

От моя скромен опит с двигател М47 съответно в модификация е46 320d - 70 000 км и е91 320d - 30 000 км , разходи по двигателя - само за е46-цата - един дебитомер и един управляващ клапан на турбото. И то ги смених още като взех колата - беше на 230 000 км тогава. Е91 - цата я взех на 143 000км., така че и двете коли не бяха нови . Иначе други разходи - смяна на масло и всички филтри на 15 000 км - излиза около 200 лв , от обявите във форума. Естествено имал съм и други разходи, но те не са пряко свързани с двигателя. Мисля че доста е преувеличено това разпространено мнение че с дизелите сменяме турбо и ГНП едва ли не на всяка втора смяна на маслото. Чувал съм също и че турбината била консуматив и било нормално да се смени на 100 000 км. На е46 цата вече са и навъртяни над 300 000 км, 50 000 от които с чип тунинг и все още си е здрава турбинката.
Но от друга страна трябва да имаш впредвид че дизеловия двигател е по-сложен от бензиновия такъв ( за 320-ките става дума) , така че вероятноста да се счупи нещо по него е по голяма( просто има повече неща за чупене) . Така че крайното решение ще си направиш сам - аз лично още като съм си купувал колите съм го правил с разчет че може да ми се наложи ремонт/смяна на турбина .... ако пък не се случи - още по-добре
Успех !
Но от друга страна трябва да имаш впредвид че дизеловия двигател е по-сложен от бензиновия такъв ( за 320-ките става дума) , така че вероятноста да се счупи нещо по него е по голяма( просто има повече неща за чупене) . Така че крайното решение ще си направиш сам - аз лично още като съм си купувал колите съм го правил с разчет че може да ми се наложи ремонт/смяна на турбина .... ако пък не се случи - още по-добре

Успех !
Ако не се въртят много километри аз съм за бензина. А и както казваш, че сега има повече оферти за бензин съвсем.
- e_taka
- Потребител
-
- Кара: `05 E90 320D
От една проста сметка при разлика в разхода 2л/100 км в полза на дизела, излиза, че на всеки 15 000км това са 300 литра или около 750лв. Оф обърках се вече. Дизелът хем върви повече, хем харчи по-малко. По-скъпа му е поддръжката, ама колко по-скъпа. Ако замине турбото работата е ясна, но да приемем, че бмв на 5 години няма да се чупи като рено на 20
Извинявам се за неграмотния ми въпрос, обаче при купуването на бензинова 3ка какво трябва да се смени веднага и какво трябва да се провери като цяло? За дизелите изчетох мноооого подробни теми във форума, но за бензините не видях нищо. Ако има някой линк, който съм пропуснал ще съм благодарен да пратите. Какво друго трябва да им се сменя на бензинките освен масло+филтри на 15 000 км?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ама като почнете с тези сметки колко по-малко харчи и как си ги избивате за 6 месеца ми е любимо
Като почнеш да сменяш свещи, филтри, маркучи, кулери и други закачки и сметката ти винаги излиза крива. За турбина и дюзи не говоря, но трябва да имаш едно на ум със стара кола. Икономията излиза само ако караш много или ако друг ти плаща поддръжката, това е. Или ако най-големия късметлия на света да не ти се наложи да сменяш нищо докато колата е твоя 

Never mistake motion for action...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при 320и автомат се приготви за крайно летаргично ускорение моторчето е слабичко особено в комбинация с автомат .. и ще похарчва ,няма да са само 2 литра отгоре на дизела .. взимай печката ,майсторите и те трябва хляб да ядат 

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Alexi написа:при 320и автомат се приготви за крайно летаргично ускорение моторчето е слабичко особено в комбинация с автомат .. и ще похарчва ,няма да са само 2 литра отгоре на дизела .. взимай печката ,майсторите и те трябва хляб да ядат
Колега, ти това от опит ли го казваш или просто така нещо да кажеш по темата. Ако няма какво да споделиш не обърквай хората. Като кара 2-те коли и сам ще си прецени какво му харесва и кое му е по джоба.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако се качи от някоя стотина коня кола подобно тегло на 320и може и да му се стори че навървява 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Май някои хора забравят, че Е90 320и е 2.2 мотора, а той върви много...
Si non confectus, non reficiat.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3