e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: e90 - Разход на гориво
Taruno написа:
Зимата Пловдив - Загреб - Пловдив 6.0 като на отиване заредих точно на 1000 изминати с рейндж 60км на връщане си имах за още въобще не светна ламБата![]()
.
Нещо интересно, по този повод, което написах в друг форум, преди известно време....интересно най-вече за дизелджиите.
По тоя повод една историйка, която ми се случва вече н-ти път:
1. Зареждам на ОМВ в Братислава докато прелее от капачката, минавам 970км до София и имам 4-5л в резервоара
2. Зареждам на ОМВ в София докато прелее от капачката, минавам 970км до Братислава и някъде преди Дьор в Унгария доливам 10л, че да не изгасна на влизане в Братиславата....
Надморска височина:
София-600м
Братислава-170м
Като имам абсолютно железни правила за каране...Сърбия-126км/ч на темпомат и 90-100 след Ниш, Унгария-137км/ч на темпомата. В България и Словакия имам минимален брой километри, но и там карам по еднакъв начин...
данни от борд компа, като е сравнително точен:
СК-БГ=6.1л/100
БГ-Ск=6.5л/100
Следствие: Слизайки до Братислава изхарчвам едно 10л повече гориво, отколкото "качвайки" се до София....изводите за вас![]()
И развитието:
Пичове....най-накрая стигнах с 1 резервоар до Братислава, че даже след 982км имам и 4л останали... а хем висях на границата 150 минути, като 1/2 от времето колата беше на климатик, а останалото беше палене-местене-спиране-гасене.....и после и в задръствания висях малко на самата магистрала към Будапеща.....и целия път от Ниш нататък, на клима....
разликата? Сипах си, за експеримента, ОМВ Максмоушън :lol2: :lol2: :lol2: Та...тезата ми се потвърждава....простите горива в БГ са боклуци...
- Petalkata
- Потребител
-
- Кара: 520и
- Мечтае да кара: м5
Airdust написа:София - Арапя - София - 7.5л дизел по борд.
от 140 до 180 на темпомат и климатик през цялото време. 330XD e91
някак си се съмсявам в тоя разход... ама дано да си прав

- martinbvbvbv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW R1100GS,BMW R1200GS и E90 330i
София-Бургас с трима души в колата и средна скорост по бордовия компютър 155 (реално поддържане около 160) даде разход около 12 газ. Колата е 330i. Газовата ми е от 2 седмици и нямам много подробни впечатления за разхода.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
martinbvbvbv написа:София-Бургас с трима души в колата и средна скорост по бордовия компютър 155 (реално поддържане около 160) даде разход около 12 газ. Колата е 330i. Газовата ми е от 2 седмици и нямам много подробни впечатления за разхода.
6/100 да се замисли човек за газз

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
martinbvbvbv написа:София-Бургас с трима души в колата и средна скорост по бордовия компютър 155 (реално поддържане около 160) даде разход около 12 газ. Колата е 330i. Газовата ми е от 2 седмици и нямам много подробни впечатления за разхода.
6/100 да се замисли човек за газз

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- martinbvbvbv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW R1100GS,BMW R1200GS и E90 330i
Да колега, в багажника е. 40 литрова (на бутилката пише 41) е бутилката с диаметър около 20 сантиметра (примерно колкото футболна топка) и на дължина се побира точно между задните калници. Не пречи особено а и при тази цена на газта е перфектно.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:martinbvbvbv написа:София-Бургас с трима души в колата и средна скорост по бордовия компютър 155 (реално поддържане около 160) даде разход около 12 газ. Колата е 330i. Газовата ми е от 2 седмици и нямам много подробни впечатления за разхода.
6/100 да се замисли човек за газзто безплатно,бутилката в багажника ли?
Човека е написал 12/100

