E9x 335i информация/тунинг (N54 ориентирана)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: E9x 335i информация/тунинг (N54 ориентирана)
Колеги някой може ли да ме ориентира от къде мога да си поръчам ремонтен комплект за лостовата система на уестгейтовете?
В ибей гледам,че ги има от 15 до 80 паунда но всичко е от Китай и не ме устройва периода за доставка,защото колата е разглобена и стои на подемника.....
Оставил съм турбините за обслужване в Турбос Хют и не искат да ми дадът 2те години гаранция ако не оправиме проблема с клапите на уестгейтовете ....
В ибей гледам,че ги има от 15 до 80 паунда но всичко е от Китай и не ме устройва периода за доставка,защото колата е разглобена и стои на подемника.....
Оставил съм турбините за обслужване в Турбос Хют и не искат да ми дадът 2те години гаранция ако не оправиме проблема с клапите на уестгейтовете ....

- Щурми
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i
- Мечтае да кара: е92 335i 500 коня
C8699HX написа:Колеги някой може ли да ме ориентира от къде мога да си поръчам ремонтен комплект за лостовата система на уестгейтовете?
Имаш лично.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Една много интересна тема съдържаща обяснение за логовете на jb4 и кое какво е точно. Предполагам ще е полезна на всички, които си логват с него, аз научих доста: https://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=21269
- iFURY
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Здравейте 
Искам да попитам някой имал ли е проблеми с JB4-ката, когато дам пълна газ на 4-та скорост във високите обороти колата директно угасва. Светва ми чека, и ми дава кодове 29E2, 29F2. Някъде бях чел че ако направя PUMP BEF със MHD проблема ще изчезне.

Искам да попитам някой имал ли е проблеми с JB4-ката, когато дам пълна газ на 4-та скорост във високите обороти колата директно угасва. Светва ми чека, и ми дава кодове 29E2, 29F2. Някъде бях чел че ако направя PUMP BEF със MHD проблема ще изчезне.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Колеги май имам някакъв яд с датчика за маслото,значи преди 3500 км сменихме маслото и го оставихме на мах....преди сседмица ми падна с 1/4 викам супер за 3500,250 грама е екстра,обаче след още една седмица пак отиде на мах,и там си стои,не съм доливал...минута след като запаля и си го изписва на макс...струва ми се твърде бързо да го премери....някой да е брал ядове с такъв датчик,тревожи ме че ако ми показва само макс дали маслото не е доста по малко....
- suni_m3
- Потребител
-
- Кара: BMW E92 335i
C8699HX написа:Колеги някой може ли да ме ориентира от къде мога да си поръчам ремонтен комплект за лостовата система на уестгейтовете?
Колко пари взимат за цялата процедура с рециклацията на 2те турбини? Аз имам ремонтен комплект и мисля да мина през тая процедура скоро време, не знаех, че избощо се занимават някъде да подменят уейстгейт чарколяците. За тези ли става въпрос: - https://www.facebook.com/THTurbos/
Rainbow написа:Мине, не мине е така![]()
- Код: Избери целия код
Номенклатурен номер : 13538616079
Описание : ДЮЗА ДИРЕКТНО ВПРЪСКВАНЕ БЕНЗИН !
Ед.цена (с ДДС) : 467.35 BGN
А ги помня на 200-240 лева на бройка само преди 2 години горе-долу
Случайно гледах цени... Тези хора вярно се гаврят с нас вече. Цени към 23.05.2019

Ед.цена (с ДДС) : 560.63 BGN
Има наличност

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- ggogoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кораб
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Е93 335i 6MT
483whp
682wnm
Rainbow написа:Rainbow написа:Мине, не мине е така![]()
- Код: Избери целия код
Ед.цена (с ДДС) : 467.35 BGN
А ги помня на 200-240 лева на бройка само преди 2 години горе-долу
Случайно гледах цени... Тези хора вярно се гаврят с нас вече. Цени към 23.05.2019![]()
Ед.цена (с ДДС) : 560.63 BGN
Има наличност
Пффф.... Като гледах последно беше със 100 лева надолу. BTW 13538648937 е номера на инжекторите, от сервизната кампания на осмаците, които са съвместими с N54(даже са и по-добри), но никой в бмв няма да ви предложи, защото са на половина като цена

