Въпрос за износен съединител.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Въпрос за износен съединител.
Не усещам разлика средно твърд е. Има 1 хидравлично буталце, от него зависи.
Здравейте,
отвсичко по-горе изброено при мен се наблюдава единствено придърпване при потегляне на 1-ва когато е студена без / с газ няма значение (аз не съм я изчакал да свали обороти, така че автоматичния смукач подава така или иначе), дори и да подам газ пак си придърпва до момента, в който пусна съединителя.
На какво може да се дължи?
и
Дали ще мина без смяна на съединител?
Благодаря!
отвсичко по-горе изброено при мен се наблюдава единствено придърпване при потегляне на 1-ва когато е студена без / с газ няма значение (аз не съм я изчакал да свали обороти, така че автоматичния смукач подава така или иначе), дори и да подам газ пак си придърпва до момента, в който пусна съединителя.
и
Благодаря!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
kikii написа:Здравейте,
и
Благодаря!
Същото явление го има и при мен. На студено, при потегляте колата тресе леко. Появи се, след като един ден направих burnout и на съединителя малко

Най-честа причина за това придърпване е прегряване на съединителя. Става поради зони с различно сцепление по повърхността му в резултат от прегряването. Лек няма (освен подмяна), но ако не те дразни много може да се кара така.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Ако сменяш съединител, си вземи и лагерче за маховика, моето оригиналното се усещаше, че се върти трудно вече. А съединителят ми имаше още бразди, но на места по краищата се бяха заличили. Мисля че това неравномерно износване по краищата е и причина за придърпването.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2