Ремап на E90 330д 2007г автоматична скоростна кутия?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Ремап на E90 330д 2007г автоматична скоростна кутия?
А как се разбира дали имаш катализатор? Някакъв по специален звук ли има?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bai_ILIA написа:teoiliev написа:И аз бих искал да използвам темата на колегата, за да не отварям нова. Премахнах дпф-а колата се отпуши уникално, но сега стана много шумна на място като работи, като трактор е което не е приемливо и като цяло мисля че този неприятен шум е вдясно там където е дпф-а, катализатора не съм махал защото съм със металния и ми казаха в адлер да не го махам, и само ми махнаха дпф-а вътре керамичното тяло и ми върнаха кутията в която беше. Сега въпроса е какво дс правя да им звъня да си погледнат нещата пак или...и най-важното - ДПФ го спира някой, който знае как се прави, а не който е чел в нета кво се прави...да няма после що имам 10л масло и нямам мотор и турбо...
Колата е 330д
колегата, казва че не е махал катализатора, а само ДПФ-а което не знам каква е точно идеята...в общи линии процедурата е цепиш, кормиш и заваряваш обратно...нищо не се оставя вътре - махат се и катализатора и ДПФ-а...
Какъв е смисъла да се махне катализатора?
Доста е отпушен на практика няма вариант да се запуши, обаче влияе положително на завихрянето на турбината.
Така, че определено е по добре той да остане.

dblos написа:zippo13 написа:Здравей, карам 330 xd 2007г. с ремап на 286 конски сили.Все още съм с ДПФ и то работещ(сменен е след ремапа).Ремапа е правен на около 200 000 км в момента съм на 281 000 .Аке си обслужваш редовно колата не мисля че ще имаш проблеми.Много зависи и в какво състояние ти е мотора и агрегатите по него.Съвета ми е да провериш много добре всичко по колата и тогава да ремапваш,защото ремапа може да прикрие проблем ,който след време да е сериозен!!!Колата ми гори 9,0-9,5л градско като не я жаля.Извън градско 7,0 с около 140-150 но започнеш ли да я мачкаш извън града Варна-София 9,7л.Успех ти желая и ако имаш нужда от още инфо пиши!
Тук ми стана интересно![]()
колега може ли малко инфо относно градския харч?
предполагам тези стойности са след ремапа, какъв беше разхода преди ? в какви условия ти дава 9-9,5 в трафик , зима/лято, размер джанта, термостати ....?
Вярно ,че във Варна задръстванията не са като в СФ , но за 330 Х драйв ми се вижда нереално малко 9 градско
Здравей, условията са при среден трафик и средно около 30-35км дневно но това е зимата с 17-ки 225/45 и колата стои в гараж (пали се и почти моментално загрява - според мен това оказва доста влияние ).В момента показва 9,5 за последните 1200км имам едно ходене до Шумен само по магистрала.Термостатите са сменени преди 20 000 км заедно антифриза и водната помпа ( закупени от Varna Cars ).Преди ремапа може би да беше малко по нисък разхода.Лятно време е друга бирата 18-ки 255..... климатик Варна е пълна до горе 10,3-10,7 градско а извън града зависи от стъпката

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Няма смисъл, катализатора е по-добре да седи, поне колата не дрънчи на тенекия като си е на мястото
Колеги гледам пишете ,че катализатора бил по-отпушен, сега гледам моя на снимки и не виждам разлика в 2те пити 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Разлика има и то голяма
- vld
- Старши ентусиаст
-
На 20ката не съм го виждал, но 3.0 нали ДПФ и катализатор са в едно тяло, на снимката на колегата се вижда, в лявата част черното е метален катализатор.
Като погледнеш през него, можеш да прочетеш вестник, толкова са му големи дупките.

