e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: e90 - Разход на гориво
kraska написа:Ми то тези които карат 2.0d са си ги взели предимно заради икономията и откъм разход и от към данъци и обслужване. А да го постигнат трябва да карат като баби и похвалят после. Поне аз дори в града не се сдържам поне малко ако не е настъпя където мога, иначе по каталог няма кола която да не гори повече , макар и с малко. И най ме кефят тези които слагат разход по-малък от каталожния и викат че са карали градско , въпреки че карат по околовръстни на 5-та с 80
Честно казано бих ти повярвал на поста, ако не се бях возил при мой приятел с е39ка 520и ами кара не като баба ами незнам като какво, идва ми на моменти да му натисна крака. Едвам едвам се носи с колата, засече ми на дълъг път разхода е който и да ми говореше не бих повярвал на това, което видях на колонката ... Нарочно не пиша цифри за да не подбуждам допълнителни дискусии по темата.
Като извод само ще добавя, има различни хора с различен стил на шофиране възможно да им дават по нисък разход. Самия аз съм нервен шофьор все бързам за някъде без причина просто отвътре нещо не ми дава мира... е плащам си за тежкия крак това е, така че споровете са излишни в тази насока.
ПП Бърз и икономичен начин за придвижване както в много от големите градове по света това са мотори и скутери - АЛТЕРНАТИВАТА НИ!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Точно така аз съм и моторист, но просто онзи колега dimkov ме подразни с кометарите да сме карали шкоди и тем подобни, разни хора разни идеали и без даване на оценки моля щото съм с 60-80 между светофартите в града и пак си дава добър разход 
ps. от днес разхода
Първомай - Пловдив - София - задръствания - Пловдив
Тотал: 397 км като 40 са в София и ми се разказа играта на нервите и на обикалянето цял ден
Разход по борд 5,7
По колонка ще го засичам като сипя до горе др. седмица
Каране Пловдив - София 140 на темпомат (очаквайте DIY за вграждането на темпомата и програмирането като имам време да го напиша)
София - Пловдив 110-120 преди 5 мин се прибрах много дъжд и лош трафик, много натоварващо. Разхода беше 6.2 по борд и падна драстично на обратно заради посочените условия.

ps. от днес разхода
Първомай - Пловдив - София - задръствания - Пловдив
Тотал: 397 км като 40 са в София и ми се разказа играта на нервите и на обикалянето цял ден
Разход по борд 5,7
По колонка ще го засичам като сипя до горе др. седмица
Каране Пловдив - София 140 на темпомат (очаквайте DIY за вграждането на темпомата и програмирането като имам време да го напиша)
София - Пловдив 110-120 преди 5 мин се прибрах много дъжд и лош трафик, много натоварващо. Разхода беше 6.2 по борд и падна драстично на обратно заради посочените условия.
Taruno написа:Точно така аз съм и моторист, но просто онзи колега dimkov ме подразни с кометарите да сме карали шкоди и тем подобни, разни хора разни идеали и без даване на оценки моля щото съм с 60-80 между светофартите в града и пак си дава добър разход
Здравейте,
Според мен една от основните цели на този форум е различни хора да изразяват своите мнения, препоръки и впечатления. Именно това съм направил и аз в предния ми пост. Както се вижда, използвам изрази като "според мен; по мое мнение и тн".
..... И тук сега става някакъв проблем, защо някой е дал мнението си.
Taruno, aко искаш карай и с 2, и всеки ден качвай таблица от кой до кой светофар колко ти е харчило, това е твое право и желание и имаш пълното право да го направиш, и както спомена по-горе, разни хора, разни идеали. Може даже DIY да постнеш, как с едното око да следиш разхода, а с другото - трафика.
Така или иначе смятам, че като регистриран в този форум имам право да изразявам СВОЕТО лично мнение и препоръка.
И последен въпрос към тези, които следят разхода до третия знак след запетаята. Ако ви се вдигне разходът с 1 литър, какво ще направите - ще спрете да карате ли? Естествено че не. Има много други по-големи и по-важни разходи от горивото, които се налагат- като качествено сервизно обслужване, гуми, интериорна и екстериорна поддръжка, данъци, каско. На фона на тези разходи 1,2,3 литра гориво са жълти стотинки.
Основното предначначение на нашите коли е да бъдат карани и да изпитваме: "The Ultimate Driving experience", което струва и пари.
Искрено се надявам да се съм засегнал никога! Ако съм, моля да бъда извивинен- нищо лично.
@dimkov
Няма какво да се извиняваш , щото няма за кво . И аз си настъпвам колата и ми дава 14 градско . Това ни е кефа и това правим
. За други кефа е да карат БМВ и да го таркалят пенсионерски и да им даде нереално нисък разход (60-80 си е пенсия и в Пловдив трафика аз не го броя за градски
) , а както отбеляза това си е тяхно право и аз ги разбирам честно казано - просто сме доста различни хора
Много добре го каза
По темата , за да не съм офф - свалих ДПФ-а и катализатора и забелязвам литър нагоре. След седмица имам час за кодиране и ремап - ще споделя как е разхора след това като покарам месец - два
Няма какво да се извиняваш , щото няма за кво . И аз си настъпвам колата и ми дава 14 градско . Това ни е кефа и това правим

dimkov написа:.....
Има много други по-големи и по-важни разходи от горивото, които се налагат- като качествено сервизно обслужване, гуми, интериорна и екстериорна поддръжка, данъци, каско. На фона на тези разходи 1,2,3 литра гориво са жълти стотинки.
Основното предначначение на нашите коли е да бъдат карани и да изпитваме: "The Ultimate Driving experience", което струва и пари.
Искрено се надявам да се съм засегнал никога! Ако съм, моля да бъда извивинен- нищо лично.
Много добре го каза

