Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vesko011 » 17 Юни 2017, 14:50

Да ми препоръчате марка дискове и накладки за bmw E90 318i
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 17 Юни 2017, 22:19

Колеги дойде време да сменявам предни дискове. Какво ще ми препоръчате? И как да разбера какъв размер да търся? Карам 320д 163 коня с ремап на 200.
И още на места по сайтовете гледам че дават 312мм на 24мм и 300 на 22 и двата размера излизат за модела. Означава ли, че и двата стават за моята уличница?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: GLS63

Мнение от funkagenda » 17 Юни 2017, 22:27

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=36_0930

В горния линк, нали джантите с каталожен номер
36118036933 и 36118036934 са style 193 сребристи

Само някой да потвърди. Мерси.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Юни 2017, 8:05

vld написа:
PabloEscobar написа:
vld написа:
PabloEscobar написа:Здравейте!

За да не отварям нова тема пиша тук. Последните 500-1000 км забелязах, че ауспуха ми започна да става черен. Днес закачих колата за грешки и установих, че имам грешка на всички подгревни свещи + грешка номер 480A. Предполагам заради грешката в подгрева не са правени регенерации. Ще сменя релето (сменено преди 2 години, 50к км) и сега към въпроса - как мога да направя ръчна регенерация? Някой може ли да ми даде упътване? Имам истаналирана инпа заедно с ncs-exper/tool32, но никога не съм работил с тях.

Благодаря предварително!

Ето тук е показано в началото как се задава принудителната регенерация, после почти през цялото време наблюдават процеса на регенерация:
https://www.youtube.com/watch?v=z8bb-O4AmKE
Накратко като се прочете колата стъпките са:
vehicle management / service function/ digital diesel electronics /particulate filter / regeneration particulate filter/ и там следваш процедурата.
Като ти светне зелена точката че е записано искането за регенерация даваш "end service" и отиваш да караш.
Ако имаш кой да ти държи лаптопа можеш да гледаш как протича.

Смених си релето и отидох да правя регенерация, но не успях. DDE-то ми беше единствения контролер, с който ИСТА-та не можеше да се свърже. Възможно ли е регенерацията да е започнала автоматично?
След като я закачих за грешки получих номер 004667

Трябва да се види какво налягане прави ако не е прекалено голямо след изтриване на грешките за задръстен филтър и пускане на принудителна регенерация ще влезе в норма.
Това не може да стане без да чете ДДЕ, само с иста ли не ти чете ДДЕ?
С инпа четеш ли го?
Без да се изтрият грешките няма да направи сама регенерация.

В настройките на Ком порта виж времето за опресняване трябва да е на 1.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 18 Юни 2017, 20:40

Spaidy написа:Колеги дойде време да сменявам предни дискове. Какво ще ми препоръчате? И как да разбера какъв размер да търся? Карам 320д 163 коня с ремап на 200.
И още на места по сайтовете гледам че дават 312мм на 24мм и 300 на 22 и двата размера излизат за модела. Означава ли, че и двата стават за моята уличница?

по VIN как ... отиди в бмв дай номера и ще ти кажат ) или http://www.realoem.com/bmw/enUS/select
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 18 Юни 2017, 20:56

x7z написа:
Spaidy написа:Колеги дойде време да сменявам предни дискове. Какво ще ми препоръчате? И как да разбера какъв размер да търся? Карам 320д 163 коня с ремап на 200.

по VIN как ... отиди в бмв дай номера и ще ти кажат ) или http://www.realoem.com/bmw/enUS/select

Пробвах през този сайт ама пак ми излизат два размера за предни дискове.
Какво ще ми препоръчате като марка или коя марка я вграждат заводско?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Юни 2017, 21:48

Spaidy написа:
x7z написа:

Аз съм с АТЕ вече 30к км няма грижи, но специално при е60 много се оплакват от тях, не знам дали не се е пренесло и при нас. Моите са слагани преди 2.5 години.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Юни 2017, 22:18

Spaidy написа:
x7z написа:

Я виж забележката за какви коли са дисковете 330...
Chassis,official utility vehicle - накладките надали ше са същите.
Слагай си сток размера,спират достатъчно добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 19 Юни 2017, 11:50

dextuar написа:
Spaidy написа:
x7z написа:

Аз съм с АТЕ вече 30к км няма грижи, но специално при е60 много се оплакват от тях, не знам дали не се е пренесло и при нас. Моите са слагани преди 2.5 години.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

АТЕ е марката. И аз карам с АТЕ и съм супер доволен. Е90/1/2/3 моделите имат просто страхотни заводски спирачки. Колата си спира перфектно и с сток спирачки дори и да е мапната. На този етап просто не ти е нужно повече защото ще дадеш пари и няма да го ползваш на пълен капацитет. Ако решиш да засилваш още вече нещата стоят различно.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e90 320i
Детайли за колата: n46b20b

Мнение от ivanaleksandrov8800 » 19 Юни 2017, 18:37

Здравейте колеги , въпроса ми е дали при двигател n46 мога да сваля картера с цел подмяна на гарнитура без да свалям предния мост . Благодаря и се извинявам ако въпроса ми Ви се стори глупав :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 19 Юни 2017, 21:49

Съвместими ли са стопове от кола с дясна дирекция?

Потребител
Аватар

Мнение от zvezdata » 20 Юни 2017, 0:05

Колеги, имам проблемче с чистачките. Когато не работят, стоят много високо, когато ги пусна да чистят, движението им е нормално и в най-ниския си момент са на нормална позиция, но когато ги спра се връщат и застават пак доста високо. Как се решава това проблемче?
Последна промяна zvezdata на 21 Юни 2017, 16:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Юни 2017, 9:44

Колеги някой им ли представа дали из БГ се продават китове за изолиране на ЕГР (с тапите и муфата, която се слага на мястото на самият ЕГР клапан) или само от Ибей става номерът?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Юни 2017, 9:52

drago9205 написа:Колеги някой им ли представа дали из БГ се продават китове за изолиране на ЕГР (с тапите и муфата, която се слага на мястото на самият ЕГР клапан) или само от Ибей става номерът?

Аз съм сложил такова при мен.
Това, за което ти говориш, не трябва ли после да правиш нещо и на термостата? Отделно после и софтуерно трябва да му се направи EGR delete, а при тапата е по-лесния вариант софтуерно да го изключиш - само му задаваш да държи 100% затворено постоянно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Юни 2017, 9:58

Ами аз все още съм в процес на обмисляне на вариантите, но май това, което показа е най-бързият фикс, то реално е само тапа за отходните газове да не влизат в кулера, нали така?
Другата ми чуденка е следната като се махне ДПФ - съответно при спиране на ЕГР колата би трябвало да припушва по-малко, прав ли съм?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93