Джанти за е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: Джанти за е90
Моите са същите, колата заводски е излязла с тях -spider spoke 158. Ако 17'' джанта изобщо можеш да вкараш би трябвало и тази да стане. Разликата на диаметъра на диска спрямо моя е 18мм , което като погледна моите има мегдан, но наистина е по-добре да тестваш или някой с двигател като твоя да е пробвал. А иначе в каталога за части ги дават да стават и за твоята кола. Тези са 8JX17 ET:34
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
kraska написа:Моите са същите, колата заводски е излязла с тях -spider spoke 158. Ако 17'' джанта изобщо можеш да вкараш би трябвало и тази да стане. Разликата на диаметъра на диска спрямо моя е 18мм , което като погледна моите има мегдан, но наистина е по-добре да тестваш или някой с двигател като твоя да е пробвал. А иначе в каталога за части ги дават да стават и за твоята кола. Тези са 8JX17 ET:34
Да, ако мислим логически, не би трябвало да станат отпред, защото там диска е по-голям, но тези джанти са същият размер, като моите предни, та не виждам защо да не станат. А пък тези джанти се намират в Добрич, нямам възможност да ги пробвам

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Ще станат:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=142895
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=814443
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=897369
Сигурно има много още , да ти кажа сега видях моите как стоят от апарата на диска и има мегдан достатъчен.
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=142895
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=814443
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=897369
Сигурно има много още , да ти кажа сега видях моите как стоят от апарата на диска и има мегдан достатъчен.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
kraska написа:.
Благодаря, колега!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Оригинални 17'' стават на всички Е90, без ///М и пърформънс.
Never mistake motion for action...
- iliq_vasilev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90///320d
Колеги малко извън темата,нали е90 няма резервна гума и аз си взех 16-ка желязна с лятна гума 205/55/16.Продадох колата и ми остана резервната гума.Ако някой има интерес да ми пише ЛС.Качвам снимки и на моите 18-ки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
В Пловдив имаше едни за 1500 лв със рънфлати заедно
аз моите ги взех за 900лв. 2-те малко ожуленки .. какво е това Евро дето хвърчи
и кой го плаща

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Здравейте, колеги!
Да не отварям нова тема, ще се допитам до вас тук.
Лятото ще карам "сефте" 18"-ки
, 225/40 при 8J и 255/35 при 8,5J. Ще купувам нови гуми.
Какви гуми като марка и модел с гореспоменатите размери (RSC, ROF или иначе казано рън-флат) да търся, даващи по-мека "возия"?
Какъв скоростен индекс да търся?
Благодаря предварително!
Поздрави!
Да не отварям нова тема, ще се допитам до вас тук.
Лятото ще карам "сефте" 18"-ки

Какви гуми като марка и модел с гореспоменатите размери (RSC, ROF или иначе казано рън-флат) да търся, даващи по-мека "возия"?
Какъв скоростен индекс да търся?
Благодаря предварително!
Поздрави!

- Leon
- старши ентусиаст
-
Runflat гумите по презумпция возят твърдо, но ако искаш някакъв комфорт - Континентал или Дънлоп. В тези размери скоростния индекс няма да е под W, ок си и с Y, но като цяло избягвай ZR. На РФТ Нокиан не съм се возил, гледам, че и Файърстон вече правят РФТ гуми, но нямам впечатления. С Бриджстон все едно си в колата на Фред Флинтстон, особено на спортно окачване, Мишлените също ми се струват твърди , но впечатленията ми са от доста различни коли и са строго субективни, да не наскачат сега нинджите.
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Аз миналата година смених Bridgestone RF с Мишлен RF в посочения от колегата размер (+спортно окачване) и съм доволен - комфорта се увеличи. Но може би е и от по-новото поколение RF... Все пак предишните бяха модел 2008.
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Благодаря за мненията, колеги. Bridgestone-а отпада тогава. А мнение за Pirelli и GoodYear?
Има ли гуми с тези размери с индекси за шум, икономичност и представяне на дъжд с показатели, различни от "G" и "F"?
Изтекоха ми очите снощи да чета по сайтовете на производителите...
Има ли гуми с тези размери с индекси за шум, икономичност и представяне на дъжд с показатели, различни от "G" и "F"?
Изтекоха ми очите снощи да чета по сайтовете на производителите...

- Leon
- старши ентусиаст
-
Тези индекси са различни за всеки размер, както и за различните скоростни индекси, не се вторачвай много с тях. Пурели ги забравих, но аз и не ги броя много за гуми - имам лоши преживявания с тях в миналото и не искам да ги виждам. Иначе покарвам една Ф10 на 17'' Пирели и се държи прилично откъм стабилност и комфорт. Но са още нови, де.
На самите джанти пише ли колко са широки? Също така, ако са J8х17, какви биха били проблемите, ако сложа 255/40/17 отзад (за J8 дават максимална ширина на гумата 245)
- Leon
- старши ентусиаст
-
J8 е ширината на джантата, така че я пише. Нямаш драма с 255 на такава джанта, но ще стоят малко като балон гумите вероятно, зависи от бордовете им.
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
Здравейте приятели, тъй като темата е дискутирана много ще ползвам тази тема за моя въпрос. Искат да ми подарят джанти от Е60 стил 138 (7,5/17 ет20) със зимни гуми 225/50/17 (за зимата). С този размер гуми може ли да се ползват на е90, знам че и централния отвор е различен какви точни втулки трябва да си купя за да се фитнат?