e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: e90 - Разход на гориво
Не колеги . Грешите
Оценявам загрижеността ви , но проблем няма . Дебитометри , дюзи , датчици - висичко е проверено и работи на 6. Всеки избира стила си на каране - моят е газ до дупка в поне 50% от дните, дрифт по завоите и тн. Да гумите заминават . Да окачването се скапва по-бързо . Да хаби се повече гориво. Колата съм я взел , за да си правя кефя с нея и го правя всеки ден ( когато не е -15 и мисля само как да се завия с нещо или как е в момента на тропиците
), нямам никакво намерение :
1. Да стигам по-бавно отколкото може
2. Да не си правя кефя , карайки пенсионерски
3. Да харча по-малко гориво
Най-вероятно мога да направя 11-12 градско , но не го виждам да се случи
BTW - 18 май верно не съм правил и го изтрелях завишено.
Та корекцията е 14-16,8 (толкова най-мнгоо беше едни 5 дни)
Поздрави

Поздрави
Последна промяна Alek_SV на 10 Яну 2015, 11:56, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Alek_SV написа:Не колеги . ГрешитеОценявам загрижеността ви , но проблем няма . Дебитометри , дюзи , датчици - висичко е проверено и работи на 6. Всеки избира стила си на каране - моят е газ до дупка в поне 50% от дните, дрифт по завоите и тн. Да гумите заминават . Да окачването се скапва по-бързо . Да хаби се повече гориво. Колата съм я взел , за да си правя кефя с нея и го правя всеки ден ( когато не е -15 и мисля само как да се завия с нещо или как е в момента на тропиците
![]()
Поздрави
Ей това е отговор!
Браво ,гледай само да не я отнесеш в някой завой

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Не се мисля за голямата работа и гледам да не си надхвърлям възможностите ... така че сам си дръпвам юздите от време на време да не стане фал и ако всеки , който кара така го правеше щеше да е доста по-кратка черната статистика

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Alek_SV написа:Не колеги . ГрешитеОценявам загрижеността ви , но проблем няма . Дебитометри , дюзи , датчици - висичко е проверено и работи на 6. Всеки избира стила си на каране - моят е газ до дупка в поне 50% от дните, дрифт по завоите и тн. Да гумите заминават . Да окачването се скапва по-бързо . Да хаби се повече гориво. Колата съм я взел , за да си правя кефя с нея и го правя всеки ден ( когато не е -15 и мисля само как да се завия с нещо или как е в момента на тропиците
![]()
![]()
Поздрави
Добър отговор, просто тия 18/100 направо ме ахнаха

