Всичко за навигациите: BMW Business, BMW Professional

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Всичко за навигациите: BMW Business, BMW Professional

Мнение от ivo1bg » 18 Дек 2012, 12:28

Винаги има смисъл, особено за Източна Европа. С всяко издание се подобрява покритието ;). Все още няма цялата Тракия, но и това ще стане за следващите версии.

Потребител
Аватар

Мнение от icakoff » 24 Дек 2012, 21:29

Бизнес навигация съм, с един слот за MP3,DVD и т.н. модел Е 91
2009 г.facelift ,дай ми съвет какво да направа или въобще дали ще тръгне карта на България...

Потребител
Аватар

Мнение от damien » 24 Фев 2013, 21:34

blagun написа:Записах 2 диска по познатия начин и нямам никакви проблеми :yes:
Отново Благодаря на колегата ivo1bg :bowdown:

Какво трябва да е ДВД-то ? + или -R

някой да знае къде да намеря карта с камерите за централна европа за профешънъл ?

Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 25 Фев 2013, 13:17

damien написа:

Какво трябва да е ДВД-то ? + или -R

някой да знае къде да намеря карта с камерите за централна европа за профешънъл ?

Благодаря!

Аз съм го записал на +R на най бавна скорост
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

Потребител
Аватар

Мнение от damien » 25 Фев 2013, 22:59

miro78mm написа:
damien написа:

Благодаря!

Аз съм го записал на +R на най бавна скорост

да обобщя (със сигурност не съм първият), за да не се налага да се рови много напред в темата: този файл http://www.p2pbg.com/index.php?page=tor ... 5a8394889b го записах с Imgburn на скорост 1х на DVD-R Verbatim. Включва се на контакт, вади се стария диск, пъха се новият и се включва навигацията, която показва, че има нов диск и трябва да се изчака. Ако пише, че търси диск или че няма такъв, няма да стане и трябва да опитате отново.

Благодаря на всички, които са допринесли тези карти да стигнат до нас! :bchug:

И сега отново няколко въпроса от мен:

1.Този диск, с тази карта ще стане ли на Х6 2009 ? Аз ще го пробвам де, но все пак може някой да знае..
2. Някаква идея за за карта с камери за централ европа ? Може и да не е 2013..и 2010 ще ми свърши работа
3. Как се проверява версията на картата през idrive ?

Още веднъж благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miro78mm » 26 Фев 2013, 11:45

. 1.Този диск, с тази карта ще стане ли на Х6 2009 ? Аз ще го пробвам де, но все пак може някой да знае..

Колега мисля че няма да стане, при Х6 навигацията е с хард диск и се обновява само при официалните дилъри и май се плаща. :yes:
Изображение

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 26 Фев 2013, 16:01

damien написа:.............
1.Този диск, с тази карта ще стане ли на Х6 2009 ? Аз ще го пробвам де, но все пак може някой да знае..
2. Някаква идея за за карта с камери за централ европа ? Може и да не е 2013..и 2010 ще ми свърши работа
3. Как се проверява версията на картата през idrive ?

Още веднъж благодаря :)

1. 2009 година колата би трябвало да е с CIC навигация с харддрайв. За около 100лв. може да има картата. В тази цена са кинти за FSC кодовете, които се поръчват на разни места, на базата на VIN кода.
2. Ето карта за Профешънъл със спийдкамери за Централна Европа.
3. Не помня дали можеше, но най-лесно е като отвориш самата карта на ПЦ, вътре има едно малко файлче: cdrom.toc, което казва всичко ;).

Потребител
Аватар
Кара: E91

Мнение от velqn » 02 Апр 2013, 16:02

ivo1bg написа:Винаги има смисъл, особено за Източна Европа. С всяко издание се подобрява покритието ;). Все още няма цялата Тракия, но и това ще стане за следващите версии.

Дали BMW ще включат България в Business Navigation-а? Опитвам се да чета из разни немски форуми, някаква информация дали ще изтече... за сега изглежда, че никога няма да я включат... :(

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 02 Апр 2013, 22:31

Ами нормално е да не включват нови държави. Иначе "балъците", които са си поръчали профешънъл за 4000 € какво ще кажат ;)?

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2

Потребител
Аватар
Кара: e90 320d 2005

Мнение от etsanov » 14 Апр 2013, 20:15

Здравейте! :)

С Professional съм и записах BMW Road Map Professional 2013 DVD3 на диск. Всичко точно, навигацията го разчете, изчаках, рестартирах и новата информация е налице.

Проблемът:

Въвеждам адрес и давам Guidance, а на монитора излиза "Guidance not possible"; момичето казва "Route is in the indicated direction". Само че "indicated direction" няма.

Момичето в компютъра изплю и по едно време "turn left" нещо, опита се да почне да ме "guide"-ва, само че спря, а "Guidance not possible" продължи да си седо като съобщение.

Дали в диска нещо е проблемът? Не съм пробвал с оригинален дали всичко ще е окей. Някакви идеи? :)

Edit: Току що разцъках малко повече. :banghead: Изглежда няколкото улици, по които карах, за да пробвам навигацията не са дигитализирани ли какво, но просто не ги откриваше мацката, която говори. На картата са си там. Минах към по-централни улици и нещата се оправиха. Това е в Плевен. Утре като се прибера в София сигурно няма да има никакъв проблем. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е92 330d
Мечтае да кара: 4er :)

Мнение от vsvasilev » 24 Апр 2013, 11:49

Здравейте колеги,

От скоро карам Е92-ка и усилено чета всякакви теми във форума. Тъй като колата е с навигация Professional реших да си обновя картите и да си я ползвам. В момента има диск с карти за CCC компютъра и всичко си работи перфектно, даже и самите карти са много актуални и подробни - предполагам са поне от 2012г., но видях, че колегите са дали линкове към новите от 2013 и реших да се възползвам. До тук всичко добре записах си ги по описания начин, четох много и вече готов да слагам новия диск се натъкнах на следния проблем. При опит да извадя старото DVD от колата се чува звук от ел. моторчета, на iDrive-а се изписва "Please insert navigation DVD" и след 5-10 секунди пак тръгва същия диск без да се извади от DVD ROM-а :banghead: . Преди около 2-3 седмици го бях вадил, а сега при следващ опит не иска да излезне. Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво може да се направи по въпроса.

Предварително благодаря за отговорите.

Update:

Днес както си наслаждавах на колата на един светофар пак се присетих за навигацията и пробвах да извадя диска. Воала, извади си се перфектно като по вода. Сложих новия и новите карти си тръгнаха моментално. Все пак интересно защо се получи този проблем и дали нашенските "равни" пътища са го поправили при мен... Та, ако някой се сблъска с това, бъдете по-упорити :D.

Потребител
Аватар

Мнение от tsananeev » 02 Май 2013, 18:51

здравейте аз съм нов форума вчера си зех bmw 318 2006година с навигация но нчмам диск в нея откаде мога да си сваля диск за булгария

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Май 2013, 18:54

Като за начало- прочети темата
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tsananeev » 02 Май 2013, 19:51

само да попитам този споделения фаил BMW Road Map Professional 2013 DVD3 на кakво го записвам cd ili dvd

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miro78mm » 03 Май 2013, 8:46

tsananeev написа:само да попитам този споделения фаил BMW Road Map Professional 2013 DVD3 на кakво го записвам cd ili dvd

На DVD естествено то такъв голям файл на каво друго можеш да го запишеш :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93