Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:Plamenv написа:Колеги при вас излиза ли такъв пушек от щеката за мерене на маслото?
https://youtu.be/FVIiy6tlYJg
Не, а при теб?
Мхм..
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Излиза, но не се усеща да духа и не мирише на изгорели газове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Бързи въпроси и отговори
Plamenv написа:Излиза, но не се усеща да духа и не мирише на изгорели газове.
Гледайки снимките от предната страница ти липсва май масления сепаратор точно на тоя филтър..според мен заради това ти пуши(това което си сравнил при теб и няма,върни се при теИ които са ти дали половин филтър)
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Gqbriel написа:Plamenv написа:Излиза, но не се усеща да духа и не мирише на изгорели газове.
Гледайки снимките от предната страница ти липсва май масления сепаратор точно на тоя филтър..според мен заради това ти пуши(това което си сравнил при теб и няма,върни се при теИ които са ти дали половин филтър)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Нищо не му липсва, това е последния модел на филтъра за картерните газове и той изглежда така, няма други неща около него.
Колегата няма работа да гледа пушека от щеката, така на клип нищо не може да се определи.
Ако няма разход на масло, няма проблем, харчили тогава вече се тръгва с проверка на това и онова...

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Четох някъде в чуждите форуми, че нарочно е направен така за да дига масло до пеперудките с цел да има някакво смазване.. дали е така не знам
Гледам че на е60 пак слагат с тоя сепаратор.
М/у другото.. успокоих се като видях че изчезва като подавам газ, а не се усилва..
Разход на масло имам по принцип, и за това влизам във филма. Ще пробвам да сложа сепаратор, че гледам че се продават и отделно( моя половин филтър ми го дадоха в м кар Плд.
)
За 3000км съм долял 500мл. Верно е че е имало и ръчкане ама нищо особенно.. споделете на м57 какъв разход на масло имате..

М/у другото.. успокоих се като видях че изчезва като подавам газ, а не се усилва..
Разход на масло имам по принцип, и за това влизам във филма. Ще пробвам да сложа сепаратор, че гледам че се продават и отделно( моя половин филтър ми го дадоха в м кар Плд.

За 3000км съм долял 500мл. Верно е че е имало и ръчкане ама нищо особенно.. споделете на м57 какъв разход на масло имате..
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Този мотор не би трябвало да има разход на масло - половин литър на 3000км си е много.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Plamenv написа:Четох някъде в чуждите форуми, че нарочно е направен така за да дига масло до пеперудките с цел да има някакво смазване.. дали е така не знам![]()
Разход на масло имам по принцип, и за това влизам във филма. Ще пробвам да сложа сепаратор, че гледам че се продават и отделно( моя половин филтър ми го дадоха в м кар Плд.)
Това е сериозен разход за твоя мотор колега, каквото и ръчкане да е имало. Аз на твое място бих сменил маслото веднага с друго, щото или е доста фалшиво или мотора има проблем. Предполагам, че ако го смениш ще се оправят нещата. Масления сепаратор не ти е проблема, той играе роля основно зимата и като е студено, за да филтрира буламача който се получава при ниски температури при масления конденз от основното масло в картера.
Как така масло да стига в пеперудките? Май трябва да си подбираш по-вниманелно източниците на информация.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
(h)aman написа:Как така масло да стига в пеперудките? Май трябва да си подбираш по-вниманелно източниците на информация.
Казах, че съм го чел, но не знам дали има нещо вярно.. колата си върви добре, най вероятно турбото похапва масалце. Маслото е едж 5в 30.. от техко враца. Предния път карах с 5в 40 от Германия и хапваше много по малко.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
Казват че кастрола го внасят от завод в румъния..
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Те айфоните в Китай ги правят, ти за един кастрол. Ако производителя е сметнал, че този завод им е изгоден и отговаря на изискванията проблем няма, дори и в Мозамбик да го произвеждатPlamenv написа:Казват че кастрола го внасят от завод в румъния..

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
При този харч не знам дали смяната на маслото би решила проблема. Все пак е най-евтинитя вариант за изпробване като за начало.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Бързи въпроси и отговори
chris_barnes написа:Те айфоните в Китай ги правят, ти за един кастрол. Ако производителя е сметнал, че този завод им е изгоден и отговаря на изискванията проблем няма, дори и в Мозамбик да го произвеждатPlamenv написа:Казват че кастрола го внасят от завод в румъния..
Да ама всички ни е ясно, че въпросния Кастрол и Мобил първо не е като този за Германския пазар, а сравнено с Американския пък само къде на етикета пише същата марка, иначе съдържанието няма ни-що общо

Тези масла аз лично ги избягвам поради тук, поради няколко причини, свързани с автентичността.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Аз си пазарувам от магазина и не го мисля много, каквото има да става ще става. Иначе имам приятел, който вкарва масла от Англия. Ако някой иска да си гарантира автентичност в горния ред на мисли - ЛС.b00st написа:chris_barnes написа:Те айфоните в Китай ги правят, ти за един кастрол. Ако производителя е сметнал, че този завод им е изгоден и отговаря на изискванията проблем няма, дори и в Мозамбик да го произвеждатPlamenv написа:Казват че кастрола го внасят от завод в румъния..
Да ама всички ни е ясно, че въпросния Кастрол и Мобил първо не е като този за Германския пазар, а сравнено с Американския пък само къде на етикета пише същата марка, иначе съдържанието няма ни-що общо
Тези масла аз лично ги избягвам поради тук, поради няколко причини, свързани с автентичността.