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Всеки от време на време настъпва повече газта и тогава разхода се вдига яко, което е нормално, а в последствие излизаме извън каталожните статистики.
То и няма как просто да не дрифтнеш колата на някой завой с това задно. А както казва един приятел - жена и кола къде не си кълчи гъза, не я признавам! 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Taruno почни да караш само в центъра в час пик , само по 3 км в посока , като при всяко палене колата да е напълно изстинала и да видиш как твоята ще скочи на 12, ако бензин - 20 -ка зимата. Хиляда пъти сме обеснявали че от градско до градско има разлика особено и ако е автомат. Дай ми твоята за един месец и ще ти го докажа и то като карам нормално. 325xi което имах стигна до 22л/100 един зимен месец, просто си нямаш на идея като е запалиш студена с каква богата смес работи , сигурно е 10л/час. като загрее и е разходя из града разода и пада 14-15 .Че тя по каталог е 14,4 какво да говорим повече. Просто си свикнал да караш само икономично и маршрутите ти са съвсем други....... И да факт е най-неикономичния вариант е 330xi автомат, 335i е по-икономичен заради турбото. Това е. Всичко останало си е градски легенди.
п.с. И супер тъпо е да караш служебния си Опел примерно по-бързо отколкото БМВ-то си заради разхода.... ако ме разбирате на къде бия.
п.с. И супер тъпо е да караш служебния си Опел примерно по-бързо отколкото БМВ-то си заради разхода.... ако ме разбирате на къде бия.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
От Нова Година насам движението с 320d ми е точно по този начин - около 4км във всяка посока с 6 светофара и стабилен (като за Пловдив) трафик. Разходът ми е 10.5л/100км с 20км/ч средна скорост.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Хммм малко високичък ми се вижда разхода - и аз правя горе долу същия маршрут всеки ден и само веднъж съм виждал 10.1, но имах много престои на запалена кола по 5-10 мин.
Въртя от центъра до мол Пловдив и обратно минимум веднъж на ден + център комина на мото пфое и обратно, бих казал, че настъпвам бая колата и пак 8.5 -9.5 макс, а ти си с новия двигател, който е и по икономичен.
Въртя от центъра до мол Пловдив и обратно минимум веднъж на ден + център комина на мото пфое и обратно, бих казал, че настъпвам бая колата и пак 8.5 -9.5 макс, а ти си с новия двигател, който е и по икономичен.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Имам чувството,че твоето настъпване е малко преувеличено - не се заяждам,накрая ще излезе,че твоята кола/и нямат аналог при разхода.
Аз ти гарантирам,че какъвто и дизел освен Ваг 1.9 ако "доста" го натискаш ,ще мине 10 от воле..
Натискаш - на коя предсвка и за колко време?
Защото точно 5 камшика на 2-3та както трябва и си се простил с 8.5..
Друго,кога зануляваш?я го занули сутринта,карай я с доста настъпване и пак ще си говорим...
Всичко,което казвам няма цел да се заяждам по никакъв начин надявам се ме разбираш,но и ние караме коли и сме карали с други двигатели - чак толкова не са инономични,виж озвън града ако жалиш и караш умно и 3.5 ще ти покаже,не е това смисъла на спора ,не може на всеки да казваш,че е висок - а ние няколко човека да имаме еднакви,не само твоята кола е здрава
Поздрави
Sent from nokia 6310
Аз ти гарантирам,че какъвто и дизел освен Ваг 1.9 ако "доста" го натискаш ,ще мине 10 от воле..
Натискаш - на коя предсвка и за колко време?
Защото точно 5 камшика на 2-3та както трябва и си се простил с 8.5..
Друго,кога зануляваш?я го занули сутринта,карай я с доста настъпване и пак ще си говорим...
Всичко,което казвам няма цел да се заяждам по никакъв начин надявам се ме разбираш,но и ние караме коли и сме карали с други двигатели - чак толкова не са инономични,виж озвън града ако жалиш и караш умно и 3.5 ще ти покаже,не е това смисъла на спора ,не може на всеки да казваш,че е висок - а ние няколко човека да имаме еднакви,не само твоята кола е здрава