"If you see the tree you are driving in to, you have under steered. If you only hear it, you have over steered." - Walter Röhrl
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
suni_m3 написа:C8699HX написа:Колеги някой може ли да ме ориентира от къде мога да си поръчам ремонтен комплект за лостовата система на уестгейтовете?
Колко пари взимат за цялата процедура с рециклацията на 2те турбини? Аз имам ремонтен комплект и мисля да мина през тая процедура скоро време, не знаех, че избощо се занимават някъде да подменят уейстгейт чарколяците. За тези ли става въпрос: - https://www.facebook.com/THTurbos/
Да за тези става въпрос.По 600лв на турбина ми взеха при мен всичко беше на салата и смениха абсолютно всичко,само охлюва и колектора останаха мойте с 2 години пълна гаранция.....Много съм доволен от цената,защото на други места ми казваха извънземни цени.....ако някой конктертно иска да си смени лостовия механизъм на уестгейтовете струва по 100лв на турбина с техни части с гаранция.

- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
https://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=55362
Напоследък започна да ме мъчи този проблем с jb4 ,а до скоро го нямах,някой с н55 и jb4 страда ли от това и ако да нека сподели,че май бургерите нямат решение...
Напоследък започна да ме мъчи този проблем с jb4 ,а до скоро го нямах,някой с н55 и jb4 страда ли от това и ако да нека сподели,че май бургерите нямат решение...
Описвайте малко проблема, не само линкове. Аз за какво съм си играл някога да ги превеждам нещата, за мене си - са ми били ясни и съм си ги намирал и сам като информация
Утре като преместят темата там или някой линк и като не се намира, файда от форума и това, че има търсачка и история, като те води към несъществуващ линк вече. Нека поне тук е по нормално, не като простотията из фейбук групите 

Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- choio
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:Описвайте малко проблема, не само линкове. Аз за какво съм си играл някога да ги превеждам нещата, за мене си - са ми били ясни и съм си ги намирал и сам като информацияУтре като преместят темата там или някой линк и като не се намира, файда от форума и това, че има търсачка и история, като те води към несъществуващ линк вече. Нека поне тук е по нормално, не като простотията из фейбук групите
Прав си,извинявам се грешката е 3166 ,проблем с evap системата, колата ми е американка, колата пали чека или в моя случай service engine soon. Грешката се появи наскоро, преди това не съм я засичал,чека светва при палене. Доста хора с н55 се оплакват от това,разлика в поведението на колата не намирам ама на 3 паления да светва чека е изнервящо. Бургерите твърдят, че с последния им фирмуеър трябва да разкачиш буксата на jb от мапа и да си закачиш стоковата букса ,това премахвало грешката,но изкача друга28A0,коята също пали чека,та даже някои се оплакват и от лимп моуд. Проблема определено е свтрзан с jb4 защото ако се кара на карта 0 грешката я няма,на 1,2,5,6,7 карта се явява. Та идеята ми беше някой друг с този проблем да каже дали има разлийа в поврдението на колата, аз може и да си въобразявам но като,че ли колата започна да ми прекъсва като карам на висока предавка с ниски обороти ( автомат съм с xhp stage 3) а това го няма на карта 0 или преди да е стигнала температурата на маслото за активиране на jb...сори за дългия пост ама да уточним нещата.
- choio
- младши ентусиаст
-
Колеги с ексел ли отваряте csv файлове,на мен през ексел не мога да ги наредя по колонки и е некво мазало?
Аз ги отварям през софтуера на JB4 (поне техните логове де) -> http://www.n54tech.com/flash_files/jb4_interface.zip
Иначе csv Excel ти трябва да.

- choio
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:Аз ги отварям през софтуера на JB4 (поне техните логове де) -> http://www.n54tech.com/flash_files/jb4_interface.zip
Да де, там през интерфейса е графично или го има и в таблица,а аз не съм го видял,с ексела удрям на камък...това явно си е от мен де