Гръмна ми пиропатрона до акумулатора от нищото

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Гръмна ми пиропатрона до акумулатора от нищото

Мнение от DigitalExile » 26 Яну 2016, 12:00

Кенефи са всички нови коли и т'ва е факт.
Стигнахме до положение в което или си купуваш нова кола с гаранция караш 5г. и махаш или си купуваш кола на 16+ години. която реставрираш и караш :no:
Иначе взимаш нещо на 6-7 години и е като бездънна яма за пари и се троши на пастет :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 26 Яну 2016, 12:13

Nedko Anev написа:Кенефи са всички нови коли и т'ва е факт.
Стигнахме до положение в което или си купуваш нова кола с гаранция караш 5г. и махаш или си купуваш кола на 16+ години. която реставрираш и караш :no:
Иначе взимаш нещо на 6-7 години и е като бездънна яма за пари и се троши на пастет :no:

това също не е особено вярно, с правилната кола няма бездънна яма - примерно при мен бездънната яма е ПОДОБРЯВАНЕ, а не ремонти т.е. не ми се е налагало да ремонтирам почти нищо за 70к км, в ремонти да са отишли 100тина лв, останалото е добавяне на екстри, превръщането в цялостен фейслифт и т.н., при Х3ката също не е имало особени ремонти за момента, а там кмтрите наближават 300к, ремонтите при нея дойдоха от уж лек удав в предна дясна гума, който излезе близо 2к лв :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 26 Яну 2016, 12:39

Е90 не е кой знае какво,но за мене си е идеална,стига да не ми гърмят тук - там разни неща :mhihi:

Аватар

Мнение от fikifiki » 26 Яну 2016, 14:11

Taruno разбирам че си от хората, където трябва във всяка тема да се разпишат, дали по темата, или както тук в случаят - не, явно няма значение за теб. Нека да не разваляме темата на колегата, аз попитах нещо и чакам отговор, свързан с темата.
Като притежател на няколко броя от 2та модела, бих те посъветвал, не изказваи мнение, когато не си притежавал нещо.
Поздрави и без лоши чувства :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 26 Яну 2016, 14:26

Този черния кабел взривява пироптрона.
Грешки не ти ли излизат като е откачен,на познат като си смени акумулатора забварил да го закачи и му светеха airbag-ците.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Яну 2016, 14:35

2707E91 написа:Този черния кабел взривява пироптрона.
Грешки не ти ли излизат като е откачен,на познат като си смени акумулатора забварил да го закачи и му светеха airbag-ците.

ако е изключен софтуерно или са му набили резистор няма да му дава грешки.

Аватар

Мнение от fikifiki » 26 Яну 2016, 17:40

Така, аирбега на волана беше гръмнал, смених го. Оттам колата не искаше да върти на стартер, маистора смени плюсовата клема, която явно е с пиропатрон, и колата запали. И затова този черният кабел с черната букса не съм го закачил, смених акумулатора 2 пъти и няма проблем, колата си пали. Свети аирбега на таблото, но не знам дали не трябва да се прави нещо на кутииката на аирбега, нека запознатите да кажат:) Или просто трябва да се закачи този черният кабел, да се изчистят грешките, и би трябвало да не свети бега.. ще разберем надявам се :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Мнение от DaveBG » 27 Яну 2016, 11:10

fikifiki написа:Накратко ще ти кажа за Бенца /дано колегите не се засегнат/
E90 vs W204 - Ц класата е поне 10 класи над Е90-то е. И е много много по здрава, от Е90.
Извинявам се, поне 20 класи над Е90-то е.
И Бенца нямат теми от 20 страници за откраднати W204-ки.
Не се познаваме лично с колегата oci, но ако вчера е бил "в нещата", нека ти разкаже за криминалните, жандармерията и така хубавата ни марка:))

Колега не че нещо, ама една кола ако не се краде спореде мен не е признак че е "10 класи" или по здрава от друга... Аз преди да купя моята Е90 гледах всичко що е със задно и даже ми предлагаха няклоко мерцедеса и нямаше мярка за сравнение какво взимаш за тия пари.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Яну 2016, 11:20

fikifiki написа:oci Благодаря колега, проблем ли е тази черната букса да не е вкарана в плюсовият кабел и да си седи свободно разкачена ?

vanka7a написа:
fikifiki написа:Кофти случка колега, големи кенефи са новите бмв-та това е.

Да попитам, някои колега знае ли за какво е този черният кабел с черната букса от снимките, че при мен е откачен нещо буксата явно не е наред и е откачен?

Колега, като са "кенефи", защо не си вземеш някое Audi или Benz? Има да си слушаш песнички на "Фики" до сервизите и обратно :mhihi:

Накратко ще ти кажа за Бенца /дано колегите не се засегнат/
E90 vs W204 - Ц класата е поне 10 класи над Е90-то е. И е много много по здрава, от Е90.
Извинявам се, поне 20 класи над Е90-то е.
И Бенца нямат теми от 20 страници за откраднати W204-ки.
Не се познаваме лично с колегата oci, но ако вчера е бил "в нещата", нека ти разкаже за криминалните, жандармерията и така хубавата ни марка:))

Нямаше да пиша, но пенеже се цитира моето име искам да попитам какво имаш предви под това ако съм бил вчера "в нещата" :dunno: и какво общо имам аз със жандармерия, криминални и т.н, че нещо не ми е ясно :?: Или пък може би ми предлагаш работа към такава институция което е много хубаво :mhihi:

Аватар

Мнение от fikifiki » 27 Яну 2016, 23:03

oci явно само от 'време на време' си във Перник, щом ме питаш.. както и да е :mhihi:

DaveBG никого не исках да засегна. Но това което написах, е така повярваи ми колега. Същото нещо, за което мога да ти кажа е, да се сравни Е70 и МЛ 164, там класите са същите, само че в полза за Е70. И тях съм имал по няколко броики, и за това смея да твърдя на 100%. Фен съм само на БМВ искам да си сигурен на 100%, но на бялото не мога да кажа черно.

oci бих се радвал да дадеш жокер за това, което написах по горе, бърника ли се нещо по кутииката на аирбега...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Яну 2016, 23:53

За да откачиш буксата на пиропатрона на плюсовия кабел и да не ти дава грешка или са сложили резистор или е изключен софтуерно от централата на беговете.

П.П за Перник всичко знам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 28 Яну 2016, 9:57

Вчера смених акумулатора,сложиш нов кодирах го,и покарах към 60 км,никаква грешка нямам на талото ,когато коднах акумулатора нямах грешки и а airbag модула :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Яну 2016, 11:05

2707E91 написа:Вчера смених акумулатора,сложиш нов кодирах го,и покарах към 60 км,никаква грешка нямам на талото ,когато коднах акумулатора нямах грешки и а airbag модула :dunno:

Нормално :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 28 Яну 2016, 23:48

Е къде тогава ще изпищи за това гръмналото и другито което не си обяснявам е как карах 40 минути след като гръмна ,докато не свърши акумулатора.Защо не загасна двигателя :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Яну 2016, 23:53

:OT:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93