- VoodooBoot
- Потребител
-
Taruno написа:Gqbriel написа:martinbvbvbv написа:София-Бургас с трима души в колата и средна скорост по бордовия компютър 155 (реално поддържане около 160) даде разход около 12 газ. Колата е 330i. Газовата ми е от 2 седмици и нямам много подробни впечатления за разхода.
6/100 да се замисли човек за газзто безплатно,бутилката в багажника ли?
Човека е написал 12/100или аз се бъркам
Като цена, 12 л/100 км газ = 6 л/100 км бензин.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Аааа ясно.
Не е правилно да се смята така, ами стойността на газовата уредба, ами разходите по нея в Е60 някой беше калкулирал в рамките на 50 хил колко е цената
Не е правилно да се смята така, ами стойността на газовата уредба, ами разходите по нея в Е60 някой беше калкулирал в рамките на 50 хил колко е цената
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Аааа ясно.
Не се хващай за думата

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Последното приключение тъкмо привърши 2240 км Пловдив - остров закинтос - пловдив по борд 5.5 по сметки 5.62. На всички магистрали 130 (не съм спазвал ограниченията в Гърция към йоанина, а си прах със 130) на всички други места 100 по градовете 60-70 това е 1964 км от пътуването, останалите ги навъртяхме да обикаляме този неземен остров като съм карал много агресивно по доста стабилни качвания(8-14% направов уау беше това 14% чувствах го отвесно) заради това се качи разхода иначе на отиване по колонка беше 5.4 а по борд 5.3
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Gqbriel написа:Taruno написа:Аааа ясно.
Не се хващай за думатапринципно е 6/100 бензин ,а кога и как се избива уредбата ,по-евтино е да си купиш дизел
аз също карам на газ въпреки, че не съм и фен, но такава кола ми изпадна

Както и да е с колата в профила ми София-Варна-София - 80 лв при тези цени сега на газта. Градското обаче лятото е на 14 зимата 12 - заради валяците

Относно това кога се избива газовата може да се направи елементарна сметка, а ако почнеш да сравняваш с дизелов автомобил трябва да прибавиш в сметката и рециклажа на турбината, дюзите и като сметнеш и премахването на ДПФ-а, сметките стават доста по сложни и не се знае в чия полза ще отидат тогава. Газовата освен да и сменяш едни филтри друга не виждам какво има да се прави, т.е на 20 хил. - 20 лв.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
oci написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аааа ясно.
Не се хващай за думатапринципно е 6/100 бензин ,а кога и как се избива уредбата ,по-евтино е да си купиш дизел
аз също карам на газ въпреки, че не съм и фен, но такава кола ми изпадна![]()
Както и да е с колата в профила ми София-Варна-София - 80 лв при тези цени сега на газта. Градското обаче лятото е на 14 зимата 12 - заради валяците![]()
Относно това кога се избива газовата може да се направи елементарна сметка, а ако почнеш да сравняваш с дизелов автомобил трябва да прибавиш в сметката и рециклажа на турбината, дюзите и като сметнеш и премахването на ДПФ-а, сметките стават доста по сложни и не се знае в чия полза ще отидат тогава. Газовата освен да и сменяш едни филтри друга не виждам какво има да се прави, т.е на 20 хил. - 20 лв.
Аз много се чудя,не за друго а защото определено ще мога да пътувам х2 на това в момента

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Това е единствената причина поради която загазовах моята
избих я още първата година. Усложнения няма яко си правилния човек то със всичко е така с моя валветроник няма чекове грешки и т.н вече две години и 50 хил. сменям едни филтри само за 20 лв и сипвам газчица
Ти поне знаеш.

избих я още първата година. Усложнения няма яко си правилния човек то със всичко е така с моя валветроник няма чекове грешки и т.н вече две години и 50 хил. сменям едни филтри само за 20 лв и сипвам газчица

Ти поне знаеш.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
oci написа:Това е единствената причина поради която загазовах моята![]()
избих я още първата година. Усложнения няма яко си правилния човек то със всичко е така с моя валветроник няма чекове грешки и т.н вече две години и 50 хил. сменям едни филтри само за 20 лв и сипвам газчица![]()
Ти поне знаеш.
Мдам ама цената на 4цил и 6цил газова надали е еднаква