Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте колеги, днес се появи някакъв шум от нещо което като че ли се трие в двигателя звуков файл. Ако някой може да ме насочи какъв може да е проблема, нека пише. Благодаря.
PS тук може да се чуе звука при изстинал двигател, звучи доста по-зле отколкото на топъл - звуков файл 2.
PS тук може да се чуе звука при изстинал двигател, звучи доста по-зле отколкото на топъл - звуков файл 2.
Последна промяна zaharia на 30 Авг 2019, 22:41, променена общо 2 пъти
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
zaharia написа:Здравейте колеги, днес се появи някакъв шум от нещо което като че ли се трие в двигателя звуков файл. Ако някой може да ме насочи какъв може да е проблема, нека пише. Благодаря.
Имах подобен шум и аз ,оказа се компресор климатик
Здравейте, някой може ли да сподели надежден сайт за проверка на вин номер (бмв).
Благодарско!
Благодарско!
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
w0lfer написа:Здравейте, някой може ли да сподели надежден сайт за проверка на вин номер (бмв).
Благодарско!
Ползвай търсачката! viewtopic.php?f=1&t=410916
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Здавейте,колеги! Може ли малко информация за 1.6 (N45B16) 115 к.с. Интересува ме накратко има ли нещо по-специфично откъм обслужване и ремонти. Има ли някакви определени слаби места. Благодаря!
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
Здравейте колеги.Има ли някой по запознат по въпроса със ламбда сондите?Колата е н52б25 225к без газово.Не я бях палил 2 дена,и изведнъж при запалване започна да се тресе двигателя,и да чатка от ауспуха съответно и мигащ чек.На диагностика я закачих,и излезе грешка P112D,и Cylinder 4,5,6 Missfire.В превод за кода ми излезе това: P112D BMW - Oxygen Sensor Negative Current or Positive Current Control Circuit/Open Bank 2 Sensor 1.Сменяни преди 1к 2 диса клапи,свещи бобини,дебитомер.Най скорошната операция беше махане на катализаторите,но само рязане,и свалне на питите без махане,и сменяне на тръби.Около кабелите няма нищо нередно уж закачена си е както трябва,чудя се дали нещо заради махане на питите стана проблем със сондата? Дали е прегряла,или заради разхода на масло да е дала фира,или някой друг компромат и спира работата?Между другото след 1 ден застой при палене колата работеше както преди без никакви признаци на другия ден пак по стария начин със търтенето на двигателя,и чаткането.Преди това сякаш нямаше признаци да дава фира,а просто изведнъж да спре.. разхода беше нормален нямаше грешки преди това за сонда,или missfire.И сега не мога да разбера 1 ден след всяко палене колата работи като трактор,и чатка (след триене на грешки пак така) друг ден работи както трябва.Трябва да съм сигурен,дали сондата е дала фира,и да я сменя,но не съм сигурен дали нещо друго, не и пречи на работата.Ако изобщо я сменям мисля да взема на бош,или не знам ОЕМ е прекалено скъпа.Но дали тези сонди имат някакво покритие да ги пази от нагарите?Спешно ми трябва отзоваване понеже колата ми трябва,а не мога да я карам така
- Wafrey
- Потребител
-
- Кара: e46
Колеги, здравейте предстои ми смяна на веригата на е91 320д 163кс. Като цена какво може да очаквам с ремонта (общо всичко), и трябва ли да сменям маслото, защото в един сервиз ми обясниха, че задължително трябва да го сменя след такъв ремонт, а преди 4000км го сменях с ЛонгЛайф. Също, ще се радвам и да ми препоръчате сервиз в София, или Пловдив, от който сте доволни, че не съм се спрял и на мястото още. 

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Wafrey написа:Колеги, здравейте предстои ми смяна на веригата на е91 320д 163кс. Като цена какво може да очаквам с ремонта (общо всичко), и трябва ли да сменям маслото, защото в един сервиз ми обясниха, че задължително трябва да го сменя след такъв ремонт, а преди 4000км го сменях с ЛонгЛайф. Също, ще се радвам и да ми препоръчате сервиз в София, или Пловдив, от който сте доволни, че не съм се спрял и на мястото още.
Прочети цялата тема: viewtopic.php?f=112&t=354825
Колеги дойде време за смяна на масло ... до сега е карах с оригинално longlife на БМВ,но нещо не съм доволен
...какво ви е мнението за BARDHAL XTC LL01 5W40?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
nikola59 написа:Wafrey написа:Колеги, здравейте предстои ми смяна на веригата на е91 320д 163кс. Като цена какво може да очаквам с ремонта (общо всичко), и трябва ли да сменям маслото, защото в един сервиз ми обясниха, че задължително трябва да го сменя след такъв ремонт, а преди 4000км го сменях с ЛонгЛайф. Също, ще се радвам и да ми препоръчате сервиз в София, или Пловдив, от който сте доволни, че не съм се спрял и на мястото още.
Прочети цялата тема: viewtopic.php?f=112&t=354825
Важно е да се уточни дали колегата говори за M47 163 коня. Ако е така, то всищко ще излезне около 1000 лева, като маслото се сменя задължително, другото е малко циганска история, все пак едно масло с маслен филтър ти е 100 лева, не е голяма драма ако го прежалиш това на 4000км.
Също ако се говори за М47 - поради каква причина си решил да сменяш верига? По принцип ако колата не е на 500 хил. км това най-вероятно е излишно упражнение.
nikola59 написа:здравейте
Vernibgs написа:Колеги дойде време за смяна на масло ... до сега е карах с оригинално longlife на БМВ,но нещо не съм доволен
viewtopic.php?f=116&t=255530
Ето тема за маслата
- kosio669
- Потребител
-
- Кара: E 39 525D
- Мечтае да кара: E 30 TURBO
Здравейте, как мога да разглобя седалката отзад и да си опъна малко мрежата, че детето......колата е бмв е 91 2006г. Благодаря предварително.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Ето тук е обяснено стъпка по стъпка:
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1007168
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1007168
- kosio669
- Потребител
-
- Кара: E 39 525D
- Мечтае да кара: E 30 TURBO
Благодаря ти.
Колеги бях писал по-рано, че ми светна лампата за ниско налягане на маслото.Смени го със същото и след по-здраво магистрални каране като спрях на светофар в града пак светна. Няма промяна в звука на мотора.Карах я пак няколко пъти градско и не светна, но имах път в планината - изкачване и завой и като спрях пак светна.Някой има ли идея от какво може да е? Като се натовари мотора и като спра на светофар светва, но това като минах 3-4к с това масло... Навява ме на мисълта, че е от него, а уш е хубаво - бардал. N43B20A Е мотора