Като погледнеш през него, можеш да прочетеш вестник, толкова са му големи дупките.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Същото е и при 20ката съвсем малко по-малък е, но е точно като на снимката
- seеrveеr
- Потребител
-
- Кара: 530D F10 2016
- Мечтае да кара: Всички бмв-та
- Детайли за колата: Чисто новичка F10 530D
Такаааа да вмъкнем сега и проблемите след ремапа има ли някой който може да помогне ? значе колата е студена изстрелва се като ракета
ниама проблем ( под студена не ме нападаите че паля и мачкам винаги я чакам около 3,4 мин преди да тръгна а и живея в лондон не мога много да настъпвам ) нолата е загряла доволно и когато я настъпя зверската за да се изнеса някъде на някое кръстовище или да се включа в магистрала , скоростната кутия исключва
и колата си остава на свободна на таблото ми показва, че си е все още на Д (директна) но всъщност е на свободна и колкото и да натискам газта ниама фаида . Как решавам проблема спирам гася колата паля я пак и тръгвам без проблем и така до следващият път когато реша да се изнеса някъде . Когато я карам без да я стряскам няма проблеми

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
определено имаш някакъв проблем. ремапът много често показва слабостите или неща, които са си заминали или дните им са преброени...за сервиз си
това с изключването не ми звучи безопасно особено при изпреварване с насрещно движение...дано е някаква дреболия колега.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
seеrveеr написа:Такаааа да вмъкнем сега и проблемите след ремапа има ли някой който може да помогне ? значе колата е студена изстрелва се като ракетаниама проблем ( под студена не ме нападаите че паля и мачкам винаги я чакам около 3,4 мин преди да тръгна а и живея в лондон не мога много да настъпвам ) нолата е загряла доволно и когато я настъпя зверската за да се изнеса някъде на някое кръстовище или да се включа в магистрала , скоростната кутия исключва
![]()
![]()
и колата си остава на свободна на таблото ми показва, че си е все още на Д (директна) но всъщност е на свободна и колкото и да натискам газта ниама фаида . Как решавам проблема спирам гася колата паля я пак и тръгвам без проблем и така до следващият път когато реша да се изнеса някъде . Когато я карам без да я стряскам няма проблеми
![]()
![]()
Колега смени си горивния филтър,ако продължава ремапа е много агресивен за torque converter-a на кутията и трябва да се коригира картата

- vld
- Старши ентусиаст
-
Вероятно ти прегрява маслото в кутията, направи една диагностика да видиш какви стойности дава.
Сменявал ли си маслото на кутията изобщо?
Ако не е в маслото може да е в някой клапан за налягане който по рано от необходимото здава багажа и разтоварва.
Определено имаш драма в скоростите, колкото и да е агресивен ремата едва ли е повече от 300кс. и 600нм, а кутията като е в кондиция определено държи повече.
Ако не е в маслото може да е в някой клапан за налягане който по рано от необходимото здава багажа и разтоварва.
Определено имаш драма в скоростите, колкото и да е агресивен ремата едва ли е повече от 300кс. и 600нм, а кутията като е в кондиция определено държи повече.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Вероятно ти прегрява маслото в кутията, направи една диагностика да видиш какви стойности дава.
Много повече не държи,обаче имаш право - че проблема е в кутията и налягането на маслото...незнам защо си миля,но ако я закачи колега на диагностика ще покаже,че губи връзка с кутията или няма налягане..и в 2та случая - сменя масло първо и буксата,като за второто е хубаво да го прави някой който знае а не е чувал как се сменя.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
А това не ти ли излиза като грешка (или жълта)?

Както казаха колегите, проблема може да е в това, че прегрява автомата. Задължително трябва да се види нивото на маслото и самото масло, а е хубаво и да го смениш.

Както казаха колегите, проблема може да е в това, че прегрява автомата. Задължително трябва да се види нивото на маслото и самото масло, а е хубаво и да го смениш.
- seеrveеr
- Потребител
-
- Кара: 530D F10 2016
- Мечтае да кара: Всички бмв-та
- Детайли за колата: Чисто новичка F10 530D
Да и тази запечатка ми излиза на тавлото . Но с течение на времето забелязах че като превключа на DS няма никакви проблеми
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4