Тресне на празен ход
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тресне на празен ход
Здравейте,
днес се появи много странен проблем с колата:
запалих я и започна да тресе, но много силно . Оборотите започнаха да игарят между 800 и 1200, изчаках окло 1 минута на празен ход, но без промяна. Също така светна check engine. Оставих я за минута две, пак запалих и пак същото - много силно тресене - дадох малко газ, но без промяна. Зпалих пак след 5 минути, пак същото. Направи ми впечатление, че оборотите се успокоиха, но тресенето(пак казвам много силно-цялата кола се тресе) се запзи.
Без да съм специалист имам чувството, че двигателя си върви О.К., а има проблем по изпускателната с-ма - може би нещо като катализатор. колата се държи все едно е запушен ауспуха.
Още малко инфо(ако може да е полезно) - последно време(всъщност винаги) я карам само в града и все на кратки отсечки. Вчера ми светна лампата за гориво и карах така 30-40 км и чак тогава заредих догоре - т.е. да е "захапала" някви боклуци или също вариант е да съм заредил някакъв гаден безнин, въпреки че заредих 100 октановия Kinitron(или какъвто е там) от ЕКО и освен това след като заредих догоре съм карал още 15-20 км.
Колата е 320i (170 к.с) на 2 години и 15 000 км -карано предимно градско на къси отсечки.
Някакви идеи? И също някой има ли мобилен вариант да проверим компа, защо светна тоя check engine?
Thanks in advance
днес се появи много странен проблем с колата:
запалих я и започна да тресе, но много силно . Оборотите започнаха да игарят между 800 и 1200, изчаках окло 1 минута на празен ход, но без промяна. Също така светна check engine. Оставих я за минута две, пак запалих и пак същото - много силно тресене - дадох малко газ, но без промяна. Зпалих пак след 5 минути, пак същото. Направи ми впечатление, че оборотите се успокоиха, но тресенето(пак казвам много силно-цялата кола се тресе) се запзи.
Без да съм специалист имам чувството, че двигателя си върви О.К., а има проблем по изпускателната с-ма - може би нещо като катализатор. колата се държи все едно е запушен ауспуха.
Още малко инфо(ако може да е полезно) - последно време(всъщност винаги) я карам само в града и все на кратки отсечки. Вчера ми светна лампата за гориво и карах така 30-40 км и чак тогава заредих догоре - т.е. да е "захапала" някви боклуци или също вариант е да съм заредил някакъв гаден безнин, въпреки че заредих 100 октановия Kinitron(или какъвто е там) от ЕКО и освен това след като заредих догоре съм карал още 15-20 км.
Колата е 320i (170 к.с) на 2 години и 15 000 км -карано предимно градско на къси отсечки.
Някакви идеи? И също някой има ли мобилен вариант да проверим компа, защо светна тоя check engine?
Thanks in advance

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Тресне на празен ход
Понеже няма много гадатели във форума , напиши от къде си, мини си една диагностика , виж си грешките и действай , аз залагам на свещи и бубини.
Щом е светнала индикация "check engine"
значи е записало някаква грешка и по
нея ще може по-лесно да се разбере
какъв е проблема...
Иначе така на прима виста възпламеняването
е проблемно за да тресе така...
Свещи, кабели, бобини и т.н.
значи е записало някаква грешка и по
нея ще може по-лесно да се разбере
какъв е проблема...
Иначе така на прима виста възпламеняването
е проблемно за да тресе така...
Свещи, кабели, бобини и т.н.
INTEGRALE написа:Понеже няма много гадатели във форума , напиши от къде си, мини си една диагностика , виж си грешките и действай , аз залагам на свещи и бубини.

А тия бубини, свещи - не трябва ли преди това поне малко да дадат няквка индикация, че нещо не е наред - защото колата си вървеше перфектно, прибрах я в гаража и днес паля и тресе...
Освен това check engine - светна замалко и загасна(ако това имя някакво значение де)
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Ако ти свети check engine влез в check менюто, след което задръж BC докато излезе CC-ID и някакъв номер под иконката и провери в интернет какво значи този код в темата с полезните сайтове съм дал линк къде да провериш кода какво означава.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Аз съм със същата кола колега(150к.с) и мойта е на 2 год и ми се случи абсолютно същото преди 1 год.. бях в гаранция още и ходих на диагностика и в Дару и в Камор но нищо не откриха нито беше записано в памета и го отдадоха на "хубавия" бензин 

OxoBoxo написа:Аз съм със същата кола колега(150к.с) и мойта е на 2 год и ми се случи абсолютно същото преди 1 год.. бях в гаранция още и ходих на диагностика и в Дару и в Камор но нищо не откриха нито беше записано в памета и го отдадоха на "хубавия" бензин
И аз мисля, че от хубавия бенизн... Лошото, че заредих догоре и то за 2.35 лв/литъра - от прехваления КИНИТРОН 100 на ЕКО...
При теб кога се оправи, като свърши безнина или след определно време на работа на двигателя
Иначе към колегата за грешката - не мога да отида в менюто и да видя грешката, тъй като check engine само светна за 2-3 сек и спря.
грешката ти най-вероятно е "misfire on x,y,z" цилиндри където буквите са ти цилиндрите къдет имаш проблем.
отишла е я бобина, я си зацапал свещи... бобините си ходят редовно.
ако нямаш къде да ти прочетат кодовете, най-лесния начин е палиш, отваряш капака и почваш да вадиш (и да слагаш после обратно) кабелите на свещите един по един. този която като го извадиш няма промяна в тресенето- е проблемната свещ/бобина.
отишла е я бобина, я си зацапал свещи... бобините си ходят редовно.
ако нямаш къде да ти прочетат кодовете, най-лесния начин е палиш, отваряш капака и почваш да вадиш (и да слагаш после обратно) кабелите на свещите един по един. този която като го извадиш няма промяна в тресенето- е проблемната свещ/бобина.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
Тоя мотор няма кабели , от опит... всички бубини се сменят заедно една по една е... та*ак работа. по 16 евро е бройката в нета с транспорта става по 18 , свещи има и в бг изгодно ако си над 60 хил ги смени
INTEGRALE написа:Тоя мотор няма кабели , от опит... всички бубини се сменят заедно една по една е... та*ак работа. по 16 евро е бройката в нета с транспорта става по 18 , свещи има и в бг изгодно ако си над 60 хил ги смени
Т.е. да не се занимавам с официалните сервизи.
Някой колега не може ли да окаже малко помощ на място - ще има стабилна почерпка

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
ако колата ти се движи я докарай до нас да я закача на компа, че съм малко зле с времето
0883377776
0883377776
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
При мен след като загасих и запалих отново колата повече никога не ми се случи. (м/у другото тогава бях в Гърция(Корфу) и бях заредил от 1 БП с 2 колонки) и веднага се забелязах, че е боза ама ...навсякъде има лешшш 

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
Колеги на дис и на импа не се закачат тия кабриота 

INTEGRALE написа:Колеги на дис и на импа не се закачат тия кабриота
Колега мерси за отделеното време вчера. Жалко, че не успяхме да проверим грешката.
В тази връзка малко HELP - на Е93 2 литра бензин 170 к.с. кой е модела на двигателя като номер (например N43.....)
Днеска минах през Дару - бубина на 3-ти цилиндър е.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
А никой ли не мисли, че може примерно демпферната шайба да е разхлабена и да играе? От това също се поличава тресене.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2