Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Re: Бързи въпроси и отговори
Привет колеги,
На дизелите кората над двигателя има един дунапрен, който с времето се отлепя и разпада. Имате ли удачно решение на този проблем различно от премахването му - например продава ли се нов някъде?
На дизелите кората над двигателя има един дунапрен, който с времето се отлепя и разпада. Имате ли удачно решение на този проблем различно от премахването му - например продава ли се нов някъде?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Емии не. Рони се и заминава. Преди 2 г реших да си купя нова кора от БМВ. Намерих я по парт номер и като видях, че за М57 в Дару е 500лв и ми приседна. Купих си я 2ра ръка за 50 
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Ясно, значи отиваме на 2-ра ръка, пък колкото изкара 
Много е тъпо, е не се продава само дунапренът отделно, сега погледнах кората е 350 лева - не мерси

Много е тъпо, е не се продава само дунапренът отделно, сега погледнах кората е 350 лева - не мерси

Tо на капака изолацията не се предлага (за разлика от други марки коли) , върви с капака, ти искаш на кората.
Здравейте колеги.
Колата е 2005 325 н52.Искам да попитам за хидравличната помпа как да разбера,дали е електрическа,или механична,че от 2 месеца се чудя какво да я правя,но сега взе да става по-сериозен проблема,и не искам да се случи нещо,и със рейката.До колкото мисля всички е90 вече са със активните рейки,но със помпите не съм запознат.Проблемът е със все по-тежък волан,свирене и при най-малкото въртене на волана,и игра в оборотите при малко повече завъртане,а на пълен ляв,или десен започва да тресе колата,и да се чува някакво бръчмене.Хидравлчиното масло е сменяно,но проблемът остана.Понеже нова,ако е електрическа струва почти 1000 лв,и ми се иска да я рециклирам,но първо искам да разбера каква е,и дали изобщо някой ще може да я направи.От Варна съм някой,ако има предложения бих бил благодарен.
Колата е 2005 325 н52.Искам да попитам за хидравличната помпа как да разбера,дали е електрическа,или механична,че от 2 месеца се чудя какво да я правя,но сега взе да става по-сериозен проблема,и не искам да се случи нещо,и със рейката.До колкото мисля всички е90 вече са със активните рейки,но със помпите не съм запознат.Проблемът е със все по-тежък волан,свирене и при най-малкото въртене на волана,и игра в оборотите при малко повече завъртане,а на пълен ляв,или десен започва да тресе колата,и да се чува някакво бръчмене.Хидравлчиното масло е сменяно,но проблемът остана.Понеже нова,ако е електрическа струва почти 1000 лв,и ми се иска да я рециклирам,но първо искам да разбера каква е,и дали изобщо някой ще може да я направи.От Варна съм някой,ако има предложения бих бил благодарен.
Благодарности за колегите които дадоха насоки за шума в двигателя. Оказа се, че и двамата са познали - заминали бяха компресора на климатика 14г. 197к км и една ролка, полско производство на 3г и 60к км. С тях смених и голямата ДИСА(на 197к км) за да се застраховам от счупване на пластмасовата ос. Тя си беше все още здрава като я извадиха. Доколко можах да видя, на практика самата ос не се вижда, а само горният и край, новата Vaico е метална.
- zlatan0209
- Потребител
-
- Кара: e90 318i N46
Здравейте,
От време на време колата ми влиза в авариен режим при запалване, колата вдига трудно обороти, почти никаква мощност. Автомобила е е90 318и N46. При диагностика с INPA ми излизат следните грешки:
2A59 - Valvetronic Eccentric Shaft Sensor 1

2A67 - Valvetronic Internal Fault

2A6F - Valvetronic Minimum Lift Exceeded

2CA2 - Lambda Sensor Heater Pre Cat 1

Ще съм благодарен на някакви насоки и съвети.
Поздрави!
От време на време колата ми влиза в авариен режим при запалване, колата вдига трудно обороти, почти никаква мощност. Автомобила е е90 318и N46. При диагностика с INPA ми излизат следните грешки:

Поздрави!
- Kiril_k
- Потребител
-
- Кара: Е90 325D M sport
- Мечтае да кара: M
Има ли как автоматика да не превключва на по-горна предавка като стигне към критични обороти?
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
220 лв е валветроника, елринг гарнитура за капака, ако ти се е напукала и июа нужда да се смени е 80 лв. Ламбдата ти светка, защото си с газова може би.zlatan0209 написа:Здравейте,
Поздрави!
Изпратено от моят SM-J730F с помощта на Tapatalk
Колеги N43b20A може ли да ми кажете освен ламда сондите има ли някакъв температурен датчик за изгорелите газове или нещо подобно понеже ми дава грешка такава.Къде се намира? И другото ми питане е на колко време се сменя ремъка и ролите и какво точно задвижва ремъка?Колата ми е със старт стоп и доколкото знам е с електрическа водна помпа, нямам и казанче за хидравлична течност и там е електрическо та тоя ремък освен алтернатора какво още задвижва? Сменях си веригата и ми казаха, че бил добре да не го сменям. И третото ми питане е за диференциална. Омаслен е и явно изтича масло от него това лесно ли се оправя?
- zlatan0209
- Потребител
-
- Кара: e90 318i N46
djakere4a написа:220 лв е валветроника, елринг гарнитура за капака, ако ти се е напукала и июа нужда да се смени е 80 лв. Ламбдата ти светка, защото си с газова може би.zlatan0209 написа:Здравейте,
Поздрави!
Изпратено от моят SM-J730F с помощта на Tapatalk
Здравей,
Нямам газова уредба. А другият проблем се появява веднъж на две седмици, не съм сигурен че директно е за смяна валвтроника.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dimchev
- Потребител
-
- Кара: e39 530ia
- Мечтае да кара: s50 Compact
Здравейте колеги,
Имам проблем с подгряването на шофьорската седалка. След като натисна бутона, 3-те диода светват за 2-3 секунди и изгасват. Подгрева на пасажерската седалка си работи коректно. Проверил съм бушоните и всички са здрави. Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема? Под седалката има две кутии (модула може би?) едната е черна едната е жълта.
Имам проблем с подгряването на шофьорската седалка. След като натисна бутона, 3-те диода светват за 2-3 секунди и изгасват. Подгрева на пасажерската седалка си работи коректно. Проверил съм бушоните и всички са здрави. Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема? Под седалката има две кутии (модула може би?) едната е черна едната е жълта.
Здравейте,
Колата ми е Е91 преди фейса без навигация, има монтиран блутут модул, който не работи.
Решил съм да си взема ВУ модул и да го монтирам, искам да си монтирам най-обикновния модул mulf с който да ползвам само за телефонни обаждания.
Въпроса е следния всякакъв ли телефон може да се сдвои с блутата или определени могат само /айфон/ за андроид съвместим ли е модула или трябва да потърся по нов модул? Както приемам и всякакви препоръки
Колата ми е Е91 преди фейса без навигация, има монтиран блутут модул, който не работи.
Решил съм да си взема ВУ модул и да го монтирам, искам да си монтирам най-обикновния модул mulf с който да ползвам само за телефонни обаждания.
Въпроса е следния всякакъв ли телефон може да се сдвои с блутата или определени могат само /айфон/ за андроид съвместим ли е модула или трябва да потърся по нов модул? Както приемам и всякакви препоръки

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
По принцип всички телефони с блутут се връзват без проблем. Освен модула ти трябва и окабеляване с микрофони + кодиране.