Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Бързи въпроси и отговори

Мнение от b00st » 23 Авг 2017, 23:13

chris_barnes написа:Че то и тук така се прави, от хора които разбират :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ама моля ти се :D
Даже картите да не пипат, искам само да ми махнат еко режима и еку-то да задава само първорманс на 85-90 градуса на двигатвля, вместо да си ги сменя от 80-105, когато му е кеф, дааа ама няма кой да го направи това посмъртно тук от тия разбиращите. Виж обаче има много желещи да се учат на колата ти и да бутат насам натам :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Spaidy » 24 Авг 2017, 19:16

b00st написа:

Даже картите да не пипат, искам само да ми махнат еко режима и еку-то да задава само първорманс на 85-90 градуса на двигатвля, вместо да си ги сменя от 80-105, когато му е кеф, дааа ама няма кой да го направи това посмъртно тук от тия разбиращите. Виж обаче има много желещи да се учат на колата ти и да бутат насам натам :)

А на бас, че има човек в София който може да ти го направи. Между 600-800 лева плюс дино.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 24 Авг 2017, 19:28

Колеги възможно ли е от запушен дпф да бута масалце в тръбата към въздушния филтер?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Авг 2017, 21:04

Plamenv написа:Колеги възможно ли е от запушен дпф да бута масалце в тръбата към въздушния филтер?

Не от развалено турбо е възможно обаче :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Авг 2017, 8:27

Plamenv написа:Колеги възможно ли е от запушен дпф да бута масалце в тръбата към въздушния филтер?

Там маслото няма как да се качи от долу на горе, при положение, че налягането е в друга посока ;)
Провери си клапана за картерни газове, ако е здрав става по дебело...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 25 Авг 2017, 9:58

vld написа:

Там маслото няма как да се качи от долу на горе, при положение, че налягането е в друга посока ;)
Провери си клапана за картерни газове, ако е здрав става по дебело...

Ще го проверя утре, но преди 25000 км го сменях.
Беше от по новите който уж издържат повече.
Наплаши ме с тва налягане в картера..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Авг 2017, 10:50

Spaidy написа:
b00st написа:

А на бас, че има човек в София който може да ти го направи. Между 600-800 лева плюс дино.

Я дай на Л.С за кого говориш точно...отделно тези 800 са малко нереални ,защото са много близко до софт от доста доказани мапери :yes: извън БГ
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 25 Авг 2017, 11:04

Gqbriel написа:
Spaidy написа:
b00st написа:

Я дай на Л.С за кого говориш точно...отделно тези 800 са малко нереални ,защото са много близко до софт от доста доказани мапери :yes: извън БГ

:OT: Кой доказан мапер извън БГ ще ти мапне нещо за 800лв? Че те в БГ доказаните взимат повече с малки изключения :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Авг 2017, 11:20

dextuar написа:
Gqbriel написа:Я дай на Л.С за кого говориш точно...отделно тези 800 са малко нереални ,защото са много близко до софт от доста доказани мапери извън БГ

:OT: Кой доказан мапер извън БГ ще ти мапне нещо за 800лв? Че те в БГ доказаните взимат повече с малки изключения :kuku:

Actitve Autowerke - 459$ основния проблем на тоя мотор ,е че няма кой знае колко нагоре да бута за разлика от дизеловите коли и за да има наистина разлика без кат + хедърси + по-отворена генерация + софтуер + интейк кит - може да и хване едни 40кс отгоре..но само софт за 15кс 800лв са малко в повече.
Да кажем ,че 3.0 има разплетени хедърси но 2.5 са плоски като на М54 и доста го спира този факт ,после КАТ-овете с годините се затлачват..определено иска хубави бубини и свещи (само от там се усеща разликата в поведението ,ако се накичи всички,сигурно ще доста по-добре)
А това,че "доказаните" в БГ им се дават 800лв да ви налеят готов МАП,което може да стане и с мноого по-малко пари и няма да отстъпва по качество е тема в която няма да навлизам
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 25 Авг 2017, 11:22

Gqbriel написа:
dextuar написа:
Gqbriel написа:Я дай на Л.С за кого говориш точно...отделно тези 800 са малко нереални ,защото са много близко до софт от доста доказани мапери извън БГ

А това,че "доказаните" в БГ им се дават 800лв да ви налеят готов МАП,което може да стане и с мноого по-малко пари и няма да отстъпва по качество е тема в която няма да навлизам

Нали и аз това твърдя. За 320д-то извън БГ за не КОПИ-ПЕЙСТ, както е модерно тук, ми искаха към 700 ЕВРО...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Авг 2017, 12:01

dextuar написа: :OT: Кой доказан мапер извън БГ ще ти мапне нещо за 800лв? Че те в БГ доказаните взимат повече с малки изключения :kuku:

https://store.activeautowerke.com/produ ... e-software
На тва цяла америка карат N52, мисля бива мапера.

Gqbriel и аз така мислих, преди да сваля моите и да ги огледам, ама не ги затлачва керамичните катовете според мен. Гледай тва кюмбе на какво е направило ДПФ-а да не може да регенерира, а катализатора е ок, аз затова писах преди, че няма смисъл да се махат. http://www.youtube.com/watch?v=LYB81AT_4zk
Пада им покритието с времето паладиум и платина ли с каквото там е покрита питата Иначе на N52 ограничава според мен рестриктивното стоково гърне, което смятам да го закарам да го моднат направо.
Теб за това какво ти е мнението? Цената е по-ниска, фирмата е известна и имаш свобода да си го настройваш по кеф и гледам специално нашите мотори (2.5) ги дават - http://www.burgertuning.com/BMS_Power_Box.html ама все мисля, че за тия 10 коня не си заслужава да се инвестират пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 25 Авг 2017, 13:09

Колеги тая част трябва ли да я има при мен, защото когато взимах моя не са ми го дали с нея? И на колата стария breather нямаше такова нещо?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 25 Авг 2017, 13:10

Това е моя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW e91 2006 320d Automatic

Мнение от Коце., » 25 Авг 2017, 15:01

Здравейте колеги,
Скоро си купих е91 320DA от 2006-та и нито радиото (радио,CD, aux) нито зумера работи. Никакви сигнални тонове при даване на контакт или от парктроника(добре че има дисплей :D ). Четох, че можело да се откачат клемите на акомулатора за около 5 мин. Някой имал ли е подобен проблем и ако може да сподели мнение?
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 25 Авг 2017, 16:46

Коце., написа:Здравейте колеги,
Скоро си купих е91 320DA от 2006-та и нито радиото (радио,CD, aux) нито зумера работи. Никакви сигнални тонове при даване на контакт или от парктроника(добре че има дисплей :D ). Четох, че можело да се откачат клемите на акомулатора за около 5 мин. Някой имал ли е подобен проблем и ако може да сподели мнение?
Благодаря предварително!

Така ли я купи колата? Преди да я купиш, закача ли я на диагностика?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93