Поздрави
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Колата е автомат, настъпвам е винаги съм пръв на светофарите(с Е61то това беше толкова по-лесно), но не съм .......... и не въртя гуми - карам с 70-80 стига да не е час пик, това за стила ми на каране, а ако постоянно зануляваш никога няма да видиш реален градски разход.
Занулявам веднъж като знам, че няма да излизам от градско и занулявам за извънградско ( за да държа двете разделени), има и други дребни фактори като това, че в Пловдив температури под 0 почти няма, колата се паркира в гаражи. Последното зареждане имах 200 км градско и разхода беше 9.4 - като колата често е изстивала, но не напълно през деня( рядко е седяла на едно място повече от два три часа)
отделно всъщност доста хора казватказват колкото моя, а не 10+ за градското им каране и ме учуди, че на Н47 е докаран 10.5.
И така направи ми силно впечатление това с зануляването - НЕ трябва да занулявате непрекъсното, защото сами си изкривявате данните за разхода, да с много ръчкания ще покаже 10-11 за дадените три километра, НО при връщането, когато не можеш да ръчкаш и колата си е загряла ще го усредни и пак и пак, разходи за по 3-4 км не се засичат и несериозно да се коментират.
За последните 9700 км, в зимни условия със зимните гуми средния разход ми е 6.5 по борда, спрямо летния, който за 15000 км беше 5.7, но просто зимата съотношението градско - извънградско е по-различни и температурата също дава много голяма разлика.
има и един допълнителен фактор, карам с нафта с доказан произход, не зареждам от бензиностанции тоест дизела в колата ВИНАГИ е един и същи(освен при пътувания над 1000 км), добавки не ползвам освен веднъж в годината протек, ДПФ-а си е на място, но е в много добро състояние(описал съм в Е60 форум данните от последни засичания) ЕГР-а чистен преди 30 хил. км, колектора е чистен също, пеперудите са си на място. Налягането на гумите се следи веднъж в месеца и колата е с нов МАП сензор тъй като счупих стария като чистих колектора.
След всичко това мисля, че всеки може да си вади мнение за данните ми и така да си преценява, примерно след като Alek_SV обясни неговия стил на каране това и оправда разхода, но все пак се търси средно-статистическото винаги, защото крайностите са по-редки.
3.5 и с най-умното и премислено каране на тоя автоматик не съм му стигал, най-ниския разход Пловдив - Първомай - Пловдив ми е бил 4.1 и пак 90 / никакви изпреварвания / и пускане на колата по инерция да си намалява вместо да ползвам спирачки в последния момент, когато има нужда да се спира.
Колега El Diablo на ръчка без ДПФ беше паднал под 4ри без подобни крайности.
Занулявам веднъж като знам, че няма да излизам от градско и занулявам за извънградско ( за да държа двете разделени), има и други дребни фактори като това, че в Пловдив температури под 0 почти няма, колата се паркира в гаражи. Последното зареждане имах 200 км градско и разхода беше 9.4 - като колата често е изстивала, но не напълно през деня( рядко е седяла на едно място повече от два три часа)
отделно всъщност доста хора казватказват колкото моя, а не 10+ за градското им каране и ме учуди, че на Н47 е докаран 10.5.
И така направи ми силно впечатление това с зануляването - НЕ трябва да занулявате непрекъсното, защото сами си изкривявате данните за разхода, да с много ръчкания ще покаже 10-11 за дадените три километра, НО при връщането, когато не можеш да ръчкаш и колата си е загряла ще го усредни и пак и пак, разходи за по 3-4 км не се засичат и несериозно да се коментират.
За последните 9700 км, в зимни условия със зимните гуми средния разход ми е 6.5 по борда, спрямо летния, който за 15000 км беше 5.7, но просто зимата съотношението градско - извънградско е по-различни и температурата също дава много голяма разлика.
има и един допълнителен фактор, карам с нафта с доказан произход, не зареждам от бензиностанции тоест дизела в колата ВИНАГИ е един и същи(освен при пътувания над 1000 км), добавки не ползвам освен веднъж в годината протек, ДПФ-а си е на място, но е в много добро състояние(описал съм в Е60 форум данните от последни засичания) ЕГР-а чистен преди 30 хил. км, колектора е чистен също, пеперудите са си на място. Налягането на гумите се следи веднъж в месеца и колата е с нов МАП сензор тъй като счупих стария като чистих колектора.
След всичко това мисля, че всеки може да си вади мнение за данните ми и така да си преценява, примерно след като Alek_SV обясни неговия стил на каране това и оправда разхода, но все пак се търси средно-статистическото винаги, защото крайностите са по-редки.
3.5 и с най-умното и премислено каране на тоя автоматик не съм му стигал, най-ниския разход Пловдив - Първомай - Пловдив ми е бил 4.1 и пак 90 / никакви изпреварвания / и пускане на колата по инерция да си намалява вместо да ползвам спирачки в последния момент, когато има нужда да се спира.
Колега El Diablo на ръчка без ДПФ беше паднал под 4ри без подобни крайности.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Зимата и зимните гуми си оказват влиянието. 550км предимно извънградско и магистрали, средна скорост 109км/ч по борд, разход 7.1 - 320д 2005
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Shadowed написа:Зимата и зимните гуми си оказват влиянието. 550км предимно извънградско и магистрали, средна скорост 109км/ч по борд, разход 7.1 - 320д 2005
Това +абсурдните ветрове, днес към софия разход със 140 - 7,5 насрещен вятър, на връщане към Пловдив - попътен вятър разход 140 5.0

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Самия ти изреди много фактори
Аз лично слагам край на темата...направо дтана банална ,не трябва да съществува,освен преразход без видими причини
Sent from nokia 6310

Аз лично слагам край на темата...направо дтана банална ,не трябва да съществува,освен преразход без видими причини
Sent from nokia 6310
Като стана въпрос за рекордно нисък разход...онзи ден излизам от София и карам към Враца по Хемус и на новия участък си държа лява лента 130-140км/ч...гледам в огледалото ,някакво старо Волво ми бие къси дълги ,върнах 5 и цялата газ ,6-та и вече доволно го дръпнах ,но задържах до 200...след няколко секунди ,нещо започна страшно много да вие и жули...спрях и видях ,че кората под двигателя се е откачила ,прикрепих я и тръгнах ,но като вдигна повече от 80 съпротивлението на вятъра я огъва и жули...карах със 70-80км/ч през целия път до Враца ,разхода за тези 100-110 километра беше 3.8...320d 163 с ремап и махнат ДПФ...без пеперуди ,чистен колектор ,ЕГР и термостати на 2 месеца...това ми е рекорд ,но и пътя е спускане предимно
)

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Тази тема ми прилича на темата за маслото - кое е най-добро, евтино и прочее...