По темата , за да не съм офф - свалих ДПФ-а и катализатора и забелязвам литър нагоре. След седмица имам час за кодиране и ремап - ще споделя как е разхора след това като покарам месец - два

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid

dimkov написа:... основните цели на този форум е различни хора да изразяват своите мнения, препоръки и впечатления....
... Както се вижда, използвам изрази като "според мен; по мое мнение и тн".
..... И тук сега става някакъв проблем, защо някой е дал мнението си.
Основните цели на форума са както да се споделят мнения, така и да не се нападат колеги...Препоръките могат да се дават СПОРЕД МЕН единствено когато са градивни.
Използването на "според мен и по мое мнение", не омаловажават заядливия тон...
та в тоя ред на мисли СПОРЕД МЕН а и според ЗДП (закон за движение по пътищата), колеги които превишават ограниченията на скоростта по пътищата са общественоопасни и за тях трябва да се прилагат адекватни мерки за намаляване на смъртността по пътищата! СПОРЕД МЕН БМВ не е за всеки, но всеки избрал подобен автомобил е длъжен да се съобразява, че не кара скопен кон ... или както колегата каза "шкода, градски транспорт или колело... А, и друго... СПОРЕД МЕН БМВ също се мачка при удар и то почти еднакво с всички останали от този клас... Ама на пътя има и други ... СПОРЕД МЕН като давате повечко газ, точно в него момент, СПОРЕД МЕН, е нужно да мислите за другите с вас и около вас...Та МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ Е, че е игоистично да гледаме единствено и само собствения си кеф, карайки с мръсна газ, сякъш ако някой ни изпревари, светът ще свърши...
...СПОРЕД МЕН и само според мен, ако един автомобил се кара постоянно, то разхода му е един от основните определящи фактори при подбора! В моя случай, левовата равностойност на автомобила е по-малка от изразходваното гориво от мен до момента. (сложно казано, но ако някой се замисли, може и да разбере)...
А и да не забравя да напиша нещичко от куртоазия... ако някой се почувства засегнат, нека да ме извини!
Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
Колега, увеличаването на скоростта и риска от ПТП нямат правопропорционална зависимост. Ти може да караш с 90 и с действията си да си 10 пъти по опасни от този който кара 200. Както и да е! Дай боже найстина да има по-малко ПТП-та!
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
По високата скорост намаля времето за реакция какъвто и шофьор да си, за това има ограничения и е казано и доказано че при нормална скорост реакцията на шофьор е повишена пък това че някои спи зад волана или се гримира някоя мадама си е друг въпрос, един може да си кара не икономично и това си е за неговия джоб, аз моята е засичах колко гори от интерес, па дали ще ми гори 6.5 или 7 не мисля че ще ми промени нещо, но да ми гори 10 11 това е друго,
и аз искам 335и ама като е карах и видях 15 градско бензин които е 1.75 Евро е това е разход 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
След премахване на Дпф и Кат, със съвсем нормално каране
2д 163 кс комби със 17-ки, с обикновена нафта, ръчни ск
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
El Diablo написа:След премахване на Дпф и Кат, със съвсем нормално каране
Завидно, но как е на колонка? Борда калибриран ли е?
При мен показваше 3,5/100 като я взех, но бързо разбрах, че показанията за да са истински с "колонката" е необходима калибровка.
Реално погледнато, аз също мисля, че интервенциите, които си направил, биха понижили разхода.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
320d автомат с 19-ки трима души с пълен багажник отзад платформа с Е30 и тя пълна с гуми и джанти
Плевен-Пловдив и обратно през проход Троян-Кърнаре
Общо 390км с 33л по колонка борда дори и не съм го гледал
Плевен-Пловдив и обратно през проход Троян-Кърнаре
Общо 390км с 33л по колонка борда дори и не съм го гледал

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- paralichko
- кандидат ентусиаст
-
Писна ми вече от тая кола.
330xd
извънградско средно ( 150 - 160 магистрала, 120 - 130 двупосочно ) - 9
извънградско бавно ( 110 магистрала, 70 - 90 двупосочно ) - 8
София Младост - Люлин 10 - 11
незнам нормално ли е ?
Поздрави
Габи !
330xd
незнам нормално ли е ?
Поздрави
Габи !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Предполагам, че автомат, тоест нормално е. Сега сигурно колегите с разход по 6/100 ще ме изядат, но според мен е ОК този разход.
Never mistake motion for action...
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Недей да ти писва, супер си е колата.
По темата, аз съм с ръчка в моето 330d и извънградско при здраво каране ми дава 8/100, но градско 11-12 (малък град => много газ-спирачка). Предполагам, че с X-drive и може би автомат 9 на това каране си е нормално.

paralichko написа:Писна ми вече от тая кола.
330xd
незнам нормално ли е ?
Поздрави
Габи !
на мен ми дава същия!! Споко!!
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
paralichko написа:Писна ми вече от тая кола.
330xd
незнам нормално ли е ?
Поздрави
Габи !
Колега като си искал икономия да си беше взел 320д. Ти си взел 231кс , автомат и двойно задвижване и искаш разход 5л/100км. Разхода си е напълно нормален за тоя мотор.
Карай и не му мисли.